Zavrtimo kolo sreće | Profil Klett

WEBINAR

Zavrtimo kolo sreće

Predavač: Aneta Copić, Sanja Antolis Četvrtak 25. 02. 2021.19:00 - 20:00 WEBINAR
Ocijeni: 
5
Prosjek: 5 (1 vote)

Vjerojatnost je tema koja se donedavno nalazila samo u programu prirodoslovno-matematičkih gimnazija, a od ove će se godine, ili sljedeće, pronaći i u ostalim programima. S obzirom na navedeno, mnogi su se nastavnici prvi puta susreli s temom vjerojatnosti. Svoja iskustva u pristupu ovoj temi u četvrtom razredu gimnazije prenijet će vam autorice našeg udžbenika MATEMATIKA 4, profesorice u XV. gimnaziji, Aneta Copić i Sanja Antoliš. Budući da će autorice pokazati nekoliko primjera iz nastave, vjerujemo da će webinar biti zanimljiv i učiteljima koji predaju matematiku u predmetnoj nastavi.

Tijek webinara:

  • kako definirati vjerojatnost
  • vrtimo kolo sreće i računamo vjerojatnost
  • primjeri aktivnosti
  • pitanja

 

 

Snimku webinara možete pogledati ovdje.

avatar
Aneta Copić
Aneta Copić, prof. izvrsna savjetnica radi kao nastavnica matematike u XV. gimnaziji. Voditeljica je županijskoga stručnog vijeća za gimnazije Grada Zagreba i voditeljica podpovjerenstva za B-varijantu natjecanja u okviru Državnog povjerenstva za natjecanje iz matematike. Autorica je udžbenika i zbirki zadataka iz matematike za srednju školu, digitalnih obrazovnih sadržaja iz matematike i članaka vezanih uz metodiku nastave matematike. Mentorica je studentima i pripravnicima matematike, vanjska suradnica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta na kolegiju Primjena tehnologije u nastavi matematike. Sudjeluje u Erasmus+ projektima MERIA i TIME koji promiču istraživačku nastavu matematike. U posljednje je dvije godine dobitnica nagrade za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike.
avatar
Sanja Antolis
Sanja Antoliš, prof. izvrsna savjetnica radi kao nastavnica matematike u XV. gimnaziji. Autorica je udžbenika i zbirki zadataka iz matematike za srednju školu, digitalnih obrazovnih sadržaja iz matematike i članaka vezanih uz metodiku nastave matematike. Mentorica je studentima i pripravnicima matematike, vanjska suradnica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta na kolegiju Primjena tehnologije u nastavi matematike. Sudjeluje u Erasmus+ projektima MERIA i TIME koji promiču istraživačku nastavu matematike. U posljednje je dvije godine dobitnica nagrade za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike.