Let's cook and eat healthily! | Profil Klett

22. svibanj 2024.

Let's cook and eat healthily!

Autor: Silvija Mađarić

Učenici šestih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića sudjelovali su u projektnoj aktivnosti tijekom nastave Engleskog jezika s učiteljicom Silvijom Mađarić.

Učenici su istraživali ciljeve održivog razvoja i važnost zdravog načina života. Kroz razgovore o zdravim životnim navikama i prehrani, čitanje recepata na engleskom jeziku te učenje i korištenje jezičnih struktura potrebnih za pripremu hrane i izricanje recepata, učenici su aktivno sudjelovali u procesu učenja te osnažili svoje jezične vještine i stekli korisno znanje vezano uz pripremu hrane.
 

Rezultat je bio uspješno snimljeni video u kojem su učenici demonstrirali svoje jezične vještine i promicali zdrave prehrambene navike. Ova aktivnost istaknula je važnost kombiniranja jezičnog učenja s promicanjem zdravog načina života te upotrebu jezika u stvarnim životnim situacijama.
 

Možete pogledati neke od zanimljivih videozapisa koje su učenici snimili te uživati u slasnim i zdravim receptima!
Bon appétit! :)

 

Lara Jukić
 

Kiara Matić
 

Katja Kovčalija
 

Lorena Bot
 

Noa Ivanić
 

Nika Bošnjak
 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Projekt Pčelica Spelica

Projekt Pčelica Spelica

Pčelica Spelica sedmogodišnji je projekt natjecanja osnovnoškolaca Osječko-baranjske županije u sricanju riječi na engleskom jeziku. Ideja, naravno, nije originalna, preteča ovoj vrsti natjecanja je američki „spelling bee“ model, ali je cilj ovog „domaćeg proizvoda“ bitno različit.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja