15. prosinac 2016.

Kišobran za zavičaj – OŠ Velika Mlaka

Autor: Maja Jelić Kolar

Pročitajte kako učenici 3. b razreda OŠ Velika Mlaka kišobranima njeguju ljubav prema zavičaju.

Kako možemo pokazati ljubav prema svom zavičaju? Možemo ga često posjećivati, uživati u šetnjama, čitati ili pisati o njemu. Ponekad samo mislimo na zavičaj koji nas od malena veže uz sebe. U OŠ Velika Mlaka ljubav i privrženost zavičaju učenici 3. b razreda, uz vodstvo učiteljice Danice Gazić, pokazuju provođenjem projekta Volim Turopolje. Dio tog projekta je oslikavanje kišobrana s motivima kulturno-povijesnih spomenika zavičaja. Cilj projekta je prepoznati vrijednosti kojima su stanovnici turopoljskog zavičaja okruženi te se aktivno uključiti u očuvanje hrvatske i europske baštine.

Kako su učenici oslikali kišobranska platna možete pogledati u holu škole do 12. 01. 2017. gdje će vas prekriti mnoštvo kišobrana koji ne samo da čuvaju ljude od kiše, nego i kulturu od zaborava. Nakon toga, kišobrani će biti izloženi u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Naša glazbena priča

Početni impuls nastanku projekta Naša glazbena priča dale su vesele, razigrane i znatiželjne okice novih prvašića koji su kročili početkom školske godine 2013./14. u razred učiteljice razredne nastave Silvane Crljen. Bila je to skupina izrazito muzikalnih učenika, kristalne intonacije i izvrsnih ritamskih sposobnosti.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ružica Ambruš Kiš, Ana Janković, Željkica Mamić
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Ankica Knezović
udzbenik
Sanda Marjanović
udzbenik
Sanja Škreblin, Sanja Basta, Nataša Svoboda Arnautov