Tehnička kultura 5

udžbenik tehničke kulture za peti razred osnovne škole

Marijan Vinković, Leon Zakanji, Tamara Valčić, Mato Šimunović, Darko Suman, Tijana Martić, Ana Majić, Ružica Gulam, Damir Ereš, Fany Bilić

  • Naš autorski tim čine vrhunski praktičari i stručnjaci: Marijan Vinković, Leon Zakanji, Tamara Valčić, Mato Šimunović, Darko Suman, Ružica Gulam, Tijana Martić, Ana Majić, Damir Ereš i Fany Bilić.
    Udžbenički komplet temelji se na praktičnom radu i učenju fokusiranom na usvajanje odgojno-obrazovnih ishoda. To je vrlo jasno naznačeno u strukturi udžbenika i radnih listova uz detaljnu uputu učenicima za samovrednovanje vlastitih postignuća u svakom poglavlju. Komplet čini udžbenik i kutija s radnim listovima i popratnim radnim materijalom - vježbama i učilima.

  • Sadržaj kutije: vrhunski pribor za rad i tehničko crtanje (2B i 2H olovka, gumica za brisanje, škare za papir, dva trokuta), učilo “Prostorni kut i pravokutna projekcija”, učilo “Set za određivanje svojstava drva”, izrada predmeta od drva (brod), izrada predmeta od drva (paleta), izrada uporabnog predmeta od drva (Quattro igra), plašt geometrijskog tijela (pernica), materijal za izradu projekta (šperploča, štapići).

  • Promotivne komplete tk5 - udžbenik i radne materijale za vježbe i praktične radove iz tehničke kulture s radnim listovima promotori Profil Kletta podijelit će tijekom svibnja. 

Sve dodatne informacije možete dobiti na mail adresi tehnicka.kultura@profil-klett.hr.
Od kolovoza će kompleti biti dostupni u maloprodaji. Cijena udžbenika bit će 35 HRK, a cijena radnih materijala 110 HRK.

Ciljevi koje ostvarujemo spajanjem tiskanih i digitalnih sadržaja:

Ostvarivanje ishoda

znanja, vještina, sposobnosti

Integrirano učenje

jedinstvena struktura i kombiniranje tiskanog i digitalnog sadržaja

Interaktivno učenje

učenik je aktivan sudionik

Istraživačko učenje

povezivanjem različitih nastavnih područja s različitim kontekstima života

Individualno učenje

svaki učenik samostalno napreduje

Poticanje

kreativnog i kritičkog mišljenja

Poticanje

samovrednovanja i suradničkog vrednovanja

Angažirane i zadovoljne učitelje, učenike i roditelje