Najbolji životni izbor | Profil Klett

01. listopad 2019.

Najbolji životni izbor

avatar
Autor: Mila Kokotović

Svake godine učitelji i učiteljice dobiju mnoge čestitke u povodu Dana učitelja. Kako se taj dan bliži, odlučila sam razmisliti što to u meni uvijek iznova izazove ponos koji dijelim sa svojim kolegicama i kolegama. U povodu našega dana pokušala sam dokučiti što me je u životu dovelo na učiteljski put.

 

Dok sam bila učenica, upoznavala sam mnoga zanimanja. Uz različite poslove koje su radili roditelji djece u mojemu razredu, tu je bio još jedan – posao moje učiteljice. Mislila sam da je jako jednostavno biti učiteljica. Barem je to, promatrajući moju učiteljicu, tako izgledalo. Kasnije, kad sam odrasla i razmišljala o budućem zanimanju, poželjela sam biti operna pjevačica, volonterka, padobranka i još mnogo toga. Sve je to, naime, proizlazilo iz onoga čime sam se bavila u slobodno vrijeme.

 

Zabrinuti roditelji sugerirali su mi da postanem učiteljica. Uz njihov poticaj upisala sam Pedagošku akademiju. Uza sve moje aktivnosti, brzo je prošao cijeli studij i ja sam prvi put kročila u razred. Od tog trenutka nadalje bilo mi je jasno da ne želim biti ništa drugo – želim biti učiteljica. Taj osjećaj koji čovjeku govori da je u pravome trenutku izabrao najbolje za sebe i da je već trideset godina svaki dan na pravome mjestu doista je neprocjenjiv.

Biti učiteljica za mene nije nešto sigurno i uvijek isto. Biti učiteljica za mene je izazov, radost i zadovoljstvo. Premda nije uvijek lako i nagrada za trud često nije opipljiva, biti učitelj znači biti lučonoša, biti učitelj znači svijetliti u budućnost.

 

Drage kolegice i kolege, u povodu Dana učitelja želim vam sretan naš dan! Želim vam da se sa svim izazovima koji su nam dobro poznati nastavite hrabro suočavati. Svi vi, učitelji i učiteljice koji ste nekada poput mene napravili najbolji izbor, budite sretni, budite svoji, budite učitelji.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Podignite energiju razreda!

Budući da smo već ranije napomenuli da je princip dramskih i grupnih igri uglavnom kružna komunikacija, a svjesni da je ponekad nemoguće trošit vrijeme na razmicanje klupa, predložit ćemo Vam prvo nekoliko energetskih igri koje se rade s mjesta ili samo dizanjem iz klupe.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Martina Kolar Billege
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić