Deseti susreti prijateljstva: Školsko zvono – Bakovčica 2018. | Profil Klett

15. listopad 2018.

Deseti susreti prijateljstva: Školsko zvono – Bakovčica 2018.

Autor: Maja Jelić Kolar

4. listopada održani su deseti susreti prijateljstva malih područnih škola „Školsko zvono – Bakovčica 2018.“ Tijekom susreta zajedno su se zabavljali i učili, a tema koja je obilježila druženje bila je Koprivničko-križevačka županija.

Područna škola Bakovčica ove je godine u goste pozvala učenike i učitelje područnih škola Lepa Ves i Veliki Poganac iz Krapinsko-zagorske županije. Tema koja je obilježila susret bila je Koprivničko-križevačka županija, a domaćin je bio učitelj Radovan Knežević. Što su sve radili i kako su se zabavljali na terenskoj nastavi pročitajte u nastavku.

U jednoj poznatoj hrvatskoj tvornici prehrambenih proizvoda doznali su što sve tvornica proizvodi, kako proizvodi dolaze do svojih kupaca i kako tvornica svakodnevno radi. Osim što su mogli vidjeti kako tvornica radi koristeći suvremenu tehnologiju, posjetili su i muzej prehrane istog proizvođača u kojemu su zakoračili u prošlost. Imali su priliku vidjeti kako su nekada nastajali proizvodi i u kojoj su se ambalaži prodavali kupcima. Uz ovaj zorni vremeplov učenici su imali priliku na vrlo upečatljiv način doživjeti napredak koji je čovjeku omogućila tehnologija.

Na tom istom putovanju kroz vrijeme, profesorica povijesti Lidija Vranar provela je učenike kroz Koprivnicu i govorila im o povijesti grada. Nakon toga, dožupan Ratimir Ljubić prestavio im je Koprivničko-križevačku županiju i tako njihovu terensku nastavu smjestio u širi kontekst. Program ovih desetih susreta prijateljstva nije prestao ulaskom u školu. Po povratku u Područnu školu Bakovčica djeca su izvela zajednički program u kojem su recitirali, pjevali i plesali, a križevački pjesnik za djecu, Josip Petrlić-Pjer, recitirao im je svoje pjesme.

Da ovaj susret ne bi prošao bez zabave pobrinuli su se vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bakovčica. Uz edukaciju o vatrogastvu, te izložbu vatrogasne opreme, učenici su sudjelovali u vatrogasnim igrama u pet disciplina, a natjecali su se svi prisutni učenici. Na kraju susreta učenici su bili obogaćeni dojmovima s ovog zaista ispunjenog susreta, a radost, prijateljstvo i uspomene ostati će jako dugo u njihovim mislima i srcima.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Obojimo svijet zajedno – Božićna humanitarna čarolija Profil Kletta

U ovoj teškoj i zahtjevnoj godini koja je na neki način oduzela boje svijetu, mi u Profil Klettu želimo učiniti nešto drugačije – želimo vratiti svijetu sve njegove divne, šarene i razigrane boje i pokazati kako svatko od nas može učiniti nešto dobro i plemenito. Zato smo pokrenuli jednu sasvim posebnu Božićnu čaroliju – našu humanitarnu akciju i čestitkom Vas pozivamo da sudjelujete u njoj!

Slikovnica koja se pamti

Učiteljica Roberta Pezić i učenici 2. b razreda OŠ Sesvete napravili su nešto posebno, lijepo, maštovito, brižno i inspirativno za svoju suučenicu koja ima organiziranu nastavu u kući. Kako bi joj olakšali učenje na radionici su izradili slikovnicu o brežuljkastom zavičaju.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Ivančić, Maja Križman Roškar, Damir Tadić
udzbenik
Danijela Janda Abbaci, Ksenija Ćosić, Nada Hižak, Edita Sudar
udzbenik
Nina Rezo, (Daška Domljan)