04. srpanj 2017.

Budućnost dramskoga odgoja

Autor: Diana Greblički-Miculinić

Međunarodni znanstveno-umjetnički simpozij Budućnost dramskoga odgoja: Kako odgovoriti na zahtjeve svijeta u kojem rastemo i živimo? održan je u Zagrebu od 29. lipnja do 1. srpnja 2017. godine na Učiteljskom fakultetu.

  • U plenarnim izlaganjima pozvani predavači izložli su viđenje stanje u dramskome odgoju u Hrvatskoj i ponudili pregled regionalnih praksi (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija), uz poneki primjer dobre prakse iz Europe.
  • Raspravom u fokus-grupama sudionici su pokušali odgovoriti na središnje pitanje Simpozija, koje je sadržano već u njegovu naslovu. Rasprava je bila organizirana oko triju ključnih tema: analiza trenutačnoga stanja dramskoga odgoja, promišljanje mogućnosti razvoja i poticanje kvalitete. Osnovni je cilj ovoga dijela skupa osmišljavanje koncepta razvoja dramskoga odgoja u bližoj budućnosti, koji će se oblikovati u završni dokument Simpozija.
  • Radionice su držali gosti predavači, iskusniji dramski pedagozi iz Hrvatske i iz inozemstva (po pozivu) i sudionici Simpozija koji su se prijavili za takav oblik sudjelovanja.
  • Poster-prezentacije dobre prakse, u kojima su sudionici Simpozija prikazali svoje projekte i načine na koje se dramski odgoj uključuje u institucije i ustanove u kojima rade ili s kojima surađuju.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Hrvatski jezik u Saboru - 170 godina

Razloga je za takav kritički govor bilo i više nego dovoljno. Naime, početkom 19. stoljeća hrvatski krajevi nisu imali zajednički standardni jezik. Svi govori i saborski zapisnici, počevši od druge polovice 13. stoljeća, bili su na latinskom jeziku, a u javnom se životu i radu, u pojedinim hrvatskim krajevima, nastojao nametnuti talijanski, odnosno njemački i mađarski jezik.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
Marinko Uremović, (Daška Domljan)