Vršnjačko vrednovanje u matematici | Profil Klett

WEBINAR

Vršnjačko vrednovanje u matematici

Predavač: Sanela Jukić, Antonija Capan Utorak 02. 06. 2020.18:00 - 19:00 WEBINAR
Ocijeni: 
5
Prosjek: 5 (3 votes)

Kako se bliži kraj školske godine i vjerojatno razmišljate kako s učenicima odraditi taj kraj pomoću npr. projektne nastave i/ili praktičnog rada, a te bi projekte/radove učenici trebali i vrednovati. No kako provesti vršnjačko vrednovanje u online okruženju?

Istraživanja su pokazala kako je vršnjačko vrednovanje, pogotovo u online okruženju, vrlo bitna sastavnica učenja. Kroz ovaj webinar provest ćemo vas kroz primjere vršnjačkog vrednovanja, kreiranje rubrika i tablica, a zatim pokazati kako to elegantno provesti u online okruženju.

Tijek webinara:

  1. Vršnjačko vrednovanje - uvod
  2. Primjer iz prakse - u offline okruženju
  3. Potraga za odgovarajućim digitalnim alatom - što želim?
  4. Eduflow - sve za online vršnjačko vrednovanje na jednom mjestu
  5. Odgovori na pitanja

Snimku webinara možete pogledati na poveznici: webinar.

avatar
Sanela Jukić
Sanela Jukić nastavnica je matematike s dugogodišnjim i bogatim iskustvom u primjeni digitalne tehnologije u nastavi. Autorica je digitalnoga dijela udžbenika matematike za osnovnu i srednju školu te serije udžbenika matematike za darovite učenike za osnovnu školu te su tijekom godina dobivale nagrade i priznanja za svoj rad. Među ostalim, u posljednje dvije godine Sanela je bila dobitnica nagrade za najbolje učitelje u 2019. godini.
avatar
Antonija Capan
Antonija Capan učiteljica je Matematike u OŠ Grabrik u Karlovcu. U radu s učenicima zanima se za primjenu matematike u svakodnevnom životu, matematičke igre i matematiku u igrama i mozgalicama. U svojoj nastavi intenzivno provodi integraciju nastavnih sadržaja Povijesti i Matematike te Geografije i Matematike. Član je organizacijskog tima za provedbu “Mathopia” matematičkih subota i ekipnog natjecanja “KAmatKA” za učenike Karlovačke županije te predavač u Centru izvrsnosti Karlovačke županije u okviru projekta KARADDAR. Stručna predavanja održala je na stručnim skupovima županijske i državne razine. Autor je digitalnih obrazovnih sadržaja te radnih materijala za integriranu nastavu.