18. kolovoz 2017.

Stigli su nastavni listići za 5. i 6. razred!

Autor: Sana Perić

Predstavljamo vam radne listiće CLEVER ME! za 5. i 6. razred osnovne škole – 1. dio, autorica Ivane Cetine, Jasminke Jager te Jelene Vrkljan (5. razred) Ivane Bokavšek, Zorane Brodarić te Ivane Pavlović (6. razred). Te jedinstvene listiće izradili smo za učitelje kao kompletan dodatni materijal, a posebno su pogodni za roditelje koji žele s djecom raditi kod kuće.

 

Zavirite u listiće Clever me! 5 te u listiće Clever me! 6.

 

 

Komu su namijenjeni?

Svim učiteljima i učenicima bez obzira po kojem udžbeniku rade – listići sadržajem prate propisani Nastavni plan i program za osnovnu školu i prijedlog kurikuluma za učenike u 5., odnosno 6. razredu.

Roditeljima kao jedini dodatni materijal na tržištu koji prati propisani Nastavni plan i program, idealan za rad kod kuće i instrukcije.

Posebno su namijenjeni djeci koja su savladala gradivo iz udžbenika i radne bilježnice na nastavi engleskoga jezika, a žele i mogu više.

Kada se koristiti listićima?

Koristite se listićima u svim etapama sata kada trebate odmak od udžbenika, u kombiniranim odjeljenjima, s učenicima koji su završili zadane aktivnosti brže od ostalih, u dodatnoj nastavi, u školi stranih jezika, privatno u radu s djecom. Zadajte ih za domaću zadaću ili preporučite roditeljima za rad kod kuće.

Mogu li se koristiti za samostalni rad kod kuće?

Da! Objašnjenja gramatike su na hrvatskom jeziku, a svi listići sadrže rješenja. Dajte ih djetetu koje voli engleski jezik i dobro mu ide, kao idealnu aktivnost za slobodno vrijeme i tijekom dugih dana praznika.

Kako će učiteljima pomoći u radu?
  • daruju vam vrijeme - osigurat će vam dodatne materijale za utvrđivanje i ponavljanje gradiva – nema više traženja zadataka po raznim izvorima, rezanja, kopiranja…
  • daruju vam mir - zaokupit će pažnju učenika koji brže od drugih izvršavaju zadatke dok se vi posvećujete drugim učenicima
Što sadrži 1. svezak?
  • Vježbe gramatike
  • Vježbe čitanja s razumijevanjem
  • Vježbe pisanja
  • Vježbe govorenja
Kako naručiti?

Naručite svoj primjerak od naših terenskih predstavnika ili u web shopu već sada. Možete ih naručiti i na mrežnoj stranici ekupi te u obližnjoj knjižari.

 

 

Zadaci su jako dobro koncipirani i pogodni kako za samostalno učenje tako i za rad na dodatnoj nastavi engleskog jezika. Listići mogu poslužiti i učitelju na normalnim nastavnim satovima za više vježbe pojedinih vještina za koje procijeni da su potrebnije za dodatno uvježbavanje ili samo kao razbibriga boljim učenicima te za ciljane vježbe u pojedinom području jezika.

- Natalija Hranjec, prof.

 

 

 

Iz iste serije predstavljamo i nastavne listiće Clever me! za 4. razred osnovne škole, a najavljujemo i listiće za 6. razred osnovne škole.

Uživajte u radu s listićima i javite nam dojmove i ideje kako bismo listiće u sljedećem izdanju učinili još boljima.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Čitajmo s razumijevanjem na materinskom i stranom jeziku

Na početku nove školske godine učitelje, učenike, a i roditelje čekaju novi izazovi. Učiteljica njemačkoga jezika Marija Galović za sve vas pripremila je seriju tekstova o vještini čitanja koja je nužna za sve predmete, usvaja se tijekom cijeloga života, a na nastavi materinskoga i stranih jezika na njoj je poseban naglasak i obuhvaćena je kurikulima tih predmeta.

 

Dan zahvalnosti

Blagdanski stol

Bliži se Dan zahvalnosti, praznik koji se u Sjedinjenim Američkim Državama slavi četvrti četvrtak u studenom. Saznajte kako je praznik nastao, kako se obilježava te što se toga dana nalazi na blagdanskom stolu. Pripremili smo vam zanimljivo štivo koje uključuje utakmice američkog nogometa, pomilovane purane, Crni petak, ali i pogled indijanskog stanovništva na drugi najpopularniji američki blagdan nakon Božića.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Milena Gilić, Irena Pavlović, Ivana Škarica Mital
udzbenik
Ira Raše, (Ankica Knezović)
udzbenik
Marinko Uremović, (Daška Domljan)