Educa play – online platforma za izradu digitalnih nastavnih sadržaja | Profil Klett

15. svibanj 2017.

Educa play – online platforma za izradu digitalnih nastavnih sadržaja

Autor: Silvija Mađarić

U zadnje vrijeme učitelji vrlo često slušaju o dobrobitima korištenja digitalnih alata i igara u učionici. No, postoji jedan problem – nisu svi učitelji dobri poznavatelji suvremene tehnologije. Stoga vam želimo predstaviti alat za koji vam je potrebno samo malo volje i mašte za izradu sadržaja. Cilj nam je biti u toku s vremenom i našim učenicima pružiti što kvalitetniju i zanimljiviju nastavu. Upoznajte jednostavan i dizajnom privlačan alat za izradu web aktivnosti – Educa play.

 

Što je Educa play?

Educa play je platforma za stvaranje digitalnih nastavnih aktivnosti kao što su interaktivne karte, zagonetke, križaljke, pomiješane riječi i rečenice, spajanje parova, kvizovi i još mnogo toga. Za pristup ovoj platformi nije potrebno programiranje, niti instalacija na računalo. Korištenje platforme odvija se online te ne iziskuje napredna informatička znanja. Trebate imati samo ideju za novi digitalni nastavni sadržaj.

Kako započeti s radom u LearningApps.org aplikaciji?

Posjetite stranicu Educa play platforme.

U desnom kutu na naslovnoj stranici izaberite jezik kojim se najbolje služite, a ponuđeni su španjolski, francuski i engleski jezik. Nakon toga možete registrirati novi korisnički račun – Create account.  Za to vam je potrebna valjana e-mail adresa, na koju će vam stići link za potvrdu računa.

Klikom na „Izvori učenja “ – Learning resources pristupit ćete repozitoriju digitalnih nastavnih sadržaja.  Sličice pokraj gotovih digitalnih nastavnih aktivnosti otkrivaju vam o kojoj se vrsti igre radi (kviz, pomiješane rečenice, igra sparivanja…), a naslov vam otkriva koje gradivo se nalazi u gotovim sadržajima.

Imate i opciju pretraživanja banke digitalnih nastavnih sadržaja. Dok se još uvijek nalazite na stranici „Izvori učenja“ - Learning resources , u desnom kutu nudi vam se mogućnost pretraživanja gotovih aktivnosti, od kojih su brojne na hrvatskom jeziku, iz različitih nastavnih područja.

Kako napraviti vlastitu aktivnost?

Educa play platforma nudi mogućnost kreiranja raznovrsnih aktivnosti poput interaktivnih karti, kvizova, dopunjavanja praznina, zagonetki, križaljki, osmosmjerki i tako dalje, a sve to možete vidjeti kada odete na stranicu „Vrste aktivnosti“ – Kinds of activities.

Klikom odaberete gotovi predložak te započinjete izradu vlastite aktivnosti. Za primjer odabrat ćemo „Interaktivne karte“ – Interactive maps.

Nakon što uđete u željeni predložak, s lijeve strane možete pročitati opis aktivnosti, a s desne strane nalazi se video s uputama kako izraditi novu aktivnost. Ispod opisa i videa vidjet ćete uzorak gotove aplikacije u programu koji ste odabrali. Nakon što proučite način izrade željene aktivnosti, jednostavno krenite u novu avanturu izrade vlastitih digitalnih nastavnih sadržaja i učinite vašu nastavu zanimljivijom!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Obilježimo Europski dan jezika zajedno

Odlukom Vijeća Europe 26. rujna obilježava se i naglašava važnost europske mnogojezičnosti. Europa zaista posjeduje iznimno jezično bogatstvo. Na našem kontinentu govori se preko šezdesetak različitih jezika i dijalekata. Važnost njihovog očuvanja naglašava i Europska unija ne samo simbolično riječima i obilježavanjem svakog rujna, nego i djelima: EU nije izabrala službeni jezik/jezike komunikacije, nego prihvaća sve jezike svojih članica kao službene jezike Europske unije.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Hughes, John; Naunton, Jon
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Ankica Knezović
udzbenik
Ivana Kirin, Marinko Uremović, (Daška Domljan)