Kako oblikovati raketu za putovanje iz mašte | Profil Klett

02. travanj 2020.

Kako oblikovati raketu za putovanje iz mašte

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Divno bi bilo malo pobjeći iz zatvorenoga prostora. Budući da to nije preporučljivo, moramo ostati doma, ali putovati možemo kreativno – uvijek imamo maštu!

 

Divno bi bilo malo pobjeći iz zatvorenoga prostora. Budući da to nije preporučljivo, moramo ostati doma, ali putovati možemo kreativno – uvijek imamo maštu!

Otključajmo vrata svoje mašte i krenimo u istraživanje dalekoga svemira. Krenimo redom kružiti oko Sunca, pa po cijelome Sunčevu sustavu te sletimo na planete, barem na one na koje možemo sletjeti (odlična je prilika da dijete prouči od kojih se planeta sastoji Sunčev sustav, kakav je koji planet, koji se sateliti kreću oko njih…).

Želimo, stvaramo i oblikujemo! Budimo kreativni. Neka djeca i dalje stvaraju i vesele se u druženju sa svojim ukućanima.

Uz učiteljicu Sanju Gjurčević iz OŠ Julija Klovića iz Zagreba i njenog sina Bernarda, danas stvaramo raketu za put u svemir od kartonskih valjaka (rolica) i kutija koje imamo kod kuće.

 

Pribor koji nam je potreban: razne prazne kartonske kutije i kutijice, manji i veći kartonski valjci (rolice), škare, kistovi, ljepilo (kakvo imate), kolaž-papir (mogu biti i šareni časopisi ili papir za zamatanje darova), tempera ili akrilna boja (ili opet kolaž-papir) i sve ostalo prema vlastitu kreativnom nahođenju.

1. korak

 

Bernard je odabrao veći kartonski valjak (rolicu) kao bazu rakete. Nju je obojio plavom temperom. Ako nemate temperu, možete ga omotati kolaž-papirom onako kako inače omatamo darove. Četiri manja valjka (rolice) obojio je različitim bojama. Oni će predstavljati raketni pogon. Njih također možete „obući“ u kolaž-papir ako nemate tempere.

2. korak

 

Kartonske smo kutijice rastavili i iz njih izrezali krugove i zvjezdice. Krugovi će biti prozori rakete, a zvjezdice su za ukras. Krugove je Bernard obojio različitim bojama.

 

Sada imamo jedan veliki valjak, četiri mala i nekoliko krugova i zvjezdica.

3. korak

 

Oko valjaka smo omotali trakice u različitim bojama.

Na crvenome kolaž-papiru nacrtali smo četiri manja kruga i jedan veći koje je Bernard izrezao i zalijepio na valjke kao vrhove rakete.

4. korak

 

Sve smo dijelove zalijepili u cjelinu.

A onda smo napravili  još jednu pa se sada možemo igrati kako zajedno letimo u svemir.

 

Uživajte u igri i stvaranju!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Kutija po kutija - kuća iz snova

Mnogi će nastavnici, roditelji, a i sami učenici posvjedočiti kako su dani „pod ključem“, kad smo zatvoreni u četiri zida svojega doma, zapravo jako dugi. Vrijeme prolazi sporije, a čini se da i dosada često postaje pratitelj naše djece. Upravo zato svaki ćemo vam tjedan predlagati različite mogućnosti i donositi ideje za kvalitetno provođenje vremena u našoj novoj kreativnoj rubrici Želim, stvaram, oblikujem.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja