Svi članci

Filtrirajte članke po kategorijama

Želim stablo

Želim stablo

Šume su neprocjenjivo i nezamjenjivo bogatstvo. Profil Klett pokreće projekt Želim stablo kojim potiče sadnju drveća i podiže kvalitetu zraka u učionicama.

Učionica po mjeri učenika

Sobni namještaj poput stola uz koji se stoji ili vrećaste „fotelje“, tzv. ljenivca, u prijašnjim su desetljećima mogli biti smatrani smiješnim. Danas su neke škole započele eksperimentirati s oblikovanjem učionice, a rezultati toga mogli bi vas iznenaditi. Te nove zamisli imaju pozitivan učinak na zalaganje učenika i njihovu udobnost u učionici.

Izložba "Sve naše životinje" kao poticaj u kreativnom stvaralaštvu učenika na nastavi likovne kulture

Krave, Miroslav Kraljević

Crteži, slike i skulpture predstavljeni na izložbi Sve naše životinje u zagrebačkoj Modernoj galeriji bude pravu inspiraciju za kreativno stvaralaštvo i divergentnu produkciju učenika. Izdvajamo nekoliko umjetnika koji nas svojim djelima mogu usmjeriti u likovne tehnike i likovnu sintaksu kao okosnicu nastavnog sadržaja te rezultirati neiscrpnim učeničkim stvaralaštvom.

Priprema studenta glazbene kulture i umjetnosti za nastavni proces

Predmeti pedagoškoga modula na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu osmišljeni su u svrhu obrazovanja budućih nastavnika glazbe, kako u glazbenim, tako i u općeobrazovnim školama. Ovdje opisujemo samo dio toga modula koji se odnosi na metodiku i praksu teorijskih glazbenih predmeta. Kolegije zajednički pohađaju studenti nekoliko odsjeka: teorije glazbe, kompozicije, dirigiranja, muzikologije i glazbene pedagogije.