DIGITALNI SADRŽAJI | Profil Klett

Novo doba digitalnog izdavaštva

Novo doba digitalnog izdavaštva

Brže, kvalitetnije i lakše do znanja uz multimedijske, interaktivne digitalne sadržaje koji upotpunjuju tiskane udžbenike.

Digitalni sadržaji za suvremeno učenje i poučavanje

Široki izbor obrazovnih sadržaja koji prate tiskane udžbenike te svojim interaktivnim, zanimljivim, zabavnim i inkluzivnim pristupom podižu iskustvo učenja i poučavanja na višu razinu.

Pristupite im ovdje


Za pristup IZZI sadržajima, potrebna je registracija korisničkog računa s funkcionalnom email adresom ili prijava putem AAI@Edu.Hr obrasca.

Za pomoć pri prijavi s AAI@Edu.Hr elektroničkim identitetom, pratite upute na ovoj poveznici, a za registraciju privatnom mail adresom pratite upute na ovom videozapisu.
Za pomoć nam se uvijek možete obratiti na mail adresu: podrska@profil-klett.hr

Preuzmite izzi aplikaciju za računalo.

Preuzmite izzi aplikaciju za mobilne uređaje.

Što je izzi mješovito učenje?

Dokazano uspješniji način prenošenja znanja

Spoj tradicionalnog obrazovanja i suvremenih digitalnih tehnologija uz koje učimo brže i lakše usvajamo gradivo.

Mješoviti model učenja upotrebom digitalnih i tiskanih sadržaja adresira promjene u trenutku kada se događaju, a učenicima i učiteljima omogućuje trajno usavršavanje kvalitete i proširivanje bogatstva sadržaja za nastavu.

Simbioza tiskanog i digitalnog

Interaktivni sadržaji uključuju učenike na sasvim novi način. Učitelji ih prilagođavaju učenicima prateći tempo i individualne potrebe svakoga od njih.

izzi
interaktivno
zanimljivo
zabavno
inkluzivno

Roditelji

Digitalni sadržaji upotpunjuju tiskane udžbenike. Vaše dijete će kroz interaktivne elemente, igru i rješavanje zadataka brže učiti i napredovati.

Učenici

Nauči više, igraj se, rješavaj kvizove, pitalice i zanimljive zadatke. Saznaj kako slon izgleda izbliza. Poslušaj kako se glasa orao. Prošetaj kroz virtualnu maketu Dioklecijanove palače. U trenu možeš saznati više o temi koja ti je zanimljiva.

Učitelji

Pobudite zanimanje učenika za gradivo uz digitalne sadržaje koji prate nastavu i utemeljeni su u novim predmetnim kurikulumima. 3D modeli, audio i videozapisi te simulacije pomoći će vam prikazati gradivo učenicima na učinkovit način i probuditi njihovu znatiželju.

Otac
“Mogu uvijek pratiti napredak svog djeteta i pomoći mu točno kako treba.”tata Hrvoje
Učenici
“Zabavljamo se dok učimo! Super nam je. Stalno otkrivamo nešto novo!”Diana i Jakov
Učiteljica
“Učenici su puno fokusiraniji i lakše svladavaju gradivo. Sretna sam.”Učiteljica Nika

Ne učimo svi na isti način

Prilagođen stvarnim potrebama učenika

Roditelji

Bilo da vašem djetetu najbolje odgovara učenje uz vizualne sadržaje, bilo slušanjem ili nekom drugom metodom, izzi ima sadržaje prilagođene baš njemu. Pomoću njih brže će napredovati te lakše svladati određeno gradivo.

Učenici

Voliš li više čitati o nekoj temi, slušati o njoj ili najbolje pamtiš kada je sadržaj u obliku videozapisa ili slike? Kako god bilo, imamo rješenje izrađeno baš za tebe.

Učitelji

Neka djeca najlakše uče vizualno, neka auditivno, a neka kinestetički. Mješovito učenje nudi sadržaje prilagođene svakome djetetu, što znači brži napredak i usvajanje gradiva za cijeli razred.

Budi prirodnu znatiželju kod učenika

Roditelji

Bez obzira na dob, svi volimo učiti i istraživati kroz igru. Tako se najbolje i najlakše pamti. izzi nudi raznovrsne i poticajne multimedijske sadržaje uz koje učenje postaje pravi užitak, a pažnja ne popušta.

Učenici

Nastava zaista može biti zabavna! Učenje je pravi užitak kada saznaješ nove stvari na potpuno drukčiji način.

Učitelji

Otkrijte izzi interaktivne alate i sadržaje kojima ćete s lakoćom zadržati pažnju svojih učenika, o kojoj god se nastavnoj jedinici radilo.

Glavne značajke

izzi je izvrstan izbor obrazovnih sadržaja za osnovnoškolski i srednjoškolski nastavni program. Navedimo neke od razloga.

Pristupačnost

Pristupačnost nam je blizu srca. Zbog toga smo se potrudili da olakšamo uporabu izzi digitalnih sadržaja svim korisnicima. Koristeći opcije za prilagodbu prikaza, u svim digitalnim sadržajima možete uvećati ili smanjiti veličinu slova, možete sav tekst pretvoriti u oblik koji dokazano olakšava čitanje osobama s disleksijom ili uključiti noćni prikaz uz koji se oči neće toliko umarati jer nema bijelih površina.

Praćenje napretka

Kada je pred nama neki cilj, na motivaciju uvelike utječe to da u svakom trenutku možemo znati koliko smo uspješni, koliko je toga iza, a koliko ispred nas. Umjesto suhoparnim statistikama, uspješnost se prati ne samo postotkom, već osvajanjem zvjezdica za svaku jedinicu ili modul sadržaja.

Kvizovi

Pročitali ste tekst i čini vam se da sve znate? Provjerite svoje znanje mnogobrojnim kvizovima i interaktivnim pitanjima. Osim što ćete odmah znati je li vaš odgovor točan ili netočan, u slučaju netočnog odgovora dobit ćete smjernice koji dio sadržaja trebate ponoviti, a u slučaju višestrukih bezuspješnih pokušaja, sustav će vam prikazati točno rješenje.

Dostupnost

Sretni smo što u sve više škola postoji dostupna pouzdana internetska veza. Međutim, svjesni smo da to nije slučaj u svim našim školama, a i da učenici ponekad žele provjeriti svoje znanje ili ponoviti gradivo vozeći se u školu javnim prijevozom. Zbog toga su izzi sadržaji dostupni online i offline.

Multimedijski sadržaj

Slika vrijedi tisuću riječi, a video - tisuću slika. Bogati multimedijski sadržaji oživit će apstraktne sadržaje, približiti udaljena mjesta i omogućiti vam putovanje kroz vrijeme. Brojne animacije, 3D virtualne panorame, filmovi i modeli omogućit će vam da sadržaj razumijete i doživite, umjesto da o njemu samo čitate.

Interaktivnost

Ako učinim ovo, dogodit će se… Što? Svi znamo da najbolje učimo temeljem vlastitog iskustva, čak i ako je ono virtualno. Isprobajte miješanje opasnih kemikalija u virtualnom laboratoriju, posadite i uzgojite svoje stablo i promatrajte kako se mijenja kroz godišnja doba. Sigurno prijeđite cestu ili jednostavno vježbajte tipove zadataka koji vas ‘muče’ u matematici generiranjem beskonačnog broja zadataka čiju točnost možete odmah provjeriti.

Responzivnost

Oko 80% pristupa internetu u Hrvatskoj tijekom 2017. godine bilo je putem pametnih telefona. Istovremeno, znamo da sve više škola posjeduje interaktivne ploče uistinu velikih formata. Zbog toga su izzi digitalni sadržaji optimizirani za maksimalnu učinkovitost i laku uporabu na svim veličinama ekrana.

Sigurnost

Jedan od naglašenih izazova danas je osigurati učenicima sigurno online okružje. Zbog toga su izzi digitalni sadržaji dostupni samo registriranim korisnicima i udovoljavaju najvišim standardima sigurnosti čuvanja osobnih podataka. Usto, dok god koristite izzi digitalne sadržaje, možete biti sigurni i zaštićeni od svih promotivnih sadržaja.

Korisničke bilješke

Svi se sjećamo učiteljica koje su nas učile da čuvamo svoje knjige, ne podcrtavamo i ne šaramo po njima kako bi ih mogli naslijediti učenici koji će doći iza nas. No, također svi znamo koliko je korisno vizualno označavanje i naglašavanje teksta te dodavanje vlastitih bilješki. U izzi digitalnim sadržajima zato možete označiti sve što vam je važno i zabilježiti vlastita razmišljanja i podsjetnike.

izzi digitalne obrazovne sadržaje odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Grb Republike Hrvatske
Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Republike Hrvatske

Profil Klett – hrvatski izdavač
sa snagom međunarodne grupacije

Jedna smo od najvećih grupacija obrazovnih izdavača. Prisutni smo u 18 zemalja Europske unije.

Više od dvadeset godina neumorno radimo i trudimo se stvarati suvremene i kvalitetne obrazovne materijale prilagođene potrebama novih generacija učenika i učitelja.

izzi je nastao iz želje da pružimo sadašnjim i budućim školarcima najbolji nastavni sadržaj, utemeljen na suvremenim metodama poučavanja koje doista postižu rezultate s današnjom generacijom učenika i odgovara zahtjevima obrazovanja za 21. stoljeće.

Naši partneri

gettyimages
MedienLB
Twig
EEPG
Science Photo Library
Sensavis
GeoGebra
Nivas