Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret. Foto: Hrvatski savez informatičara. Preuzeto s www.srednja.hr

21. srpanj 2017.

Hrvatski srednjoškolci osvojili sedam medalja na međunarodnim olimpijadama

Autor: Sana Perić

Naši su školarci na dvije međunarodne olimpijade – iz kemije i iz informatike – ponijeli ukupno pet srebrnih i dvije brončane medalje.

 

Na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, održanoj u Ljubljani, sudjelovalo je 58 natjecatelja iz 13 zemalja. Hrvatska je na to regionalno natjecanje poslala najbolje s Hrvatske informatičke olimpijade koji su dostojno predstavili svoju zemlju izborivši se za tri srebrne i jednu brončanu medalju. Srebro su osvojili Josip Kelava iz Prve gimnazije u Varaždinu te Vilim Lendvaj i Josip Klepec iz XV. Gimnazije u Zagrebu, dok je njihov kolega Leonard Inkret osvojio broncu.

 

Na 49. međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Tajlandu, održanoj u sveučilišnom gradu Nakhon Pathom, naši su učenici također postigli odlične rezultate. Ilija Srpak iz Prve gimnazije u Varaždinu, vlasnik već dviju srebrnih medalja – iz kemije i astrofizike – te Borna Šimić iz Gimnazije „Matija Mesić“ iz Slavonskog Broda osvojili su srebrne medalje. Učenica XV. gimnazije u Zagrebu, Luca Udovičić, osvojila je broncu, a Silvestar Mravlinčić iz III. gimnazije u Osijeku dobitnik je pohvalnice.

 

Čestitamo olimpijcima i samo tako dalje!

 

Izvor.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

eTwinning korak po korak #1: registracija i kreiranje profila

Sigurno ste već nešto čuli o eTwinningu, eTwinning projektima, eTwinning mobilnostima ili eTwinning nagradama. Ako ste ikada pomislili da se radi o nečem kompliciranom ili da to možda nije za vas jer ne predajete engleski ili neki drugi strani jezik, na pravom ste mjestu kako bi vas razuvjerili i dokazali da vam treba tek malo digitalne pismenosti – koju zasigurno posjedujete ako čitate ovaj članak, u kojem ćemo vam pokazati kako se registrirati na eTwinning i na što obratiti pozornost pri kreiranju vašeg profila.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Roko Vladušić, Miroslav Pernar, Sanda Šimičić
udzbenik
Aleksandra Habuš, Dubravka Stričević
udzbenik
Skupina autora