Međunarodni eTwinning projekt "Think Globally, Act Locally" | Profil Klett

26. lipanj 2024.

Međunarodni eTwinning projekt "Think Globally, Act Locally"

Autor: Amrita Bocek

Učenici 6.a razreda Osnovne škole kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice s razrednicom Tinom Parać sudjelovali su ove školske godine na međunarodnom na eTwinning projektu "Think Globally, Act Locally".

Autorica i koordinatorica projekta je Tina Parać, učiteljica engleskog i talijanskog jezika, učitelj savjetnik.

Projekt smo uspješno proveli uz suradnju sa školama iz Francuske, Portugala, Turske i Grčke.

Projekt je u potpunosti integriran u kurikulum Engleskog jezika za 6. razred i kurikulum međupredmetnih tema, a projektne aktivnosti su se provodile tijekom satova Engleskog jezika i sata razrednika. Projekt je za cilj imao razvijanje jezičnih vještina na engleskom jeziku, jačanje digitalnih kompetencija uporabom različitih IKT alata i upoznavanje s aktivnostima vezanim za zaštitu okoliša i ekološki način življenja. Radom na projektnim aktivnostima učenici su stjecali nova znanja iz ekologije, naučili kako se odnositi prema prirodi, upoznali se s mogućnostima recikliranja i izradom korisnih predmeta od recikliranog materijala.

Sudjelovanje u ovom eTwinning projektu uključivalo je i brojne druge individualne i timske aktivnosti, kao i terensku nastavu u prirodi, od kojih bismo izdvojili naš edukativni posjet i radionicu „Dotakni rijeku“ na izletištu Jadro povodom Dana voda. Učenici su tom prilikom upoznati s ekološkim i kulturnim vrijednostima rijeke Jadro te s problematikom očuvanja i zaštite toka rijeke.

Također smo se okušali i u pripremanju obroka od ostataka hrane od ručka te su učenici uz pomoć svojih nastavnica suradnički osmislili i uredili međunarodnu kuharicu sa receptima.

Za djelić atmosfere zavirite u galeriju fotografija, a sve radove možete pogledati na javno dostupnoj mrežnoj stranici projekta!

 

Autorica članka: Tina Parać, učiteljica engleskog i talijanskog jezika, učitelj savjetnik

Osnovna škola kneza Trpimira, Kaštel Gomilica

Galerija: 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Razvoj digitalnih vještina projektnim aktivnostima Webučionice 4.0

Učenici OŠ Josip Kozarac iz Soljana uključili su se u ovoj školskoj godini u međunarodni eTwinning projekt pod nazivom “Webučionica 4.0”. Cilj projekta je kod učenika, ali i učitelja, potaknuti korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svrhu razvoja digitalnih vještina stvaranjem međupredmetnih sadržaja i korištenjem digitalnih znanja u različitim situacijama na nastavi Engleskog jezika.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja