Želim znati više 7

zbirka zadataka za engleski jezik, 1. izdanje, Znam za više 7
Ocijeni: 
0
No votes yet
Cijena33,00 kn
Ograničena raspoloživost

Priručnik "Želim znati više 7" namijenjen je učenicima 7. razreda osnovne škole koji žele dodatno uvježbati, svladati ili unaprijediti svoje znanje iz engleske gramatike, pogotovo za učenike koji od 1. ili 4. razreda osnovne škole uče engleski jezik kao prvi strani jezik. Ovaj se priručnik nastavlja na prethodni "Znam za više 6".

U priručniku "Znam za više 7" obrađena su poglavlja gramatike engleskog jezika primjerena za više razrede osnovne škole.

Svako poglavlje započinje uvodnim tekstom, uglavnom pisanim u obliku dijaloga. Sadržaj teksta primjeren je dječjoj dobi i njihovim interesima (na primjer, putovanja, maštanja o budućnosti, obiteljski album i sl.). Svaki uvodni tekst naglašava one glagole (ili gramatičke segmente) koji se u naslovu tog poglavlja obrađuju, te ih označava različitim bojama. Na primjer, u trećoj cjelini pod naslovom 'Past Simple & Past Continuous', svaki glagol koji je u vremenu Past Simple označen je plavom bojom, a onaj u Past Continuous ljubičastom bojom. Na taj se način već prvim čitanjem teksta učenicima usmjerava pozornost upravo na te glagole i na taj specifični gramatički segment, što ih lijepo uvodi u tematsku cjelinu.

Drugo dio poglavlja naziva se Objašnjenje. U ovom dijelu jedan lik (u formi učenika) kroz 'strip oblačiće' komunicira s učenicima čitačima te im objašnjava tvorbu, značenje i korištenje specifičnog vremena ili gramatičkog segmenta koji se u tom poglavlju obrađuje. U ovom bih poglavlju, kao posebno pozitivno, istaknula kratke, jasne, a opet sveobuhvatne upute.

Treći dio svakog poglavlja sastoji se od zadataka u kojima učenici vježbaju objašnjeno. Riječ je o uobičajenim formama zadataka koji pretpostavljaju stavljanje glagola u odgovarajuće vrijeme, slaganje rečenica u određene glagolske oblike, dovršavanje rečenica, opisivanje fotografija, uparivanje riječi, popunjavanje praznina prema određenom ključu vezanom uz gramatiku i sl. Ovom je dijelu poglavlja, zasluženo, posvećena najveća pozornost, te se ovaj dio uvijek proteže na četiri stranice.

Na kraju svakog poglavlja, dvije su stranice testova namijenjene ponavljanju tog specifičnog gradiva. Svaki zadatak donosi određen broj bodova koji je označen kraj svakog zadatka, te si učenik može sam izračunati bodove i dati odgovarajuću ocjenu ako to želi, što ga može dodatno motivirati za rad.

Kao što je ranije bilo spomenuto, na kraju osam tematskih cjelina nalaze se dva testa za ponavljanje.

Nakon testova nalazi se popis od 83 nepravilna glagola koji se spominju u tekstovima, te kratak englesko - hrvatski rječnik koji obuhvaća drugu funkciju ovog priručnika, a ona je vezana uz širenje vokabulara engleskoga jezika. Tek na samom kraju priručnika autorica je smjestila rješenja svih vježbi i testova, kako bi si svaki učenik mogao provjeriti kako je riješio zadatke te ispraviti eventualne netočne odgovore.

Izdanje je isto izdanju Znam za više 7, engleski jezik.

Format:21,0x29,7x0,8
Broj stranica:95
Uvez: meki
Težina: 0kg

SKU:
1000118860

Za pomoć i informacije:

prodaja@profil-klett.hr ili 01/4724-805 i 01/4724-822

Izdanja iz istog udžbeničkog kompleta:

Naslovnica: Znam za više 7 engleski

Znam za više 7 engleski

zbirka zadataka za sedmi razred osnovne škole

Pogledaj proizvod
Naslovnica: Znam za više engleski 7-8 Riječ po riječ

Znam za više engleski 7-8 Riječ po riječ

zbirka zadataka za sedmi i osmi razred osnovne škole

Pogledaj proizvod
Naslovnica: New building bridges 7

New building bridges 7

udžbenik engleskoga jezika sa zvučnim cd-om za sedmi razred osnovne škole, sedma godina učenja

Pogledaj proizvod