Zatresle se ruke | Profil Klett

20. svibanj 2021.

Zatresle se ruke

avatar
Autor: Jadranka Dunatov

Tonka Bukulin, s pjesmom Zatresle se ruke, osvojila je prvu nagradu na 21. Međunarodnom likovno-literarnom natječaju „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“.

Naime, 21. Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021 na temu „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“  raspisan je krajem listopada za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda).

Na natječaj su pristigla 173 literarna uratka iz više od pedeset škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Italije. Ove godine je bilo značajno više pjesama nego sastava. Stručno povjerenstvo je jednoglasno odlučilo. Prva nagrada za uzrast učenika petoga razreda za pjesmu Zatresle se ruke pripala je učenici OŠ Šime Budinića u Zadru, Tonki Bukulin.

Pjesma je uistinu snažna, Tonka ju je pisala u vrijeme razornih potresa na Banovini i u Zagrebu uz stručno vodstvo svoje učiteljice i mentorice Jadranke Dunatov.  I, upravo pružene ruke koje su spremno pohrlile u pomoć napaćenim ljudima i ranjenom kutku Domovine bile su inspiracija za temu natječaja „Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča“.

Pročitajte pjesmu i vi!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

5 likovnih ideja za početak školske godine

Izbjegnite napetost početka nove školske godine i prepustite se zajedno sa svojom djecom kreativnom izražavanju. Donosimo pet likovnih ideja za početak školske godine, a djela koja nastaju mogu poslužiti kao ukras za učionicu, dar za kolegu iz razreda ili prijatelja.

 

Nove likovne mape osiguravaju ostvarenje punog potencijala vašeg djeteta - u školi i kod kuće!

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Darko Cindrić, Sanja Polak
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
Danijela Janda Abbaci, Ksenija Ćosić, Nada Hižak, Edita Sudar