Blended Play Webinar | Profil Klett

WEBINAR

Blended Play Webinar

Predavač: Adrijana Leko Četvrtak 04. 04. 2019.18:00 WEBINAR
Ocijeni: 
5
Prosjek: 5 (5 votes)

Učenici vole učenje kroz igru i ponavljenje nastavnih sadržaja u obliku kvizova s natjecateljskim karakterom. Kao što dosadi isti okus sladoleda i čokolade tako i ista vrsta igre izaziva bezvoljnost. Ako želite unijeti promjenu u ovakav način rada pridružite nam se na webinaru pod nazivom Učenje i suradnja uz Blended Play . Za rad s ovim alatom potrebno vam je učiteljsko računalo, projektor i unaprijed pripremljen kviz. Prednost alata je da jednom izrađena pitanja možete prezentirati učenicima kroz nekoliko različitih igra (od kojih su neke strateške), učenike možete prijaviti u igru pojedinačno ili u grupama. Ovakva grupna igra dopire do svih učenika - na različite načine, ona potiče umijeće pregovaranja i donošenje odluka, stvara povezanost među članovima grupe te izgrađuje povjerenje i empatiju.

Ako ste učitelj kojemu ne smeta igranje sa svim učenicima odjednom uključujući kaos i glasne zvukove na ovom webinaru ćete upoznati novi oblik igre za rad u učionici. Ako ste pak učitelj kojemu grupne igre nisu mile upravo zato što su glasne i s njima je teško upravljati, pozivamo vas na online druženje i mogućnost da preispitate svoj stav. Možda ga nakon što upoznate Blended Play promijenite.

Snimku webinara možete pogledati ovdje

Adrijana Leko
Diplomirana učiteljica razredne nastave u zvanju mentora i strastvena korisnica digitalnih alata u nastavi. Vanjska suradnica CARNet-a, King ICT-a i izdavačke kuće Profil Klett na čijim stranicama redovito objavljuje članke s prikazom osobnog nastavnog rada. Devetnaest godina radnog iskustva u radu s učenicima. Izrađuje vlastite digitalne obrazovne sadržaje koje rado dijeli s učiteljima praktičarima te tako potiče kulturu dijeljenja pazeći na intelektualno vlasništvo i autorska prava. Često voli reći: "Danas mogu nastavu odrađivati i bez tehnologije kao na početku svog rada, ali zašto bih kad je s tehnologijom lakše a učenicima je zabavnije jer nastavne sadržaje usvajaju i uče kroz igru."