Nadolazeće edukacije... Pridružite nam se online ili uživo! | Profil Klett

Nadolazeće edukacije... Pridružite nam se online ili uživo!

Srijeda, 29.03.2023. u 18:00 h

Jezičnim djelatnostima do čitalačke pismenosti

Čitalačka pismenost danas je preduvjet aktivnog i uspješnog sudjelovanja svakog čovjeka u svim područjima života. Stoga se od rane školske dobi nameće potreba njezinoga razvoja. Kako čitajući, pišući, govoreći, ali i slušajući s učenicima uspješno razvijati čitalačku pismenost? Kako nam u tome jezične djelatnosti mogu biti oslonac i kako s pomoću njih možemo unaprijediti razvoj čitalačke pismenosti doznajte od izvrsnih predavača i iskusnih zagovaratelja vrijednosti čitalačke pismenosti.

Srijeda, 05.04.2023. u 18:00 h

Kako vrednovati čitalačku pismenost?

U hrvatskom obrazovnom sustavu vrednovanje proteklih godina poprima drukčije značenje. Ono se detaljnije istražuje, o njemu se progovara u svjetlu sustavnog praćenja učenika, ono se propituje s ciljem stalnog unapređivanja. Je li područje čitalačke pismenosti lako za vrednovati? Treba li ga vrednovati ili samo pratiti? Što se vrednuje u tom području? Kako uskladiti vrednovanje, očekivanja i cjelokupni proces poučavanja, doznajte tijekom Škole čitalačke pismenosti.

Srijeda, 19.04.2023. u 18:00 h

Trebamo li razvijati čitalačku kompetenciju?

Što je čitalačka kompetencija? Kako će ju učenik primijeniti u svakodnevnom životu? Je li mu ona potrebna? O čemu ovisi i na što utječe? Koja je njezina vrijednost i koliko je ona bitna? Na koje je načine možemo razvijati kod učenika? Ovo su samo neka od pitanja na koja ćete moći odgovoriti nakon ove teme Škole čitalačke pismenosti.

Srijeda, 26.04.2023. u 18:00 h

Jesmo li čitateljski uzor?

Znamo da su učitelji na mnogo različitih načina uzori svojim učenicima. Učenici ih oponašaju u govorenju, obraćanju, načinu ponašanja… Učenici često žele biti kao njihovi učitelji. Mogu li učitelji biti i čitateljski uzori? O toj temi progovorit ćemo pri kraju Škole čitalačke pismenosti.

Srijeda, 03.05.2023. u 18:00 h

Važnost razvijanja čitalačke pismenosti u nastavi

O ovogodišnjoj temi raspravit ćemo sveobuhvatno. O važnosti čitalačke pismenosti u nastavi govorit će sudionici i dionici obrazovnog procesa. Podijelit će svoja razmišljanja o temi, ispričati nam primjere koje svakodnevno provode, raspraviti svoje stavove i mišljenja.