Carevo novo ruho | Profil Klett

02. ožujak 2017.

Carevo novo ruho

Autor: Maja Jelić Kolar

Učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića u produženom su boravku s učiteljicom Ivom Zeljko na vrlo maštovit način učili o kazalištu. Nakon što su pogledali kazališnu predstavu Car je gol, krojili su, rezali i lijepili, a kao rezultat njihovog rada nastala je raznobojna vesela odjeća kojom su obukli cara.

Osim što su upoznali kazalište, na zanimljiv su način pristupili razmišljanju o lektirnom djelu Hansa Christiana Andersena. Nakon što su prepoznali carevu oholost i vidjeli kako je bio osramoćen, s učiteljicom su razgovarali o njegovu ponašanju, kazni i oprostu. Ovi su prvašići velikog srca oprostili caru i sašili mu odjeću. Tako su u svom boravku učenjem i stvaranjem promijenili carevu sudbinu sažetu u rečenici Car je gol! i darovali caru novo ruho.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Ekologija, turizam, ekološki turizam

Uz rastući utjecaj medija na naše potrošačke potrebe, ubrzani ritam života i napredak tehnologije, postupno gubimo dodir s okolišem i prirodom. Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja promišljamo o zamki zvanoj hiperturizam. Kao izrazito turistička zemlja koja, nažalost, sve više ovisi o bogatoj turističkoj, a sve manje o bogatoj poljoprivrednoj žetvi, Hrvatska može postati ekološki osjetljiva.Što možemo učiniti?

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Jelena Sikirica
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov
udzbenik
Željkica Mamić, Ana Janković, Ružica Ambruš Kiš