04. srpanj 2017.

Budućnost dramskoga odgoja

Autor: Diana Greblički-Miculinić

Međunarodni znanstveno-umjetnički simpozij Budućnost dramskoga odgoja: Kako odgovoriti na zahtjeve svijeta u kojem rastemo i živimo? održan je u Zagrebu od 29. lipnja do 1. srpnja 2017. godine na Učiteljskom fakultetu.

  • U plenarnim izlaganjima pozvani predavači izložli su viđenje stanje u dramskome odgoju u Hrvatskoj i ponudili pregled regionalnih praksi (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija), uz poneki primjer dobre prakse iz Europe.
  • Raspravom u fokus-grupama sudionici su pokušali odgovoriti na središnje pitanje Simpozija, koje je sadržano već u njegovu naslovu. Rasprava je bila organizirana oko triju ključnih tema: analiza trenutačnoga stanja dramskoga odgoja, promišljanje mogućnosti razvoja i poticanje kvalitete. Osnovni je cilj ovoga dijela skupa osmišljavanje koncepta razvoja dramskoga odgoja u bližoj budućnosti, koji će se oblikovati u završni dokument Simpozija.
  • Radionice su držali gosti predavači, iskusniji dramski pedagozi iz Hrvatske i iz inozemstva (po pozivu) i sudionici Simpozija koji su se prijavili za takav oblik sudjelovanja.
  • Poster-prezentacije dobre prakse, u kojima su sudionici Simpozija prikazali svoje projekte i načine na koje se dramski odgoj uključuje u institucije i ustanove u kojima rade ili s kojima surađuju.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Jezik je naša zvučna domovina

Stihovima učenice Antonije Dejanović iz 5. razreda u Osnovnoj školi Budaševo-Topolovac-Gušće započelo je 10. ožujka 2017. obilježavanje Dana hrvatskog jezika.

Cilj nam je da se cijelog ovog tjedna, od 13. do 17. ožujka, što intenzivnije bavimo problematikom utjecaja ostalih jezika na hrvatski jezik, da podsjećamo i upozoravamo koliko nam je važno očuvati ga i njegovati te da u suradnji s učenicima iskazujemo potrebu za očuvanjem jezičnog blaga i kulturnog identiteta.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Marijana Zelenika Šimić, Ivana Lukas
udzbenik
Dragica Dragica Dujmović-Markusi, Terezija Pavić-Pezer
udzbenik
Sanda Marjanović