Pismo iz Zelengrada u OŠ „Lučac” | Profil Klett

11. svibanj 2022.

Pismo iz Zelengrada u OŠ „Lučac”

avatar
Autor:

Tekst napisala: Mireja Krstulović-Jelić, učiteljica razredne nastave

 

Učenici 2.c razreda sa svojim su učiteljicama Mirejom Krstulović-Jelić i Ivom Vučak obrađivali lektiru Pismo iz Zelengrada, Nevenke Videk.

Za vrijeme praznika učenici su dobili upute kako napisati lektiru. Učiteljice su im podijelile omotnice u kojima su bile različite aktivnosti. Uz to što su trebali naučiti za razrednu predstavu, učenici su izradili i lutkice od kartona, a lektiru su pisali na papiru koji je bio izrezan u obliku stabla.

Sljedeći dan snimali su razrednu predstavu i naučili kako je važno čuvati prirodu jer je ona dom mnogim životinjama. Posebno im je u pamćenju ostala rečenica: „Razmislite svi o tom i vaš i naš to je dom!”

U suradnji s jednom domaćom tvrtkom održana je edukacija o prikupljanju otpada pod nazivom Čuvaj ovaj svijet nema ih još 5! koju je održao inženjer Mate Herceg. Učenicima su podijeljene brošure i vrećice za odvajanje otpada koje su ponijeli svojim kućama kako bi i drugima prenijeli poruku o važnosti razvrstavanja otpada.

Na školskom igralištu održan je Eko-poligon 3,2,1, razvrstaj!

 Bilo je veselo i zabavno dok su prikupljali i razvrstavali otpad u spremnike za papir, staklo i plastiku.

Sigurni smo kako će učenici i dalje biti odgovorni građani „najlipšeg grada na svitu“.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Savjeti za njegu Magičnog jedarca

Pročitajte savjete Kornelije Benyovsky Šoštarić o njezi ove prekrasne sobne biljke cvjetova nalik na bijela jedra. Neki ju zovu jedarce, neki mirni ljiljan, a neki jednostavno Spathiphyllum (čitamo spatifilum), što je i njezin latinski, odnosno botanički naziv. Među ljubiteljima biljaka već je odavno popularna jer nije osjetljiva, pa ju lako njeguju čak i djeca.

5 likovnih ideja za početak školske godine

Izbjegnite napetost početka nove školske godine i prepustite se zajedno sa svojom djecom kreativnom izražavanju. Donosimo pet likovnih ideja za početak školske godine, a djela koja nastaju mogu poslužiti kao ukras za učionicu, dar za kolegu iz razreda ili prijatelja.

 

Nove likovne mape osiguravaju ostvarenje punog potencijala vašeg djeteta - u školi i kod kuće!

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ivanka Kordić, Minja Ljubomira Kolak
udzbenik
Marijana Martić, Gordana Ivančić, Željana Lažeta
udzbenik
Marinko Uremović, (Daška Domljan)
udzbenik
Ana Janković, Željkica Mamić, Ružica Ambruš Kiš