Vrednovanje u prirodi, biologiji i kemiji – savjeti i primjeri | Profil Klett

WEBINAR

Vrednovanje u prirodi, biologiji i kemiji – savjeti i primjeri

Predavač: Anita Belančić Srijeda 22. 04. 2020.18:00 - 19:00 WEBINAR
Ocijeni: 
4.5
Prosjek: 4.5 (4 votes)

Vrednovanje je jedan od najvećih izazova kako za učitelje, tako i za učenike, a osobito kada se provodi na kraju školske godine. U nastavi na daljinu poželjno je pronaći optimalan način ocjenjivanja učeničkih postignuća primjenjujući odgovarajuće digitalne alate.

Naravno da ne postoji „jedan alat“, kao ni jedan oblik, odnosno način, ali je zapravo najvažnije da se proces vrednovanja temelji na međusobnome povjerenju i uvažavanju glavnih dionika odgojno-obrazovnoga procesa, a to su učitelj i učenik.

Tijek webinara:

1. uvod – vrednovanje na daljinu (izazovi i mogućnosti)

2. načini vrednovanja u virtualnome okruženju

3. digitalni alati za pismeno vrednovanje i davanje povratne informacije učenicima

4. poštovanje pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja u virtualnome okruženju

5. primjena digitalnih alata u nastavi na daljinu – iskustva autorice

6. odgovori na pitanja.

 

Zahvaljujemo na odazivu i sudjelovanju u webinaru Vrednovanje u prirodi, biologiji i kemiji – savjeti i primjeri. Nadamo se da smo opravdali Vaše povjerenje i zahvaljujemo Vam na vremenu koje te izdvojili. Vjerujemo da će Vam prezentirani IKT alati olakšati rad i pomoći u ostvarivanju odgojno-obrazovnih ishoda u nastavi na daljinu.

Snimka webinara dostupna je ovdje.  

avatar
Anita Belančić
Anita Belančić predaje biologiju i prirodu u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin. Diplomirala je i doktorirala na Biološkome odsjeku PMF-a u Zagrebu, a tijekom iskustva u obrazovnome sustavu najviše se, uz biologiju, bavi metodičkim inovacijama koje omogućava IKT. Dobitnica je nagrade MZO-a za 100 najboljih digitalnih obrazovnih sadržaja u 2018. godini te nagrade MZO-a za najbolje učitelje u 2019. godini. Autorica je nagrađene metodičke preporuke u 2020. godini.