Hrvatski srednjoškolci osvojili sedam medalja na međunarodnim olimpijadama | Profil Klett

Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret. Foto: Hrvatski savez informatičara. Preuzeto s www.srednja.hr

21. srpanj 2017.

Hrvatski srednjoškolci osvojili sedam medalja na međunarodnim olimpijadama

Autor: Sana Perić

Naši su školarci na dvije međunarodne olimpijade – iz kemije i iz informatike – ponijeli ukupno pet srebrnih i dvije brončane medalje.

 

Na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, održanoj u Ljubljani, sudjelovalo je 58 natjecatelja iz 13 zemalja. Hrvatska je na to regionalno natjecanje poslala najbolje s Hrvatske informatičke olimpijade koji su dostojno predstavili svoju zemlju izborivši se za tri srebrne i jednu brončanu medalju. Srebro su osvojili Josip Kelava iz Prve gimnazije u Varaždinu te Vilim Lendvaj i Josip Klepec iz XV. Gimnazije u Zagrebu, dok je njihov kolega Leonard Inkret osvojio broncu.

 

Na 49. međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Tajlandu, održanoj u sveučilišnom gradu Nakhon Pathom, naši su učenici također postigli odlične rezultate. Ilija Srpak iz Prve gimnazije u Varaždinu, vlasnik već dviju srebrnih medalja – iz kemije i astrofizike – te Borna Šimić iz Gimnazije „Matija Mesić“ iz Slavonskog Broda osvojili su srebrne medalje. Učenica XV. gimnazije u Zagrebu, Luca Udovičić, osvojila je broncu, a Silvestar Mravlinčić iz III. gimnazije u Osijeku dobitnik je pohvalnice.

 

Čestitamo olimpijcima i samo tako dalje!

 

Izvor.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Računala, učitelji i djeca, ruku pod ruku

Koja je uloga informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju? Korištenje suvremenih tehnologija u nastavi učenicima olakšava učenje i svladavanje novih sadržaja u svim predmetima. Učenici se u ranoj dobi upoznaju s radom na računalu, tabletu, smartphoneu te im uporaba tih, za njih uobičajenih, tehnologija olakšava i obogaćuje učenje.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Aleksandra Habuš, Melita Barić Tominac, Snježana Liber, Danijela Bajić
udzbenik
Sever, Stričević
udzbenik
Roko Vladušić, Miroslav Pernar, Sanda Šimičić