Krenite na IZZI put

31. kolovoz 2018.

IZZI koracima u novu školsku godinu

Autor: Maja Trinajstić

Krenimo zajedno u dinamičnu i eksperimentalnu godinu u kojoj nas očekuju novi zahtjevi i izazovi. Naš izdavački program obogaćen je i materijalima za Školu za život, tu je i nova Informatika za redovnu nastavu, a ostale novine saznajte slijedeći poveznice u članku. Zakoračimo zajedno u IZZI svijet!

 

 

Cijenjene učiteljice, cijenjeni učitelji,

 

uz Vas smo i ove školske godine kako bismo zajedno oblikovali nove kvalitetne obrazovne pristupe i načine inspirativnoga, kreativnog podučavanja i djelovanja unutar novoga obrazovnoga puta.

 

Svjesni smo činjenice da nas čeka dinamično, novo i zahtjevno putovanje.

 

Stoga, neka Vaš put bude IZZI u svim obrazovnim područjima. Mi Vam nudimo jednostavna rješenja za koja vjerujemo da će Vama i Vašem razredu biti po mjeri te da će oblikovati IZZI nastavnu godinu kroz 10 interaktivnih mjeseci, 35 zanimljivih tjedana, 175 zabavnih nastavnih dana i s inkluzivnim rješenjima za svaki sat.

 

1. INTERAKTIVNO

Ostvarujemo ishode u našim novim materijalima pripremljenima za eksperimentalni program Škola za život, kao i u svim našim udžbenicima i dodatnim materijalima.

U novu školsku godinu ulazimo i s novim udžbenicima Informatike za obveznu nastavu od 5. do 8. razreda. Za sve Vas koji ćete ove godiine raditi prema njima pripremili smo prijedloge planova i priprema koje možete preuzeti u Metodičkom kutku ili ovdje

 

Za miran početak školske godine pripremili smo za Vas sve potrebne materijale za pripremu i održavanje nastave koje možete pronaći u našem Metodičkom kutku. Tamo vas čekaju planovi, pripreme te, ovisno o predmetu, raznovrsni metodički i didaktički materijali, kao i u našem Repozitoriju digitalnih sadržaja. 

Uključite se! Tko ne djeluje, sudjeluje!

2. ZANIMLJIVO

Obrađeno gradivo u svim našim materijalima potaknut će Vaše učenike na kreativno i kritičko mišljenje, samovrednovanje i suradnju.

 

Vjerujemo da smo i do sad opravdali Vaše povjerenje i dokazali Vam da na nas možete računati jer kontinuirano radimo na poboljšanju i razvijanju edukacije zadajući si nove izazove i stvarajući, zajedno s Vama, mnoge primjere dobre prakse.

 

Prošle ste nas godine podržali svojim entuzijazmom, idejama i sudjelovanjem u našim edukativnim projektima i time potvrdili da su kritičko mišljenje, samovrednovanje i suradnja temelj kvalitetnoga obrazovnog puta.

Želim, stvaram, oblikujem

Cijelu smo se proteklu godinu družili uz likovni natječaj Želim, stvaram, oblikujem  proizašao iz likovnih mapa za velika djela, a dodjela nagrade publike očekuje nas u rujnu. Do tada 'prolistajte' virtualnu galeriju, prisjetite se svojih favorita te na našoj web stranici pratite odjeke natječaja u intervjuima i osvrtima učiteljica i učitelja likovne kulture iz cijele zemlje koji su sudjelovali u njemu. U tim zanimljivim člancima učitelji iznose svoja iskustva rada u raznim tehnikama i materijalima iz likovne mape te pozitivne odjeke i učinke suradničkog i projektnog učenja koje je potaknuo ovaj natječaj. 

Crte, točke, mrlje, šare

Boje tople, boje hladne.

Trgaj, reži, lijepi, složi.

Oboji svoj svijet!

Micro:bit za Želim stablo

U nastavku uspješnog projekta Želim stablo, ohrabreni brojnim pohvalama učitelja i potaknuti brigom za okoliš, nastavili smo razvijati projekt uz upotrebu micro:bita. Na natječaj kojim smo spojili pozitivne inicijative i stvorili nove vještine javilo se 150 škola i u njemu je sudjelovalo više od 600 učitelja svih predmeta.

Pratili smo vas tijekom cijelog projekta stručnim člancima na našem portalu, webinarima i savjetima, a rezultati su, prema riječima sudionika, nevjerojatno iskustvo cjelovitog pristupa i suradničkog učenja.

Let's build a Story

Na natječaj za Engleski jezik od 5. do 8. razreda OŠ pristiglo je 468 originalnih priča u kojima su učenici pokazali iznimnu kreativnost i znanje engleskoga jezika, kao i vrhunske spisateljske sposobnosti. Svim ljubiteljima dobre priče klikom na ovu poveznicu otvorit će se prozor u svijet storytellinga.

 

A kad mašta krene, priča se stvori i nema joj kraja!

Serija webinara

Usavršavajte znanje i pronađite nadahnuće u našim webinarima. Protekle školske godine održali smo seriju od 30-tak webinara u kojima smo predstavili različite teme i obuhvatili gotovo sve predmete od 1. do 8. razreda osnovne škole. U lipnju smo predstavili naše projekte za eksperimentalni projekt Škola za život, a tijekom ove školske godine očekujte redovnu podršku i edukaciju putem webinara.

 

 

3. ZABAVNO

Slijedite put maštovitosti i komunikacije u našim projektima za strane jezike i razrednu nastavu.

 

 

Clever me - Clever cubes

Kao što su iz likovne mape proizašla velika djela od kojih smo sagradili Grad po mjeri djeteta, tako su i nastavni listići Clever me iznjedrili pametne kocke za nastavu engleskoga jezika. Bacite kockice i zavrtite priču, a igrati se možete i u razredu i na Cestu kao što smo mi ove godine.

Nina i Tino

Kvizovi koje svi obožavaju u kojima se spaja zabava i znanje! Naravno, riječ je o kvizovima Nina i Tino u kojima je sudjelovalo više od 280 osnovnih škola iz cijele zemlje obuhvativši oko 8000 učenika od 1. do 4. razreda OŠ. Spojili smo cjelovito učenje i igru i doprinijeli ostvarenju punog potencijala učenika.

 

Maštom i komunikacijom otvorite prozor u svijet!

 

4. INKLUZIVNO

Interaktivni sadržaji  s inkluzivnim rješenjima za svaki sat uključuju učenike na sasvim novi način. Učitelji ih prilagođavaju učenicima prateći tempo i individualne potrebe svakoga od njih.

 

Za sve škole i učitelje koji ove godine počinju raditi prema eksperimentalnom programu pripremili smo Profil Klettov program za Školu za život

Nina i Tino

Matematika 5

Glazbeni krug 5

New building blocks 1

Maximal 2

Vremeplov 5.

 

U svim eksperimentalnim materijalima oduševit će Vas:

  • inovativni pristup 
  • inkluzivna rješenja
  • odlična digitalna podrška
  • atraktivan dizajn
  • autentični izvori
  • jasni ishodi učenja
  • IZZI mješovito učenje
  • stručna podrška u vidu priručničkih materijala, edukacija: predavanja i webinara.

Put odgovornog djelovanja na kojem donosiš ispravne odluke!

Krenite IZZI koracima na IZZI putovanje

Putem zajedničkog rada, suradnje, komunikacije temeljene na dijalogu (INTERAKTIVNO),

istražujući, proučavajući, uočavajući, povezujući, osvještavajući, učeći  (ZANIMLJIVO)

kroz kreativno stvaranje, koje potiče znatiželju, igru, inspiraciju (ZABAVNO)

oblikujete cjelovite metode i načine rada koji su temeljeni na uvažavanju, uključivanju, prilagođavanju, povezanosti, ravnopravnosti, solidarnosti (INKLUZIVNO).

 

Slijedite IZZI put i pripremite se za školu budućnosti, pratite nas i dalje na www.profi-klett.hr i FB stranici te se prijavite za naše newslettere

Za sva dodatna pitanja i informacije slobodno kontaktirajte naše stručne predstavnike ili podršku za korisnike na podrska@profil-klett.hr

 

Vaš Profil Klett

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

More maski, more društvene zabave i kritike u Samoboru

Ovogodišnji fašnik u Samoboru predstavlja more maski, more društvene zabave i kritike pod sloganom: Panonsko more u Samoboru te Sve operi na Srakinoj rivijeri. Na poziv Turističke zajednice grada Samobora, kao glavnog pokrovitelja uređenja dekoracija na javnim površinama, uređenje je koordinirao Slaven Jurić, učitelj likovne kulture u OŠ Samobor uz odabir suradnika iz likovne struke.

eTwinning korak po korak #2: eTwinning Live - komunikacija i umrežavanje

Kao što i sam naziv kaže, na eTwinning Live stranici eTwinning živi. Poput ostalih društvenih mreža, ovo je mjesto za susret i komunikaciju sa sudionicima, kolegicama i kolegama, s kojima možete dogovarati i pokretati nove projekte ili se priključiti njihovim, već započetim projektima. Upoznajte se pobliže sa servisom eTwinning Live u najnovijem članku naše suradnice Alenke Mijević.

Personalizirano učenje

Dok obitelji, zajednice, roditelji, učitelji i učenici detaljno raspravljaju o tome kako preobraziti škole radi bolje pripreme svakog učenika za budući uspjeh, mnoge škole primjenjuju modele personaliziranog učenja kako bi, istodobno, najbolje zadovoljili jedinstvene potrebe svakog učenika i pripremili sve učenike za cjeloživotni uspjeh.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja