26. lipanj 2020.

Odmorite se uz vodu i zaigrajte igru Šarene ribice

avatar
Autor: Mila Kokotović

Čak i ako niste ljubitelji kupanja i sunčanja na prepunim plažama i više vam se sviđaju aktivni odmori prepuni šetnji, izleta i aktivnosti, ljeto je ljeto - pakleno i vruće. Zato je ponekad jedini izlaz naći najbližu vodu i pogodan hlad. Nije bitno je li to jezero, rijeka, more, bazen ili običan potok.

Sama je voda lijek, utjeha i osvježenje.

Uživajte sa svojom djecom u ljetnom odmoru. Nagovorite djecu da vam se pridruže u razgovoru uz vodu i osvježenje. Voda nadahnjuje i smiruje. Mnogi se borci protiv stresa slažu da dva sata uronjenosti tjedno u bilo koju vodu, bazensku, riječnu, morsku ili onu u vlastitoj kadi, čini čuda.

Bacite koji kamenčić u bujicu ili vir, poželite želju pa bacite novčić u fontanu ili pokušajte plosnatim kamenom napraviti žabice. Skočite u vodu, na glavu ili na noge, savršeno ili nespretno, s visine ili s niske stijene. A uz ove igre uz vodu, izradite i šarene ribice i zaigrajte s djecom!

 

Igra Šarene ribice

 

Izrežite ribice iz kartona. Našijte spajalicu, zalijepite je na stražnju stranu i vaša je ribica spremna za igru. Kao štap će poslužiti spajalica zavezana tankim koncem i učvršćena na štapić. Kako bi igra bila zanimljivija, svaka boja neka donosi određeni broj bodova. Na primjer crvena 5, zelena 3, a žuta 1.

 

Karton u boji - valovitu ljepenku - pronaći ćete u likovnim mapama za velika djela Profil Kletta za razrednu nastavu 1. i 2. te 3. i 4. razred.

 

Uz šarenu igru, preuzmite kviz, pjesmu o moru i zanimljivu priču o odlasku na izlet. S pomoću tih tekstova vježbajte čitanje sa svojom djecom, zabavite se i razgovarajte!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Carevo novo ruho

Učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića u produženom su boravku s učiteljicom Ivom Zeljko na vrlo maštovit način učili o kazalištu. Nakon što su pogledali kazališnu predstavu Car je gol, krojili su, rezali i lijepili, a kao rezultat njihovog rada nastala je raznobojna vesela odjeća kojom su obukli cara.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Marina Gabelica, Renata Gredelj
udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Martina Kolar Billege