WEBINAR

Planiranje i poučavanje Hrvatskoga jezika uz prilagodbu sadržaja (i pristupa)

Predavač: Snježana Čubrilo, Sandra Vitković Utorak 10. 11. 2020.18:00 - 19:00 WEBINAR
Ocijeni: 
5
Prosjek: 5 (4 votes)

     Pozivamo vas na webinar Planiranje i poučavanje Hrvatskoga jezika uz prilagodbu sadržaja (i pristupa) namijenjen učiteljima u osnovnoj školi.

     U prvome će dijelu webinara Snježana Čubrilo predstaviti primjer(e) procesa godišnjeg i mjesečnog planiranja nastavnoga sadržaja i metoda rada za učenike s teškoćama.

     U drugome će dijelu webinara Sandra Vitković predstaviti primjer dobre prakse na nastavnoj jedinici o naglascima za 7. razred te prijedloge kako učenike s teškoćama učiniti aktivnim sudionicima nastavnog procesa.

     Na kraju webinara ostavit ćemo nekoliko minuta za postavljanje pitanja učiteljicama.

Snimku možete pogledati ovdje.

avatar
Snježana Čubrilo
Snježana Čubrilo, učiteljica savjetnica, radi u OŠ dr. Vinka Žganca u naselju Kozari bok u Zagrebu, više od 30 godina. Dramska je pedagoginja mentorica i članica Hrvatskoga centra za dramski odgoj od njegova osnutka, trenutačno i njegova potpredsjednica. Članica je drugostupanjskoga Stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkoga stanja djeteta u MZO-u. Oblikovala je videolekcije za hrvatski jezik za osnovnu školu (SzŽ). Suautorica je radnih udžbenika za pomoć u učenju Petica, Šestica i Sedmica. Trenutno se bavi koordinacijom izrade videolekcija za hrvatski jezik od 5. do 8. razreda u okviru projekta i-nastava MZO-a.
avatar
Sandra Vitković
Sandra Vitković, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti te diplomirana knjižničarka, radi u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića u Zagrebu od 2000. godine. Tijekom tih dvadesetak godina stekla je iskustvo u radu s učenicima s poteškoćama (prilagođeni program, individualizirani pristup) te učenicima u PSP odjelima. Sporadično s kolegom defektologom/logopedom/socijalnim pedagogom Emirom Kazaferovićem održava predavanja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (kolegij: Sociologija obrazovanja) na temu rada s učenicima s poteškoćama. Sudjeluje i u radu na školskom projektu prilagodbe lektire učenicima s poteškoćama koje je dobilo odobrenje Agencije za odgoj i obrazovanje. Suautorica je radnih udžbenika za pomoć u učenju Petica, Šestica i Sedmica.