Pismo iz Zelengrada u OŠ „Lučac” | Profil Klett

11. svibanj 2022.

Pismo iz Zelengrada u OŠ „Lučac”

avatar
Autor:

Tekst napisala: Mireja Krstulović-Jelić, učiteljica razredne nastave

 

Učenici 2.c razreda sa svojim su učiteljicama Mirejom Krstulović-Jelić i Ivom Vučak obrađivali lektiru Pismo iz Zelengrada, Nevenke Videk.

Za vrijeme praznika učenici su dobili upute kako napisati lektiru. Učiteljice su im podijelile omotnice u kojima su bile različite aktivnosti. Uz to što su trebali naučiti za razrednu predstavu, učenici su izradili i lutkice od kartona, a lektiru su pisali na papiru koji je bio izrezan u obliku stabla.

Sljedeći dan snimali su razrednu predstavu i naučili kako je važno čuvati prirodu jer je ona dom mnogim životinjama. Posebno im je u pamćenju ostala rečenica: „Razmislite svi o tom i vaš i naš to je dom!”

U suradnji s jednom domaćom tvrtkom održana je edukacija o prikupljanju otpada pod nazivom Čuvaj ovaj svijet nema ih još 5! koju je održao inženjer Mate Herceg. Učenicima su podijeljene brošure i vrećice za odvajanje otpada koje su ponijeli svojim kućama kako bi i drugima prenijeli poruku o važnosti razvrstavanja otpada.

Na školskom igralištu održan je Eko-poligon 3,2,1, razvrstaj!

 Bilo je veselo i zabavno dok su prikupljali i razvrstavali otpad u spremnike za papir, staklo i plastiku.

Sigurni smo kako će učenici i dalje biti odgovorni građani „najlipšeg grada na svitu“.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Novo polugodište - s osmjehom

 

Krenite s osmjehom u novo polugodište i obilježite već u prvom tjednu Svjetski dan smijeha 10. siječnja različitim aktivnostima koje će izmamiti osmjeh na dječja lica.

Indijac Madan Kataira osmislio je i utemeljio Svjetski dan smijeha s namjerom da potakne sve ljude svijeta da se smiju što češće. Svjetski dan smijeha slavi se od 1998. godine, i to dva puta godišnje – 10. siječnja i 2. svibnja.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov
udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik, Martina Kolar Billege
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Paula Vranković