13. rujan 2016.

Hrvatski jezik i Europski dan jezika

Autor: Diana Greblički-Miculinić

Na inicijativu Vijeća Europe od 2001. Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna. Na svijetu postoji više od 6000 jezika, samo ih u Europi ima oko 225 (govori ih se, naravno, i više), a svi predstavljaju bogatstvo i raznolikost svojih kultura. Upravo je cilj Europskoga dana jezika osvijestiti važnost učenja jezika, ali i istaknuti da učenje jezika može biti i zabavno i korisno.

I Profil Klett pridružuje se obilježavanju Europskoga dana jezika. Prijedloge zanimljivih aktivnosti za vas su pripremili autori, suradnici i urednici za hrvatski jezik Profil Kletta. U privitku donosimo prijedlog materijala i aktivnosti koje možete provesti sa svojim učenicima. 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Međunarodni dan pismenosti

Međunarodni dan pismenosti obilježava se svake godine 8. rujna. Ta UNESCO-ova inicijativa ističe važnost pismenosti za pojedince, zajednice i društva s nadom da će se jednoga dana riješiti problem nepismenosti u svijetu.

Međunarodni dan materinskoga jezika

21. veljače obilježava se Međunarodni dan materinskoga jezika. Odluku o njegovu obilježavanju usvojila je Glavna skupština UNESCO-a 1999. godine na prijedlog države Bangladeš. Tema je ovogodišnjega obilježavanja: Domorodački jezici važni su za razvoj, izgradnju mira i pomirenje. Promocija jezične raznolikosti, ali i višejezičnoga obrazovanja ključni su motivi ove svečane proslave.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Herbert Puchta, Jeff Stranks, Richard Carter, Peter Lewis-Jones
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Romana Perečinec
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Romana Perečinec
udzbenik
Zrinka Romić, Ela Družijanić Hajdarević, Zorica Lugarić, Lidija Sykora Nagy