Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret. Foto: Hrvatski savez informatičara. Preuzeto s www.srednja.hr

07. kolovoz 2017.

Hrvatski srednjoškolci osvojili sedam medalja na međunarodnim olimpijadama

Autor: Sana Perić

Naši su školarci na dvije međunarodne olimpijade – iz kemije i iz informatike – ponijeli ukupno pet srebrnih i dvije brončane medalje.

 

Na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, održanoj u Ljubljani, sudjelovalo je 58 natjecatelja iz 13 zemalja. Hrvatska je na to regionalno natjecanje poslala najbolje s Hrvatske informatičke olimpijade koji su dostojno predstavili svoju zemlju izborivši se za tri srebrne i jednu brončanu medalju. Srebro su osvojili Josip Kelava iz Prve gimnazije u Varaždinu te Vilim Lendvaj i Josip Klepec iz XV. Gimnazije u Zagrebu, dok je njihov kolega Leonard Inkret osvojio broncu.

 

Na 49. međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Tajlandu, održanoj u sveučilišnom gradu Nakhon Pathom, naši su učenici također postigli odlične rezultate. Ilija Srpak iz Prve gimnazije u Varaždinu, vlasnik već dviju srebrnih medalja – iz kemije i astrofizike – te Borna Šimić iz Gimnazije „Matija Mesić“ iz Slavonskog Broda osvojili su srebrne medalje. Učenica XV. gimnazije u Zagrebu, Luca Udovičić, osvojila je broncu, a Silvestar Mravlinčić iz III. gimnazije u Osijeku dobitnik je pohvalnice.

 

Čestitamo olimpijcima i samo tako dalje!

 

Izvor.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Roko Vladušić, Miroslav Pernar, Sanda Šimičić
udzbenik
Antica Petreski, Dubravka Stričević, Blanka Sever, Helena Čičak
udzbenik
Skupina autora
udzbenik
Đurđa Kocijan, Maja Petković, Roko Vladušić