Diktati - dragocjena pomoć u provođenju nastave pismenosti | Profil Klett

26. rujan 2016.

Diktati - dragocjena pomoć u provođenju nastave pismenosti

Autor: Maja Jelić Kolar

Nakon dugo vremena u području stručne literature pojavljuju se knjige koje analitički, znanstveno i praktično progovaraju o vrstama i provedbi diktata u razrednoj i predmetnoj nastavi, autorice prof. dr. sc. Karol Visinko u izdanju nakladnika Profil Klett-a.

 

Oba izdanja, DIKTAT u nastavnoj teoriji i praksi i DIKTAT – komunikacijsko-funkcionalna primjena u nastavi hrvatskoga  jezika učiteljima omogućuju  dragocjenu pomoć u provođenju nastave pismenosti, dodatne teorijske spoznaje o diktatima te mogućnost njihove praktične primjene izborom tematski i vrstovno raznovrsnih tekstova. Osim što je koristan učiteljima razredne nastave i hrvatskog jezika,  Diktat  je koristan i studentima kroatistike.  U izdanjima se može pronaći više od 80, odnosno više od 100 primjera raznih vježbi diktata.

 

Knjige možete pronaći u našem Web shopu, a za brzi pristup kliknite ovdje.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Zeleni i poduzetni

Učenička zadruga Zlatne ruke OŠ Blage Zadre Vukovar javila se na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu projekta u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023. s idejom projekta „Zeleni i poduzetni“. Projektna ideja im je odobrena te su dobili novčana sredstva za provedbu nakon čega su mogli početi s realizacijom.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Dragica Dujmović Markusi, Sandra Rosseti-Bazdan, Vedrana Močnik
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica
udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik
udzbenik
Anđelka Rihtarić, Marina Marijačić, Danuška Ružić