Bicikli znanja i kreativnog izražavanja | Profil Klett

21. travanj 2017.

Bicikli znanja i kreativnog izražavanja

Autor: Maja Jelić Kolar

Potaknite učenike da misle o očuvanju okoliša i uštedi energije te ih usmjerite na bicikle kao izvor energije, zdravlja i dobre zabave. Iako u razredu učenici ne mogu voziti bicikle, mogu iskoristiti odbačenu dugmad i od malo žice i dugmadi napraviti izložbu šarenih bicikla. Pritom ih možete upoznati s pozitivnim stranama vožnje bicikla te razvijati njihovu maštu, finu motoriku i kreativnost, a istodobno ih učiti i važnosti recikliranja za prirodu.

 

Učiteljica Iva Zeljko sa svojim je učenicima iz OŠ Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu učinila upravo to, a na fotografijama možete vidjeti rezultate njihova rada. I zato, ako i vi kod kuće imate veliku posudu prepunu šarenih dugmadi, posegnite za njima i izradite s učenicima bicikle za pano.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Obilježavanje Dana planeta Zemlje u Osijeku kroz ekološki osviještene umjetničke intervencije

ReArt festival, koji se  već treću godinu održava u Osijeku, predstavlja mjesto susreta raznih tipova umjetnika i kreativaca te povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju. Kao najava samog festivala održat će se „ReArt piknik“ u subotu 22. travnja 2017. na livadi kod Državnog arhiva u Osijeku.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Marina Gabelica, Renata Gredelj