16. studeni 2016.

Priča o Vukovaru 25 godina poslije

Autor: Diana Greblički-Miculinić

Vukovarska bitka najveća je bitka u Domovinskome ratu. Vodila se od 24. kolovoza do 18. studenoga 1991. Vukovar su napadale jedinice JNA i paravojne srpske snage s približno 20 000 vojnika (još oko 30 000 vojnika bilo je angažirano u širem okruženju grada), dok je na strani hrvatskih branitelja bilo oko 1800 boraca. 

Opsada grada Vukovara trajala je 87 dana. 

Odajući počast žrtvi Vukovara - grada heroja, 25 godina poslije i dalje smo suočeni s ratnim stradanjima, s patnjama djece i nevinih ljudi.
Slušajući riječi Siniše Glavaševića, koji je širio cijelom Hrvatskom valove upornosti i hrabrosti te vjeru u pobjedu, uz legendarnu poruku: "Vukovar neće pasti", svjedočimo ponavljanju strahota u gradu Madaji u Siriji. 

Istražite podatke o Vukovarskoj bitki i Siniši Glavaševiću, usporedite ondašnje strahote s onima u ratom zahvaćenoj Madaji u Siriji. 

Pročitajte zapise iz djela Siniše Glavaševića Priče iz Vukovara pa ih usporedite sa stripom Madaya Mom Dalibora Talajića. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=zhf2hX7tlh8

http://abcnews.go.com/International/deepdive/madaya-mom-mother-struggle-...

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Miris knjige

Profil Klett Obilježava Mjesec hrvatske knjige tekstom Jasminke Tihi-Stepanić, Miris knjige u kojem autorica svjedoči o procesu pisanja i nastajanja knjige.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Rebecca Charry Roje, Mirna Linčir Lumezi, Ivana Škarica Mital
udzbenik
Anđelka Rihtarić, Marina Marijačić, Julijana Levak
udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Martina Kolar Billege
udzbenik
Marinko Uremović, (Daška Domljan)

Komentari

Slika korisnika Maria22

Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju