13. rujan 2016.

Hrvatski jezik i Europski dan jezika

Autor: Diana Greblički-Miculinić

Na inicijativu Vijeća Europe od 2001. Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna. Na svijetu postoji više od 6000 jezika, samo ih u Europi ima oko 225 (govori ih se, naravno, i više), a svi predstavljaju bogatstvo i raznolikost svojih kultura. Upravo je cilj Europskoga dana jezika osvijestiti važnost učenja jezika, ali i istaknuti da učenje jezika može biti i zabavno i korisno.

I Profil Klett pridružuje se obilježavanju Europskoga dana jezika. Prijedloge zanimljivih aktivnosti za vas su pripremili autori, suradnici i urednici za hrvatski jezik Profil Kletta. U privitku donosimo prijedlog materijala i aktivnosti koje možete provesti sa svojim učenicima. 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Bob Dylan, dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Bob Dylan (pravo ime Robert Allen Zimmermann) američki je pjevač folk pjesama i tekstopisac. Samouki izvođač na gitari, glasoviru i harmonici, Dylan je jedan od rodonačelnika ponovnoga oživljavanja američke folk glazbe u 1960-ima i sudionik stvaranja tzv. folk-rock idioma. Prvi je uporabio električnu gitaru i rock pratnju na festivalu u Newportu 1965. Pjevao je u nazalnome kvaziwestern timbru stilu između govora i pjeva.

Maštajmo čitajući

Kada je OŠ I. Meštrovića školske godine 2014./2015. sudjelovala u projektu IPA „Razvoj kurikulumske kulture: Osnaživanje škola za razvoj i implementaciju školskog kurikuluma“, u sklopu kurikulumskih područja (ali i kroskurikularno) svi su učitelji razmišljali kako osmisliti aktivnosti koje će pomoći svim učenicima u svladavanju obrazovnih postignuća. Kasnije su se, analizirajući ankete dobivene od učenika i roditelja, proširivale aktivnosti i osmišljavale nove.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Martina Kolar Billege, Suzana Delić
udzbenik
Kurjak, Remussini