Webinar: Kamatematika | Profil Klett

WEBINAR

Webinar: Kamatematika

Predavač: Snježana Lukač, prof. savjetnik , Rebeka Kalazić, prof. savjetnik Četvrtak 06. 05. 2021.14:00 - 15:00 WEBINAR
Ocijeni: 
4.5
Prosjek: 4.5 (2 votes)

Pokušamo li anketirati slučajne prolaznike, većina otplaćuje neki kredit, a rijetki sretnici imaju štednju u banci za „crne“ dane. Međutim, upitamo li ih kako su izabrali model štednje ili kredita mnogi su poslušali savjet bankara i ne znaju koji će točno iznos na kraju otplatiti ili uštedjeti nakon nekog zadanog vremena. Financijska pismenost danas je prepoznata kao izuzetno važna i nalazi sve u svim novim kurikulumima matematike.

Na ovom webinaru želimo vam pokazati primjere iz novog udžbenika gdje smo kroz temu Kamatni račun pokušali na jednostavan način kroz primjere iz svakodnevnog života bliskim učenicima približiti kamatni račun od jednostavnog, preko složenog pa do neprekidnog ukamaćivanja.

Prijavite se!

 

Snimku webinara pogledajte ovdje.

avatar
Snježana Lukač, prof. savjetnik
Snježana Lukač, prof. savjetnik, radi kao nastavnik matematike u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Od 2009. do 2016. godine voditeljica Županijskog stručnog vijeća za nastavnike matematike Vukovarsko - srijemske županije. Sudjelovala u različitim projektima za promicanje STEM područja. Sudjeluje u programu rada s nadarenim učenicima srednjih škola Grada Vinkovaca u sklopu „Centra izvrsnosti“. Autor je tiskanih i digitalnih udžbenika te priručnika za nastavnike iz matematike za srednju školu. Suautor kurikuluma fakultativne nastave matematike, vježbenica i priručnika za nastavnike u okviru projekta „Matematika između realnog i virtualnog“. Autor videolekcija ŠzŽ - nastava na daljinu, i-nastava. Kontinuirano radi u Državnom i Županijskom povjerenstvu za natjecanja iz matematike. U 2020. godini dobitnica nagrade za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike.
avatar
Rebeka Kalazić, prof. savjetnik
Rebeka Kalazić, prof. savjetnik, zaposlena kao nastavnica matematike u I. gimnaziji Osijek. Voditeljica je županijskog stručnog vijeća za gimnazije Osječko-baranjske županije, članica Državnog povjerenstva za natjecanje iz matematike i stručne radne skupine za maturu 2021./22. Autor je tiskanih i digitalnih udžbenika te priručnika za nastavnike iz matematike za srednju školu. Pri uvođenju kurikularne reforme mentorirala je Loomen učionicu za nastavnike te snimila više videolekcija u sklopu projekta SzŽ i I-nastave. Mentor je studentima matematike, redovito održava predavanja i radionice na županijskom i državnom nivou te sudjeluje u projektima za promicanje STEM područja. Posljednje godine dobitnica nagrade za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike.