04. srpanj 2017.

Budućnost dramskoga odgoja

Autor: Diana Greblički-Miculinić

Međunarodni znanstveno-umjetnički simpozij Budućnost dramskoga odgoja: Kako odgovoriti na zahtjeve svijeta u kojem rastemo i živimo? održan je u Zagrebu od 29. lipnja do 1. srpnja 2017. godine na Učiteljskom fakultetu.

  • U plenarnim izlaganjima pozvani predavači izložli su viđenje stanje u dramskome odgoju u Hrvatskoj i ponudili pregled regionalnih praksi (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija), uz poneki primjer dobre prakse iz Europe.
  • Raspravom u fokus-grupama sudionici su pokušali odgovoriti na središnje pitanje Simpozija, koje je sadržano već u njegovu naslovu. Rasprava je bila organizirana oko triju ključnih tema: analiza trenutačnoga stanja dramskoga odgoja, promišljanje mogućnosti razvoja i poticanje kvalitete. Osnovni je cilj ovoga dijela skupa osmišljavanje koncepta razvoja dramskoga odgoja u bližoj budućnosti, koji će se oblikovati u završni dokument Simpozija.
  • Radionice su držali gosti predavači, iskusniji dramski pedagozi iz Hrvatske i iz inozemstva (po pozivu) i sudionici Simpozija koji su se prijavili za takav oblik sudjelovanja.
  • Poster-prezentacije dobre prakse, u kojima su sudionici Simpozija prikazali svoje projekte i načine na koje se dramski odgoj uključuje u institucije i ustanove u kojima rade ili s kojima surađuju.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Sasvim drukčiji sati lektire, Mjesec knjige

Na noviji, drukčiji, kreativniji i puno zanimljiviji pristup obradi i čitanju potaknuli su me najviše učenici petoga razreda, koji su meni bili novi, kao i ja njima. Dok smo se upoznavali, primijetila sam da ih čitanje privlači, da nisu od onih koji će sa strahom i potrebom da pobjegnu od čitanja čitati svoje lektire. Osmislila sam 16 različitih zadataka za 16 učenika petoga razreda te im omogućila da sami odabiru kako žele pristupiti čitanju svoje lektire.

Obljetnica rođenja Marije Jurić Zagorke

Novinarsku karijeru počinje u Obzoru 1896. anonimno objavivši članak Jedan časak. Na preporuku biskupa J. J. Strosmayera zapošljava se u redakciji Obzora i time počinje uspon u novinarskoj karijeri, opterećen položajem žene u onodobnome društvu. Uz reportaže sa zagrebačkih saborskih rasprava i ocjene političkoga stanja u Mađarskoj, objavljuje crtice, humoristične skice, kraće autobiografske zapise i podlistke.   

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Zrinka Romić, Ela Družijanić Hajdarević, Zorica Lugarić, Lidija Sykora Nagy
udzbenik
Ksenija Budija, Ida Petto
udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Saša Veronek Germadnik, Marijana Zelenika Šimić, Ivana Lukas
udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Marijana Zelenika, Saša Veronek Germadnik