Zatresle se ruke | Profil Klett

20. svibanj 2021.

Zatresle se ruke

avatar
Autor: Jadranka Dunatov

Tonka Bukulin, s pjesmom Zatresle se ruke, osvojila je prvu nagradu na 21. Međunarodnom likovno-literarnom natječaju „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“.

Naime, 21. Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021 na temu „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“  raspisan je krajem listopada za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda).

Na natječaj su pristigla 173 literarna uratka iz više od pedeset škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Italije. Ove godine je bilo značajno više pjesama nego sastava. Stručno povjerenstvo je jednoglasno odlučilo. Prva nagrada za uzrast učenika petoga razreda za pjesmu Zatresle se ruke pripala je učenici OŠ Šime Budinića u Zadru, Tonki Bukulin.

Pjesma je uistinu snažna, Tonka ju je pisala u vrijeme razornih potresa na Banovini i u Zagrebu uz stručno vodstvo svoje učiteljice i mentorice Jadranke Dunatov.  I, upravo pružene ruke koje su spremno pohrlile u pomoć napaćenim ljudima i ranjenom kutku Domovine bile su inspiracija za temu natječaja „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“.

Pročitajte pjesmu i vi!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Ona je tu – jesen

Duže noći, manje sunca. Bezvoljnost se kišom hrani. To su stigli ti jesenji, tužni, tihi, sivi dani.

Kako pobijediti tugu zbog odlaska ljeta? Kako se pripremiti za naporne poslovne i školske obaveze?

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić
udzbenik
Sanda Marjanović
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov