Želim znati više 6

zbirka zadataka za engleski jezik, 1. izdanje, Znam za više 6
Ocijeni: 
0
No votes yet
Cijena33,00 kn
Ograničena raspoloživost

Priručnik "Želim znati više 6" namijenjen je učenicima 6. razreda osnovne škole. Posebno je koristan onim učenicima koji žele unaprijediti znanje iz gramatike engleskog jezika, kao i onima koji trebaju vježbati gramatiku i bolje je razumjeti.

Priručnik prati nastavno gradivo učenja engleskoga u osnovnim školama, te je ponajprije namijenjen učenicima koji od 1., odnosno od 4. razreda osnovne škole uče engleski kao prvi strani jezik.

U priručniku "Znam za više 6" obrađena su poglavlja gramatike engleskog jezika primjerena za više razrede osnovne škole.

Ovaj priručnik ističe se svojom jasnom, logičnom i dosljednom strukturom koja je osobito korisna za učenje gramatike (bilo kojeg jezika). Svaka od opisanih tematskih cjelina sastoji se od četiri potpoglavlja: (1) Uvodni tekst, (2) Objašnjenje, (3) Zadaci, (4) Test. Svaki ovaj dio poglavlja ima svoju specifičnu funkciju koja se nedvosmisleno razaznaje.

Sva poglavlja započinju uvodnim tekstom. Uglavnom se radi o dijalozima koji su rječnikom, sadržajem i duljinom teksta primjereni učenicima 6. razreda osnovne škole, njihovim interesima i razvojnoj dobi. U svakom uvodnom tekstu jasno se razaznaje koja se tematska cjelina obrađuje u tom poglavlju jer autorica posebnom bojom naglašava onu gramatičku temu koja se nalaze u naslovu. Tako, na primjer, u sedmoj cjelini pod naslovom 'Stupnjevanje pridjeva' autorica trima bojama naglašava sve pridjeve koji se u dijalogu spominju. Pozitiv zelenom bojom, komparativ roza bojom, a superlativ žutom. Učeniku se na taj način već kod čitanju teksta pozornost skreće na te sadržaje, što je didaktički opravdano i preporučeno. A ujedno je i vrlo pregledno.

Drugi dio poglavlja naziva se Objašnjenje. U ovom dijelu jedan lik (u formi učenika) kroz 'strip oblačiće' komunicira s učenicima čitačima te im objašnjava tvorbu, značenje i korištenje specifičnog vremena ili gramatičkog segmenta koji se u tom poglavlju obrađuje. Poruke 'strip učenika' kratke su i jasne, te se protežu na samo dvije stranice i izdvajaju bit te gramatičke cjeline. Iz ovog je dijela uočljivo kako je autorica izrazito usmjerena na davanje ciljanih i važnih informacija u svakom poglavlju, sa svrhom boljeg memoriranja istih.

Treći dio svakog poglavlja čine zadaci za vježbanje. Autorica se koristi vježbama koje uključuju primjenu naučenoga kroz dopunjavanje rečenica, tvorbu gramatičkih oblika prema unaprijed objašnjenim pravilima, rješavanje osmosmjerki, uparivanje sličica i riječi i slično. Ovaj dio čini najveći dio svakog poglavlja, što je i razumljivo, s obzirom da se radi o vježbanju i ponavljanju gradiva ? ključnom elementu učenja.
Zadnje dvije stranice svakog poglavlja čini test za ponavljanje naučenoga. Testovi su zamišljeni po principu samovrednovanja ? svaki učenik sam sebi zbraja bodove koje je postigao i mjeri svoj uspjeh.

Kumulativni test, koji uključuje gradivo svih tematskih cjelina, nalazi se na kraju.

Izdanje je isto izdanju Znam za više 6, engleski jezik.

SKU:
1000118859

Za pomoć i informacije:

prodaja@profil-klett.hr ili 01/4724-805

Izdanja iz istog udžbeničkog kompleta:

Naslovnica: CLEVER ME 6, 1. svezak

CLEVER ME 6, 1. svezak

nastavni listići iz engleskog jezika za 6. razred osnovne škole

Pogledaj proizvod
Naslovnica: New building bridges 6

New building bridges 6

radna bilježnica iz engleskoga jezika za šesti razred osnovne škole, šesta godina učenja

Pogledaj proizvod
Naslovnica: Znam za više 6 engleski

Znam za više 6 engleski

zbirka zadataka za šesti razred osnovne škole

Pogledaj proizvod