Znanjem protiv koronavirusa − početak nove nastavne godine (predmetna nastava) | Profil Klett

WEBINAR

Znanjem protiv koronavirusa − početak nove nastavne godine (predmetna nastava)

Predavač: Sena Puhovski , Vida Bilogrević Gatolin Utorak 15. 09. 2020.18:00 - 19:00 WEBINAR
Ocijeni: 
5
Prosjek: 5 (1 vote)

Nakon dva webinara za učitelje razredne nastave, organiziramo webinar Znanjem protiv koronavirusa − početak nove nastavne godine namijenjen učiteljima predmetne nastave. Webinar će se održati u utorak 15. rujna u 18 sati.

 

Pojava pandemije, poput prijetnje zarazom novim koronavirusom SARS-CoV-2, za sve nas je nova. Znanstvenici još uvijek traže odgovore na neka pitanja o toj zaraznoj bolesti. Pred svima nama su izazovi, kako u profesionalnome tako i u osobnom životu.

Kako se ponašati u novoj normalnoj školi? Kako možemo zaštititi sebe i druge? Čemu služe maske? Kako se možemo družiti i kako se trebamo ponašati u virtualnoj učionici? Odgovore na ova pitanja i mnoge druge informacije koje možete primijeniti na satu razrednika, saznajte na webinaru.

 

Webinar Znanjem protiv koronavirusa − početak nove nastavne godine (predmetna nastava) osmišljen je u dva dijela. U prvome će vam dijelu Sena Puhovski pružiti stručnu edukaciju i podršku u smislu psiholoških alata, savjeta i prilagođenih psiholoških tehnika za odrasle i djecu, koje nam mogu pomoći u zahtjevnim i stresnim okolnostima. U drugome će vam dijelu naša autorica Vida Bilogrević Gatolin predstaviti naš digitalni udžbenik o koronavirusu u kojem ćete pronaći sve potrebne informacije o tome što nas trenutno okružuje, osmišljene na zanimljiv, edukativan i učenicima primjeren način, kako biste pripremili sebe i svoje učenike za ovakav zahtjevan početak školske godine. 

 

Snimku webinara pogledajte ovdje.

Digitalni udžbenik o koronavirusu potražite ovdje.

avatar
Sena Puhovski
Sena Puhovski klinička je psihologinja i psihoterapeutkinja. Pri odabiru studija vodila ju je želja da bolje razumije ljude i nauči kako biti uz njih kada je teško. Kao psiholog kliničar radila je 16 godina u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Svjesnost o velikoj odgovornosti koju takav posao donosi kao i raznolikosti problematike ponukala ju je na učenje raznovrsnih psihoterapijskih tehnika. Njezino ju je istraživanje i učenje psihoterapijskih metoda odvelo u, primarno, tri smjera: tretmanske i psihoterapijske tehnike specifične za rad baš s djecom, područje rada s obiteljima te specifične tretmanske intervencije usmjerene na traumatsko iskustvo, posebno u obiteljima. Sena je predsjednica Zagrebačkoga psihološkog društva i voditeljica Psihološkog centra za djecu i obitelji „Brigojedac“.
avatar
Vida Bilogrević Gatolin
Vida Bilogrević Gatolin učiteljica je prirode, biologije i kemije u Osnovnoj školi Ive Andrića. Diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine i od tada radi u nastavi. Kontinuirano se stručno usavršava u različitim područjima uključujući i primjenu IKT-a u nastavi. Osim toga, koordinatorica je Erasmus plus projekata u školi i učitelj mentor od 2017. godine.