Nina i Tino | Profil Klett

Nina i Tino

Nina i Tino

udžbenici za cjelovito učenje u razrednoj nastavi
Aktivno, komunikacijsko i suvremeno učenje

Udžbenički komplet Nina i Tino temeljen je na cjelovitom poučavanju koje učenika stavlja u središte aktivnosti, a njihovo iskustvo koriste kao polazište za novo učenje. Učenje je aktivno, komunikacijsko i suvremeno pa je stoga blisko učiteljima, učenicima i njihovim roditeljima. Učenik s lakoćom komunicira sa sadržajima u udžbeniku, motiviran je i angažiran u oblikovanju vlastitih vještina, stavova i znanja. Tematski povezani sadržaji učenja u udžbenicima svih nastavnih predmeta vode učenika do uspješnog ostvarivanja zadanih ishoda. Komunikacijski koncept udžbenika omogućuje autonomiju učitelja u odabiru sadržaja za daljnje oblikovanje aktivnosti učenja. Učenje s udžbenicima Nina i Tino lako je, zanimljivo, istraživačko i kreativno.

Udžbenički komplet

Udžbenik - 1. svezak

Suvremeni pristup u početnici Nina i Tino vidljiv je u kreativnim i inovativnim metodama poučavanja kao što su tjelopis i kraljevsko slovo. One su spoj afirmativnog pristupa učenju slova i tjelesne aktivnosti. Od različitih vrsta tekstova posebno su zanimljivi tekstovi Slušam i crtam, oglasi, recepti, obrasci te posebno izdvojeni tekstovi za samostalne čitalačke i stvaralačke aktivnosti učenika. Suvremen pristup naglašen je i u zadatcima za vježbanje grafomotorike koji su oblikovani tako da pričaju priču. Za više sadržaja posjetite METODIČKI KUTAK i udžbenik Nina i Tino 1 s poveznicama. 

Udžbenik - 2. svezak

U svakom dijelu udžbenika nalazi se dovoljno radnih zadataka za sate obrade i sate ponavljanja. Učenik će u školskoj torbi uvijek nositi samo jedan udžbenički svezak za nastavni predmet, a školska će torba biti lakša. Za više sadržaja posjetite METODIČKI KUTAK i udžbenik Nina i Tino 1 s poveznicama. 

IZZI digitalni obrazovni sadržaji

Digitalni obrazovni sadržaji obiluju zanimljivim interaktivnim objektima, videima, zadatcima i kvizovima za provjeru znanja. Zvučna čitanka sadržava tekstove koje učenici slušaju promatrajući ilustracije u početnici. Potiču učenike na razvoj jezičnih djelatnosti slušanja i govorenja. Za više sadržaja posjetite IZZI digitalne obrazovne sadržaje.

Priručnik

Priručnik sadržava priprave s prijedlozima aktivnosti za ostvarivanje predviđenih ishoda svakoga nastavnog sata. Svaka priprava ima i prijedloge aktivnosti u digitalnome okružju te izravne poveznice na IZZI objekte. U pripravama je jasno istaknuta povezanost s ishodima ostalih nastavnih predmeta i odgojno-obrazovnim očekivanjima međupredmetnih tema. Za više sadržaja posjetite METODIČKI KUTAK i IZZI.

Razredna slovarica za prvi i drugi razred

Zanimljiva i inovativna razredna slovarica ima višestruku namjenu. U prvome razredu omogućuje učenicima stvaranje vlastite razredne slikovne slovarice, upoznavanje velikih i malih slova školskoga formalnog pisma te upoznavanje biljnih i životinjskih vrsta u svojemu okružju. U drugome razredu učenici mogu uočiti izgled i smjer pisanja slova rukopisnoga pisma, njihovo spajanje te upoznati neke životinje i biljke koje ne mogu vidjeti u svojoj okolini. Slovaricu prolistajte ovdje

Nina i Tino uče čitati i pisati, radna bilježnica u listićima

Radna je bilježnica oblikovana u listićima koji su formatom prilagođeni umetanju u pisanke ili crtančice. Sadrži mnoštvo zadataka za ponavljanje i vježbu u pripremnom razdoblju (grafomotorika, globalno čitanje) te početno čitanje i pisanje formalnoga pisma. Uz riječi, rečenice i kratke tekstove oblikovane su i stranice sa započetim slovima, riječima i rečenicama. Uz primjere za vježbanje čitanja, nalaze se i tablice za formativno praćenje i vrednovanje kao i prijedlozi tekstova koje učenici čitaju kod kuće. Radnu bilježnicu u listićima, Nina i Tino uče čitati i pisati naručite na WEB SHOPU.

Priroda i društvo 1

(Inter)aktivna radna bilježnica svakom učeniku omogućuje aktivno učenje. Odobrila AZOO!
Istraži

Učiteljice/učitelji prepoznaju kvalitetu nastavničkog kompleta jer:

 • cjeloviti koncept udžbenika ostavlja učitelju prostor za slobodu i kreativnost u oblikovanju nastavnoga sata
 • je praćenje i vrednovanje ostvarivanja ishoda jednostavno uz jedinstvene tablice koje se nalaze u svim udžbenicima
 • je podrška u materijalima za učiteljice/učitelje potrebna za pripremu i provedbu sata jezgrovita i jasna
 • su radni zadatci prilagođeni svim učenicima, a odabrani metodički postupci omogućuju uspješno razumijevanje problemskih situacija
 • spajaju najbolje od tiskanoga i digitalnog sadržaja s jasno postavljenim ishodima na početku svake jedinice
 • se temelji na suvremenim metodama poučavanja.

Učenici vole udžbenike Nina i Tino jer:

 • ih jasna struktura sustavno vodi do ostvarivanja ishoda
 • se nalaze u središtu aktivnosti
 • gradivo svladavaju uz stvarne životne situacije
 • ih grafički prikazi potiču na aktivno sudjelovanje na satu
 • sadržaj svakog udžbenika uključuje raznolike teme koje potiču učenika na istraživanje i zaključivanje
 • u tablicama za samovrednovanje procjenjuju vlastito razumijevanje sadržaja i napredak.

 

Roditeljima se sviđaju udžbenici Nina i Tino jer:

 • istraživački pristup učenju potiče učenika na logičko zaključivanje
 • omogućuju učenicima samostalnost u radu
 • povezuju tiskani i digitalni sadržaj
 • omogućuju praćenje napretka djeteta putem tablica za samovrednovanje
 • spajaju zabavu i učenje.

Đaci superjunaci, priča u nastavcima stvorena za vaše učenike

Naša autorica i suradnica Saša Veronek Germadnik, učiteljica i autorica knjiga i slikovnica za djecu, razmišljajući kako razveseliti svoje učenike u ovim tmurnim danima, a da ih ujedno i motivira na čitanje, krenula je s pisanjem priče u nastavcima ĐACI SUPERJUNACI. U priči će svako dijete iz razreda biti barem jednom spomenuto i dobit će svoju supermoć. Isprobajte sa svojim učenicima, donosimo prvi dio priče.

Pročitaj

Znanstvenici – što ih čini junacima?

Ovih je dana vrlo popularno biti znanstvenik. Živimo u vremenu u kojemu su znanstvenici djeci pravi junaci. Donosimo vam intervju s mladim, uspješnim i inspirativnim znanstvenikom.

Pročitaj

Cjelovit i moderan pristup Nina i Tino u školi na daljinu

Mudre su sove Nina i Tino ponudile cjelovit i moderan pristup učenju koji podjednako oduševljava učitelje i učenike. No kako on funkcionira u novonastaloj situaciji škole na daljinu, doznali smo od učiteljica iz zagrebačke OŠ Alojzija Stepinca.

Pročitaj
Webinar 

Webinar: Urednice predstavljaju nove udžbenike razredne nastave

Zajedno s našim urednicama razredne nastave, Gordanom Ivančić i Majom Križman Roškar, prolistajte udžbenike s kojima ćete se vi i vaši učenici družiti u sljedećoj školskoj godini.

Uz konkretne primjere doznajte što naše udžbenike čini posebnim, zanimljivim i izazovnim te kako se uz njih povezuje mnoštvo dodatnih i korisnih materijala koji učenje čine lakim.

Urednice će vam pokazati posebnosti udžbenika, istaknut će njihov pomno odabran sadržaj, dinamične aktivnosti i zanimljiva vizualna rješenja.

Maja Križman Roškar

Zajedno s našim urednicama razredne nastave, Gordanom Ivančić i Majom Križman Roškar, prolistajte udžbenike s kojima ćete se vi i vaši učenici družiti u sljedećoj školskoj godini. Uz konkretne primjere doznajte što naše udžbenike čini posebnim, zanimljivim i izazovnim te kako se uz njih povezuje mnoštvo dodatnih i korisnih materijala koji učenje čine lakim. Urednice će vam pokazati posebnosti udžbenika, istaknut će njihov pomno odabran sadržaj, dinamične aktivnosti i zanimljiva vizualna rješenja. Slijedite tragove Tragača i zavrtite krug cjelovitog učenja s Ninom i Tinom.

Pogledaj snimku

Često postavljana pitanja

 • Je li IZZI besplatan?

  Registracija na IZZI te korištenje IZZI digitalnom platformom potpuno je besplatno za sve koji se njome žele koristiti. Mogućnost korištenja je neograničena.

 • Kako se prijaviti na IZZI?

  Za korištenje IZZI digitalnom platformom potrebna je registracija na našu mrežnu stranicu. Svi je mogu ostvariti prateći korake iz sljedeće poveznice: https://www.profil-klett.hr/user/register Nakon uspješne registracije i prijave, potrebno je posjetiti našu digitalnu platformu www.izzi.hr i na nju se prijaviti istim korisničkim podatcima koji su korišteni pri registraciji na www.profil-klett.hr (korisničko ime / adresa e-pošte, lozinka).

 • Pokušavam se prijaviti na IZZI, no ne prihvaća mi korisničko ime / lozinku.

  Ljubazno vas molimo da nam se javite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Stranica se neprekidno „vrti“ i ne mogu je otvoriti.

  Vjerojatno je riječ o trenutačno slabijoj internetskoj vezi ili pregledniku kojim se koristite. Savjetujemo da IZZI digitalnim sadržajima uvijek pristupate preko preglednika Chrome.

 • Kako otvoriti IZZI virtualni razred i pratiti uspješnost učenika?

  IZZI virtualni razred možete otvoriti slijedeći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=opR7EqCeR_0&t=199s U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • U izborniku za otvaranje razreda nema moje škole.

  Molimo vas da pokušate pronaći svoju školu drukčijim upisom njezina naziva. Primjerice, umjesto OŠ August Šenoa pokušajte upisivati Augusta Šenoe ili slično. Ako vaše škole i dalje nema na popisu, molimo vas da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Kako da se učenici pridruže IZZI razredu?

  Svi učenici mogu se pridružiti IZZI razredu prateći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=sTyRV07J6C0 U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Virtualna učionica pogrešno zbraja rezultate / ne vidim rezultate učenika.

  Ako se to događa dok učenik rješava zadatke preko aplikacije, za računalo ili mobitel, molimo vas da preuzmete zadnju inačicu IZZI sadržaja koje učenik rješava. Ako se to događa dok učenik rješava online, provjerite je li prijavljen ili je možda pristupio bez prijave u sustav. U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Gdje mogu pronaći vaše pripreme, planove i prezentacije?

  Možete ih pogledati na našoj mrežnoj stranici www.profil-klett.hr, u rubrici „za učitelje“ – repozitorij i metodički kutak. Ako su vam potrebni neki tiskani materijali, ljubazno vas molimo da ih potražite kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu.

 • Ne vidim sadržaje u metodičkom kutku.

  Potvrdite svoj status učitelja koristeći autentifikacijski sustav AAI@Edu.Hr ili nam se obratite na podrska@profil-klett.hr kako bismo vam dodijelili status nastavnika koji vam omogućuje pristup u metodički kutak.

 • Čuo sam / čula sam da ste svima omogućili besplatno preuzimanje priručnika za polaganje državne mature. Je li to istina i gdje ih mogu pronaći?

  Istina je. Priručnike za polaganje državne mature svi mogu pronaći i besplatno preuzeti na dnu stranice na sljedećoj poveznici: https://www.profil-klett.hr/ucenje-na-daljinu.

 • Kako mogu dobiti kodove za WIR izdanja ili starija izdanja vaših udžbenika?

  Kodove za WIR izdanja ili starija izdanja možete potražiti kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu ili se obratiti našoj korisničkoj podršci na podrska@profil-klett.hr.

 • Kome se mogu obratiti za dodatna pitanja o sadržajima vaših udžbenika i radnih materijala?

  Možete se obratiti našem stručnom predstavniku za vašu školu ili našem uredništvu na adresu e-pošte urednistvo@profil-klett.hr.

 • Kako se prijaviti na webinar?

  Na sljedećoj poveznici možete pratiti najave naših novih webinara: https://www.profil-klett.hr/edukacije Na webinar koji vas zanima možete se prijaviti tako da kliknete na naslov webinara, a zatim pri dnu otvorene stranice kliknete „prijavi se na webinar“. Uoči početka webinara na istoj će vam se poveznici u donjem desnom kutu pojaviti mogućnost ulaska u webinarsku sobu. Kliknite na „webinar“ i pričekajte ulaz. Potvrda o sudjelovanju na webinaru trebala bi stići na vašu e-adresu u roku od 24 sata.

 • Na e-adresu nisam dobila/dobio potvrdu o sudjelovanju na webinaru. Kako doći do nje?

  Možete je samostalno preuzeti s naše mrežne stranice. Na poveznici u nastavku potražite webinar kojem ste prisustvovali i kliknite na njega. Unutar fotografije webinara vidjet ćete mogućnost da preuzmete svoju potvrdu. Ako je ne vidite, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr. Održani webinari: https://www.profil-klett.hr/edukacije

 • Nisam mogao/mogla prisustvovati webinaru. Može li se pogledati snimka i gdje?

  Snimke naših webinara mogu se besplatno pogledati na našoj mrežnoj stranici. Na poveznici u nastavku potražite webinar koji ste propustili i pogledajte snimku kad god vam to odgovara: https://www.profil-klett.hr/edukacije