26. lipanj 2020.

Odmorite se uz vodu i zaigrajte igru Šarene ribice

avatar
Autor: Mila Kokotović

Čak i ako niste ljubitelji kupanja i sunčanja na prepunim plažama i više vam se sviđaju aktivni odmori prepuni šetnji, izleta i aktivnosti, ljeto je ljeto - pakleno i vruće. Zato je ponekad jedini izlaz naći najbližu vodu i pogodan hlad. Nije bitno je li to jezero, rijeka, more, bazen ili običan potok.

Sama je voda lijek, utjeha i osvježenje.

Uživajte sa svojom djecom u ljetnom odmoru. Nagovorite djecu da vam se pridruže u razgovoru uz vodu i osvježenje. Voda nadahnjuje i smiruje. Mnogi se borci protiv stresa slažu da dva sata uronjenosti tjedno u bilo koju vodu, bazensku, riječnu, morsku ili onu u vlastitoj kadi, čini čuda.

Bacite koji kamenčić u bujicu ili vir, poželite želju pa bacite novčić u fontanu ili pokušajte plosnatim kamenom napraviti žabice. Skočite u vodu, na glavu ili na noge, savršeno ili nespretno, s visine ili s niske stijene. A uz ove igre uz vodu, izradite i šarene ribice i zaigrajte s djecom!

 

Igra Šarene ribice

 

Izrežite ribice iz kartona. Našijte spajalicu, zalijepite je na stražnju stranu i vaša je ribica spremna za igru. Kao štap će poslužiti spajalica zavezana tankim koncem i učvršćena na štapić. Kako bi igra bila zanimljivija, svaka boja neka donosi određeni broj bodova. Na primjer crvena 5, zelena 3, a žuta 1.

 

Karton u boji - valovitu ljepenku - pronaći ćete u likovnim mapama za velika djela Profil Kletta za razrednu nastavu 1. i 2. te 3. i 4. razred.

 

Uz šarenu igru, preuzmite kviz, pjesmu o moru i zanimljivu priču o odlasku na izlet. S pomoću tih tekstova vježbajte čitanje sa svojom djecom, zabavite se i razgovarajte!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Nove udžbeničke serije u Profil Klettu

Kako bismo aktivno sudjelovali u kreiranju nove paradigme poučavanja za sve škole i učitelje koji ove godine počinju raditi prema eksperimentalnom programu pripremili smo IZZI program za Školu za život te nove udžbeničke komplete za Informatiku od petog do osmog razreda.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Danijela Janda Abbaci, Ksenija Ćosić, Nada Hižak
udzbenik
Gordana Ivančić, Maja Križman Roškar, Damir Tadić
udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik, Martina Kolar Billege