OŠ Vladimira Nazora, Budinščina

0

Nositelji projekta su učenici 6. razreda, članovi Ekološke grupe. U projektu sudjeluju učenici šestih i sedmih razreda naše škole.
U sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ svi učenici naše škole izradit će razredne vrtne gredice na kojima će svaki razred posijati ili posaditi jednu kulturu.
Učenici šestih razreda uključeni u Ekološku grupu posijat će sjemenke za sadnice koje će kasnije presađivati učenici ostalih razreda.
Sjemenke planiramo posijati u dva odvojena klijališta.
O zalijevanju prvog klijališta brinut će učenici ekološke grupe u sklopu svojih aktivnosti, a za zalijevanje drugog klijališta koristit ćemo set za zalijevanje za micro:bit.
Ekološka grupa pratiti će usporedni razvoj i napredak sadnica. Promatrat će izgled i pratiti visinu i razvoj sadnica.
Na satovima informatike učenici šestih razreda osmisliti će i izraditi potrebne materijale (tablice) za praćenje i usporedbu razvoja sadnica.
Na integriranom satu informatike i tehničke kulture učenici 6. razreda, koji su u sklopu projekta ProMicro na korištenje već dobili microbitove izradit će program za micro:bit, koji će omogućiti zalijevanje klijališta ovisno o izmjerenoj vlažnosti tla.
Ekološka grupa pratit će usporedni razvoj i napredak sadnica. Promatrat će izgled i pratiti visinu i razvoj sadnica te tjedno upisivati rezultate i zapažanja u predviđene tablice.
Na satovima informatike učenici sedmih razreda obradit će prikupljene podatke te, ih prikazati u obliku dijagrama.
Rezultati projekta predstavit će se svim učenicima u obliku plakata i prezentacije te objavama na web stranici škole.

Kristina Ondrašek
Nikolina Milinković