MENTALNA MAPA – alat za učenike i učitelje | Profil Klett

17. travanj 2020.

MENTALNA MAPA – alat za učenike i učitelje

avatar
Autor: Marija Šimoković Sikavica

 

Unatoč svim izazovima s kojima se svakodnevno suočavamo tijekom nastave na daljinu i u izolaciji, kao učiteljica se ne mogu oteti dojmu da je ova izvanredna situacija iznjedrila i mnogo pozitivnih ideja, reakcija i projekata. Snalaženje u ovim nepredvidivim okolnostima i promišljanje o zadatcima potaknulo je moje učenike na istinsko otkrivanje i izražavanje svojih sposobnosti i ideja.

Jednostavno su nestali šablonski radovi i nastali jedinstveni i posebni.

 

Naizgled jednostavan zadatak, kao što je izrada mentalne mape s temom proljeća, u 2. b razredu OŠ Vodice izrodio je rezultatom koji je od učitelja napravio učenika. Fascinantno rješenje učenice Patricije i njezin prikaz zadane teme potaknuli su me na razmišljanje. Samim rješenjem središnjeg oblika, veselim crtežima i bojama, a nadasve jezgrovitim i kratkim dijalogom učenica je postigla cilj koji mnogi metodičari teže ostvaruju jer ne gledaju svijet dječjim očima.

Željela sam da ovo proljeće bude veselo i šareno kao leptir. Vrijeme se u proljeće izmjenjuje pa stalno imam osjećaj da se nadmeće... Jako volim crtati i ovaj me zadatak baš razveselio.

Razveselio je i mene kao učiteljicu, uljepšao mi dan, dao povratnu informaciju da su djeca shvatila bit te mi dao snagu da nastavim dalje. Ostanimo pozitivni, kreativni, jedinstveni.

Treba li nam više od toga?

 

Meri Štampalija

učiteljica 2. b razreda OŠ Vodice

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

«Priče Roma» na Svjetski dan Roma

Na Svjetski dan Roma želja nam je predstaviti vam iznimni projekt „Priče Roma“ iza kojeg stoje složeno istraživanje i kvalitetna realizacija napravljena u partnerstvu Romskog resursnog centra iz Darde i zagrebačke udruge Fade In. Cilj je ovog projekta dati glas „nevidljivim“ i „nečujnim“ članovima društva te osobnim pričama manjina potaknuti empatiju, razbiti predrasude i doprinijeti integraciji manjina u širu društvenu zajednicu.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja