Profil Klett Akademija

akademija

 

Kao dio velike međunarodne izdavačke grupacije Klett, koja razvija izvrsne edukativne projekte, Profil Klett pokrenuo je edukativni projekt Profil Klett akademije.

Zajedničkim projektom usmjerenim na stvaranje novih materijala, načina poučavanja i edukacije, Profil Klett želi biti Vaš partner u obrazovanju.

 

1. Cilj ovog projekta je okupiti renomirane i stručne učitelje i suradnike iz škola u Republici Hrvatskoj koji će zajedno s nama kreirati i razvijati nastavne materijale u svim predmetima i obrazovnim područjima u kojima je prisutan Profil Klett. Uz nastavne materijale, koji će biti dostupni svim zainteresiranim kolegama učiteljima i suradnicima, želimo Vam biti podrška u Vašem svakodnevnom radu te osigurati mogućnost komunikacije s kolegama i stručnjacima u pojedinim područjima.

 

2. Što želimo postići?

Razmjenjivanje primjera dobre prakse, kontinuirana komunikacija i stalna edukacija jesu osnove programa Profil Klett akademije. Raznolikost kvalitetnoga nastavnog materijala, od vrlo konkretnih zadataka do velikih i dugoročnih projekata, bit će poticaj za razvoj različitih vještina i kompetencija u nastavnom procesu. Na taj način će svakom učitelju i učiteljici u Hrvatskoj biti dostupni materijali njihovih kolega, a njih same potaknuti da se i sami uključe i pridonesu svojim iskustvima i idejama.

 

3. Kako želimo raditi?

Profil Klett želi profesionalno, usmjereno i odgovorno voditi ovaj edukativni projekt kako bi učiteljima olakšao proces pripremanja nastave, a za učenike stvorio mnoštvo novih, stručnih i metodički izvrsno oblikovanih sadržaja. Ulaganje u kontinuirani razvoj naših edukativnih materijala i unapređivanje suvremene nastave, koja ide u korak s gospodarskim i tehnološkim razvojem, vizija je i zadatak Profil Kletta.

 

U zajedničkom osmišljavanju suradnje i nastavnih materijala, spojit ćemo naše i vaše ideje na odvažan, pouzdan, maštovit i stručan način. U tom procesu, okupljenim snagama stvarat ćemo znanje i vještine – inspirativno, kreativno i inicijativno