09. travanj 2020.

Kaktus-jaja

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

Ako su vam dosadili svi načini na koje ste dosad bojili jaja za Uskrs, pogledajte kako se mogu oblikovati kaktusi od ljuski jaja.

 

Uz učiteljicu Sanju Gjurčević iz OŠ Julija Klovića iz Zagreba i njenog sina Bernarda, danas stvaramo katus-jaja, a nadamo se da će vas zabaviti i razveseliti...

 

Pribor koji nam je potreban: ljuske od jaja, škare, kistovi, tekuće ljepilo, bijela i zelena tempera ili akrilna boja, kamenčići (za cvijeće, akvarij ili iz dvorišta), prazne posudice za cvijeće, crni marker, umjetna trava, trakice i sve ostalo prema vlastitu kreativnom nahođenju.

1. korak

 

Jaja smo razbili samo na vrhu. Pokušali smo napraviti manju rupu koja će biti dovoljna da izlijemo sadržaj. Bernard je ljusku jajeta obojio najprije u zelenu boju.

2. korak

 

Kada se boja osušila, crnim je markerom nacrtao iglice kaktusa poput slova x. Iglice kaktusa možete naslikati i bijelom temperom tako što ćete slikati točkice u nekoliko nizova.

3. korak

 

Trakicu je zamotao u spiralu (kao puževu kućicu). Tako zamotanu trakicu zalijepili smo na vrh kaktusa. Bit će to kaktusov cvjetić.

4. korak

 

Posudice za cvijeće napunio je kamenčićima ili umjetnom travom. Na vrh je nanio više tekućeg ljepila.

5. korak

 

Najveće je veselje bilo na kraju kada su svi dijelovi bili čvrsto zalijepljeni i kada su kaktusi bili gotovi. Evo kako su nam ispali.

Nemojte ih samo zalijevati!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Kutija po kutija - kuća iz snova

Mnogi će nastavnici, roditelji, a i sami učenici posvjedočiti kako su dani „pod ključem“, kad smo zatvoreni u četiri zida svojega doma, zapravo jako dugi. Vrijeme prolazi sporije, a čini se da i dosada često postaje pratitelj naše djece. Upravo zato svaki ćemo vam tjedan predlagati različite mogućnosti i donositi ideje za kvalitetno provođenje vremena u našoj novoj kreativnoj rubrici Želim, stvaram, oblikujem.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja