Započnite proljeće u ŠKOLI MEDIJSKE PISMENOSTI | Profil Klett

02. ožujak 2021.

Započnite proljeće u ŠKOLI MEDIJSKE PISMENOSTI

avatar
Autor: Rutva Primorac

Pozivamo vas na Školu medijske pismenosti koju organizira Profil Klett u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu!

Prijave su otvorene za sve učiteljice i učitelje razredne nastave koji se koriste udžbenicima Profil Kletta te za sve one koji se iduće školske godine namjeravaju njima koristiti. Veselimo se vašem sudjelovanju!

 

Školu medijske pismenosti organizira Profil Klett u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu. Na ovim radionicama vodećih hrvatskih stručnjaka za medijsku pismenost doznat ćete kako suvremene medijske izazove implementirati u svakodnevnu nastavu. 

 

Škola će se održati u tri online termina (preko Zoom aplikacije) počevši od 15. ožujka.

 

U Školi medijske pismenosti ćete:

 

  • doznati kako sadržaje iz domene Kultura i mediji implementirati u nastavu
  • naučiti više o metodama poučavanja medijske pismenosti
  • raditi na primjerima konkretnih sadržaja za nastavni sat
  • dobiti digitalne obrazovne sadržaje za svoje učenike
  • steći suvremene vještine iz područja medijske pismenosti
  • dobiti potvrdu Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i Profil Kletta nakon završetka škole.

 

 

Prijave su otvorene za sve učiteljice i učitelje razredne nastave koji se koriste udžbenicima Profil Kletta te za sve one koji se iduće školske godine namjeravaju njima koristiti. Veselimo se vašem sudjelovanju!

 

Prijave su zatvorene!

Upoznajte predavače Škole medijske pismenosti!

 

Doc. dr. sc. Lana Ciboci prodekanica je za znanost i upravljanje kvalitetom na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Predaje kao vanjska suradnica i na Fakultetu hrvatskih studija te na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednica je Matičnog povjerenstva za društvene znanosti Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske. Potpredsjednica je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu. Glavna je urednica međunarodnog znanstvenog časopisa Communication Management Review te članica suradnica Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU.

 

Izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj potpredsjednik je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu te izvanredni profesor na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti. Koautor je UNESCO-ove Pariške deklaracije o medijskoj i informacijskoj pismenosti u digitalno doba iz 2014. godine. Od 2016. do 2019. bio je nacionalni koordinator najvećeg europskog istraživanja o medijskim online navikama djece i roditelja EU Kids Online. Član je Vijeća za djecu Republike Hrvatske, pročelnik Odjela za medije Matice hrvatske i član suradnik Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU. Član je uredništva interdisciplinarnog znanstvenog časopisa Medijske studije.  

 

Prof. dr. sc. Danijel Labaš predstojnik je Odsjeka za komunikologiju Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje više predmeta s područja komunikologije i novinarstva, semiotike, etike, medijske pedagogije te religije i filma. Vanjski je suradnik Veterinarskog fakulteta istog sveučilišta te gostujući profesor doktorskih interdisciplinarnih sveučilišnih studija u Osijeku, Zagrebu i Mostaru te član mnogobrojnih znanstvenih vijeća i povjerenstava. Predsjednik je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu te je jedan od organizatora i suvoditelj Komunikološke škole Matice hrvatske. Autor je i voditelj emisije Okrugli stol Trećeg programa Hrvatskog radija i član uredništava znanstvenih časopisa Medijska istraživanja i Kroatologija.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Strip: virtualna komunikacija na društvenim mrežama

Učenicima osmih razreda Osnovne škole Samobor strip je poslužio kao medij putem kojega su iznijeli iskustva i stavove o komunikaciji na društvenim mrežama među mladima. Na poticaj učitelja Slavena Jurića, učenici su obilježili Dan ružičastih majica i pridružili se borbi protiv vršnjačkog nasilja te upozorili na negativne pojave koje donosi tehnologija u svakodnevnom životu mladih.

Kako najbolje koristiti film u nastavi njemačkog jezika?

Mediji su sastavni dio našeg života i života naših učenika. Najljepše je učiti jezik na zanimljiv i pristupačan način. Korištenje filma kao nastavnog materijala ima jako puno prednosti: učenici će imati priliku vokabular učiti iz konteksta; naučiti puno o kulturi koja je utkana u radnju filma te vrlo rado će raspravljati o filmu te analizirati sam film ili likove.

Koje filmove odabrati?

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica