Zatresle se ruke | Profil Klett

20. svibanj 2021.

Zatresle se ruke

avatar
Autor: Jadranka Dunatov

Tonka Bukulin, s pjesmom Zatresle se ruke, osvojila je prvu nagradu na 21. Međunarodnom likovno-literarnom natječaju „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“.

Naime, 21. Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021 na temu „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“  raspisan je krajem listopada za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda).

Na natječaj su pristigla 173 literarna uratka iz više od pedeset škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Italije. Ove godine je bilo značajno više pjesama nego sastava. Stručno povjerenstvo je jednoglasno odlučilo. Prva nagrada za uzrast učenika petoga razreda za pjesmu Zatresle se ruke pripala je učenici OŠ Šime Budinića u Zadru, Tonki Bukulin.

Pjesma je uistinu snažna, Tonka ju je pisala u vrijeme razornih potresa na Banovini i u Zagrebu uz stručno vodstvo svoje učiteljice i mentorice Jadranke Dunatov.  I, upravo pružene ruke koje su spremno pohrlile u pomoć napaćenim ljudima i ranjenom kutku Domovine bile su inspiracija za temu natječaja „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“.

Pročitajte pjesmu i vi!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Zanimljivi radovi za početak ljetnih praznika

Maja Biro, učiteljica iz OŠ Ivana Gorana Kovačića, Zdenci, ljetnim se praznicima približila izradom raznobojnih ribica koje su zaplivale na razrednom panou kroz morske mjehuriće i travu. Ove su ribice likovni rad učenika kojima je učiteljica Maja Biro čestitala na uspjehu veselim diplomama za kraj školske godine. I mi im čestitamo, a vama donosimo ove inspirativne radove.

Lektira koja đaka dira

Lektira je u nastavi hrvatskoga jezika često kamen spoticanja. Mnogi se učenici i njihovi roditelji zbog lektire hvataju za glavu. Je li riječ o zastarjelom načinu rada? Jesu li problem naslovi na popisu lektire?

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik
udzbenik
Gordana Barišić Lazar
udzbenik
Sanja Polak, Darko Cindrić, Sanja Duvnjak