Deseti susreti prijateljstva: Školsko zvono – Bakovčica 2018. | Profil Klett

15. listopad 2018.

Deseti susreti prijateljstva: Školsko zvono – Bakovčica 2018.

Autor: Maja Jelić Kolar

4. listopada održani su deseti susreti prijateljstva malih područnih škola „Školsko zvono – Bakovčica 2018.“ Tijekom susreta zajedno su se zabavljali i učili, a tema koja je obilježila druženje bila je Koprivničko-križevačka županija.

Područna škola Bakovčica ove je godine u goste pozvala učenike i učitelje područnih škola Lepa Ves i Veliki Poganac iz Krapinsko-zagorske županije. Tema koja je obilježila susret bila je Koprivničko-križevačka županija, a domaćin je bio učitelj Radovan Knežević. Što su sve radili i kako su se zabavljali na terenskoj nastavi pročitajte u nastavku.

U jednoj poznatoj hrvatskoj tvornici prehrambenih proizvoda doznali su što sve tvornica proizvodi, kako proizvodi dolaze do svojih kupaca i kako tvornica svakodnevno radi. Osim što su mogli vidjeti kako tvornica radi koristeći suvremenu tehnologiju, posjetili su i muzej prehrane istog proizvođača u kojemu su zakoračili u prošlost. Imali su priliku vidjeti kako su nekada nastajali proizvodi i u kojoj su se ambalaži prodavali kupcima. Uz ovaj zorni vremeplov učenici su imali priliku na vrlo upečatljiv način doživjeti napredak koji je čovjeku omogućila tehnologija.

Na tom istom putovanju kroz vrijeme, profesorica povijesti Lidija Vranar provela je učenike kroz Koprivnicu i govorila im o povijesti grada. Nakon toga, dožupan Ratimir Ljubić prestavio im je Koprivničko-križevačku županiju i tako njihovu terensku nastavu smjestio u širi kontekst. Program ovih desetih susreta prijateljstva nije prestao ulaskom u školu. Po povratku u Područnu školu Bakovčica djeca su izvela zajednički program u kojem su recitirali, pjevali i plesali, a križevački pjesnik za djecu, Josip Petrlić-Pjer, recitirao im je svoje pjesme.

Da ovaj susret ne bi prošao bez zabave pobrinuli su se vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bakovčica. Uz edukaciju o vatrogastvu, te izložbu vatrogasne opreme, učenici su sudjelovali u vatrogasnim igrama u pet disciplina, a natjecali su se svi prisutni učenici. Na kraju susreta učenici su bili obogaćeni dojmovima s ovog zaista ispunjenog susreta, a radost, prijateljstvo i uspomene ostati će jako dugo u njihovim mislima i srcima.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Novo polugodište - s osmjehom

 

Krenite s osmjehom u novo polugodište i obilježite već u prvom tjednu Svjetski dan smijeha 10. siječnja različitim aktivnostima koje će izmamiti osmjeh na dječja lica.

Indijac Madan Kataira osmislio je i utemeljio Svjetski dan smijeha s namjerom da potakne sve ljude svijeta da se smiju što češće. Svjetski dan smijeha slavi se od 1998. godine, i to dva puta godišnje – 10. siječnja i 2. svibnja.

Istražujemo zvuk

Dio odgovora se krije u pokusima. Učenici pokuse naprosto obožavaju. Unutar svoje izvannastavne aktivnosti, kao i dodatne nastave iz Prirode i društva, s učenicima povremeno provodim pokuse koji su povezani s aktualnim gradivom ili nekim događanjem.

Savjeti i mali trikovi za učitelje u dvorani

Ponekad nam je potreban samo mali poticaj da podignemo svoju razinu motivacije. Kad uđemo u rutinu i čini nam se da nam je svaki dan u školi isti, dobro je baciti pogled na savjete za početnike. Nakon više od dvadeset godina u nastavi još čuvam svoje bilješke s fakulteta. Ponekad ih prelistam i uvijek nađem nešto što mi je baš u tom trenutku korisno. Zato sam odlučila podijeliti s vama nekoliko savjeta kojima si ja podižem motivaciju.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov
udzbenik
Marinko Uremović, (Daška Domljan)