Odmorite se uz vodu i zaigrajte igru Šarene ribice | Profil Klett

26. lipanj 2020.

Odmorite se uz vodu i zaigrajte igru Šarene ribice

avatar
Autor: Mila Kokotović

Čak i ako niste ljubitelji kupanja i sunčanja na prepunim plažama i više vam se sviđaju aktivni odmori prepuni šetnji, izleta i aktivnosti, ljeto je ljeto - pakleno i vruće. Zato je ponekad jedini izlaz naći najbližu vodu i pogodan hlad. Nije bitno je li to jezero, rijeka, more, bazen ili običan potok.

Sama je voda lijek, utjeha i osvježenje.

Uživajte sa svojom djecom u ljetnom odmoru. Nagovorite djecu da vam se pridruže u razgovoru uz vodu i osvježenje. Voda nadahnjuje i smiruje. Mnogi se borci protiv stresa slažu da dva sata uronjenosti tjedno u bilo koju vodu, bazensku, riječnu, morsku ili onu u vlastitoj kadi, čini čuda.

Bacite koji kamenčić u bujicu ili vir, poželite želju pa bacite novčić u fontanu ili pokušajte plosnatim kamenom napraviti žabice. Skočite u vodu, na glavu ili na noge, savršeno ili nespretno, s visine ili s niske stijene. A uz ove igre uz vodu, izradite i šarene ribice i zaigrajte s djecom!

 

Igra Šarene ribice

 

Izrežite ribice iz kartona. Našijte spajalicu, zalijepite je na stražnju stranu i vaša je ribica spremna za igru. Kao štap će poslužiti spajalica zavezana tankim koncem i učvršćena na štapić. Kako bi igra bila zanimljivija, svaka boja neka donosi određeni broj bodova. Na primjer crvena 5, zelena 3, a žuta 1.

 

Karton u boji - valovitu ljepenku - pronaći ćete u likovnim mapama za velika djela Profil Kletta za razrednu nastavu 1. i 2. te 3. i 4. razred.

 

Uz šarenu igru, preuzmite kviz, pjesmu o moru i zanimljivu priču o odlasku na izlet. S pomoću tih tekstova vježbajte čitanje sa svojom djecom, zabavite se i razgovarajte!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Jesen za svakog đaka

Svake godine u isto vrijeme šareni listovi oboje ulice, kesteni, žirovi i orasi postanu dio pločnika, a uz šuštavo lišće prevrtljivo se izmjenjuju kiša i sunce. Po svemu tome, već svi đaci znaju da je stigla jesen.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Marijana Martić, Maja Križman Roškar, Goranka Bašić Mitrović
udzbenik
Darko Cindrić, Sanja Polak