26. rujan 2016.

Diktati - dragocjena pomoć u provođenju nastave pismenosti

Autor: Maja Jelić Kolar

Nakon dugo vremena u području stručne literature pojavljuju se knjige koje analitički, znanstveno i praktično progovaraju o vrstama i provedbi diktata u razrednoj i predmetnoj nastavi, autorice prof. dr. sc. Karol Visinko u izdanju nakladnika Profil Klett-a.

 

Oba izdanja, DIKTAT u nastavnoj teoriji i praksi i DIKTAT – komunikacijsko-funkcionalna primjena u nastavi hrvatskoga  jezika učiteljima omogućuju  dragocjenu pomoć u provođenju nastave pismenosti, dodatne teorijske spoznaje o diktatima te mogućnost njihove praktične primjene izborom tematski i vrstovno raznovrsnih tekstova. Osim što je koristan učiteljima razredne nastave i hrvatskog jezika,  Diktat  je koristan i studentima kroatistike.  U izdanjima se može pronaći više od 80, odnosno više od 100 primjera raznih vježbi diktata.

 

Knjige možete pronaći u našem Web shopu, a za brzi pristup kliknite ovdje.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Naša glazbena priča

Početni impuls nastanku projekta Naša glazbena priča dale su vesele, razigrane i znatiželjne okice novih prvašića koji su kročili početkom školske godine 2013./14. u razred učiteljice razredne nastave Silvane Crljen. Bila je to skupina izrazito muzikalnih učenika, kristalne intonacije i izvrsnih ritamskih sposobnosti.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Gordana Lovrenčić-Rojc, Ela Družijanić Hajdarević, Valentina Lugomer, Zorica Lugarić
udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Marina Gabelica, Renata Gredelj
udzbenik
Vesna Budinski, Katarina Franjčec, Marijana Zelenika, Saša Veronek Germadnik