Đaci superjunaci, priča u nastavcima stvorena za vaše učenike | Profil Klett

25. ožujak 2020.

Đaci superjunaci, priča u nastavcima stvorena za vaše učenike

avatar
Autor: Saša Germadnik

 

Poštovane kolegice i kolege učitelji!

 

Moje ime je Saša Veronek Germadnik i učiteljica sam u produženom boravku gotovo dvadeset godina. I to svojim odabirom, a ne po kazni, kako su možda neki među vama pomislili. Jednostavno volim raditi u boravku jer mi omogućava način rada i niz aktivnosti koje je teže provoditi u nastavi. Uz to se bavim i pisanjem. Autorica sam knjiga i slikovnica za djecu. Objavljujem radove u dječjim časopisima  te sam dugogodišnja autorica Profil Klettovih udžbenika. Trenutačno surađujem na stvaranju udžbeničke serije Nina i Tino.

Sve sam to napisala ne samo zato da se pravim važna, nego i stoga da s povjerenjem prihvatite prijedlog koji ću vam predstaviti. Spajanjem mojih dviju ljubavi, prema djeci i pisanju, nastala je ideja koju provodim sa svojim prvašima od prošloga tjedna.

Kako prilagoditi priče svojim učenicima?

 

Razmišljajući kako razveseliti svoje učenike u ovim tmurnim danima, a da ih ujedno motiviram na čitanje, krenula sam s pisanjem priče u nastavcima ĐACI SUPERJUNACI. Riječ je o posebnom razredu u kojem su svi superjunaci. U priči će svako dijete iz razreda biti barem jednom spomenuto i dobit će svoju supermoć. Radnja priče odvija se u Zagrebu u školi Cvjetno naselje jer to je škola u kojoj radim i četvrt u kojoj djeca žive.

Kako ćete početi? Savjetujem da najprije pročitate prvi nastavak priče, u prilogu članka. Prilagodite mjesto radnje i naziv škole svojim potrebama. Imena djece mijenjajte tako da upisujete imena svojih učenika. U priči je važna rijeka Sava, vjerujem da imate neku rijeku u blizini mjesta. Čak ne mora biti jako blizu jer oni su superjunaci i pomažu svima. Nemate nasip? Ubacite zečji nasip jer poplava već dulje prijeti. Svakog tjedna izići će dva nastavka priče.

 

Povratne su reakcije djece i roditelja prekrasne. Kad vide svoje ime u priči, učenike to beskrajno veseli. A i roditelji se dobro zabavljaju. Sama ideja da se njihovu djecu doživljava kao superjunake neke je od njih izuzetno dirnula.

Što je najvažnije, djeca s nestrpljenjem čekaju nastavak i čitaju sa zadovoljstvom.

U ovim trenutcima, koji se i nama odraslima čine nestvarno teškima, razveseliti i nasmijati djecu možda je i najljepše što možemo učiniti.

Za pomoć u kreiranju priče slobodno mi se obratite e-porukom na adresu

sasa.germadnik@gmail.com.

 

Prvi dio priče čeka vas u prilogu članka!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

Komentari

Slika korisnika sbrezak

Odlična priča, u pravo vrijeme kao dodatni materijal! Djeca su je izvrsno prihvatila i jedva čekaju nastavak. Pohvala spisateljici, odlična je kao i uvijek zanimljiva i djeca rado čitaju njezine uratke.
Slika korisnika SNJEZANAZUBER

Jako mi se sviđa ideja priče u nastavcima. Posebno mi je odlična ideja da svaki lik ima neku supermoć koju bi moglo imati bilo koje dijete. I