WEBINAR

Vrednovanje na daljinu i primjeri projekata

Predavač: ALENA DIKA Utorak 05. 05. 2020.18:00 WEBINAR
Ocijeni: 
4.75
Prosjek: 4.8 (4 votes)

Okolnosti u kojima su se učitelji iznenada zatekli uzrokovali su zabrinutost i mnogo stresnih situacija. S druge strane, usmjerile su ih prema otkrivanju nekih novih i drukčijih metoda poučavanja, digitalnih alata te obogatili kreativne prostore međusobne suradnje.

U ovom webinaru bit će ukratko predstavljeni neki digitalni alati i njihove posebnosti.

Tijek webinara:

  1. Potraga za digitalnim alatima – osobno iskustvo
  2. Edulastic
  3. Geoboard

Učiteljima matematike posebno su zanimljivi digitalni alati za vrednovanje s pomoću kojih mogu zapisivati matematičke notacije, koristiti se prikazom brojevnog pravca, koordinatne ravnine ili slikovnim prikazom razlomka. Jedan od takvih alata je i Edulastic koji se primjenjuje za vrednovanje i praćenje uspjeha učenika.

Drugi alat koji će biti predstavljen na ovom webinaru je Geoboard. Ako ste se pitali koji jednostavni online alat iskoristiti za projekt u nastavi ili vizualni prikaz određenoga nastavnog sadržaja, odgovor je Geoboard, pravi alat za to.

Snimku webirana pogledajte ovdje...

avatar
ALENA DIKA
Alena Dika učiteljica je matematike s dugogodišnjim i bogatim iskustvom u nastavi. Autorica je digitalnoga dijela udžbenika iz matematike za osnovnu školu te serije udžbenika matematike za darovite učenike za osnovnu školu. Tijekom godina dobivala je nagrade i priznanja za svoj rad, među ostalim i nagradu za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike u 2019. godini.