Carevo novo ruho | Profil Klett

02. ožujak 2017.

Carevo novo ruho

Autor: Maja Jelić Kolar

Učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića u produženom su boravku s učiteljicom Ivom Zeljko na vrlo maštovit način učili o kazalištu. Nakon što su pogledali kazališnu predstavu Car je gol, krojili su, rezali i lijepili, a kao rezultat njihovog rada nastala je raznobojna vesela odjeća kojom su obukli cara.

Osim što su upoznali kazalište, na zanimljiv su način pristupili razmišljanju o lektirnom djelu Hansa Christiana Andersena. Nakon što su prepoznali carevu oholost i vidjeli kako je bio osramoćen, s učiteljicom su razgovarali o njegovu ponašanju, kazni i oprostu. Ovi su prvašići velikog srca oprostili caru i sašili mu odjeću. Tako su u svom boravku učenjem i stvaranjem promijenili carevu sudbinu sažetu u rečenici Car je gol! i darovali caru novo ruho.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Malim tragovima iz školskih klupa u svemirske visine

Pri planiranju takvih projektnih sadržaja brojne sate posvetim osmišljavanju aktivnosti koje će djeci biti nove, a opet prepoznatljive, originalne, a ujedno i provedive, a poruke koje proizlaze aktualne, ali i svevremenske.

Sve te sadržaje potrebno je vješto povezati s ishodima pojedinoga nastavnog predmeta i međupredmetnih tema uključenih u Kurikulum.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Martina Kolar Billege, Suzana Delić
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica