Stigli su nastavni listići za 5. i 6. razred! | Profil Klett

18. kolovoz 2017.

Stigli su nastavni listići za 5. i 6. razred!

Autor: Sana Perić

Predstavljamo vam radne listiće CLEVER ME! za 5. i 6. razred osnovne škole – 1. dio, autorica Ivane Cetine, Jasminke Jager te Jelene Vrkljan (5. razred) Ivane Bokavšek, Zorane Brodarić te Ivane Pavlović (6. razred). Te jedinstvene listiće izradili smo za učitelje kao kompletan dodatni materijal, a posebno su pogodni za roditelje koji žele s djecom raditi kod kuće.

 

Zavirite u listiće Clever me! 5 te u listiće Clever me! 6.

 

 

Komu su namijenjeni?

Svim učiteljima i učenicima bez obzira po kojem udžbeniku rade – listići sadržajem prate propisani Nastavni plan i program za osnovnu školu i prijedlog kurikuluma za učenike u 5., odnosno 6. razredu.

Roditeljima kao jedini dodatni materijal na tržištu koji prati propisani Nastavni plan i program, idealan za rad kod kuće i instrukcije.

Posebno su namijenjeni djeci koja su savladala gradivo iz udžbenika i radne bilježnice na nastavi engleskoga jezika, a žele i mogu više.

Kada se koristiti listićima?

Koristite se listićima u svim etapama sata kada trebate odmak od udžbenika, u kombiniranim odjeljenjima, s učenicima koji su završili zadane aktivnosti brže od ostalih, u dodatnoj nastavi, u školi stranih jezika, privatno u radu s djecom. Zadajte ih za domaću zadaću ili preporučite roditeljima za rad kod kuće.

Mogu li se koristiti za samostalni rad kod kuće?

Da! Objašnjenja gramatike su na hrvatskom jeziku, a svi listići sadrže rješenja. Dajte ih djetetu koje voli engleski jezik i dobro mu ide, kao idealnu aktivnost za slobodno vrijeme i tijekom dugih dana praznika.

Kako će učiteljima pomoći u radu?
  • daruju vam vrijeme - osigurat će vam dodatne materijale za utvrđivanje i ponavljanje gradiva – nema više traženja zadataka po raznim izvorima, rezanja, kopiranja…
  • daruju vam mir - zaokupit će pažnju učenika koji brže od drugih izvršavaju zadatke dok se vi posvećujete drugim učenicima
Što sadrži 1. svezak?
  • Vježbe gramatike
  • Vježbe čitanja s razumijevanjem
  • Vježbe pisanja
  • Vježbe govorenja
Kako naručiti?

Naručite svoj primjerak od naših terenskih predstavnika ili u web shopu već sada. Možete ih naručiti i na mrežnoj stranici ekupi te u obližnjoj knjižari.

 

 

Zadaci su jako dobro koncipirani i pogodni kako za samostalno učenje tako i za rad na dodatnoj nastavi engleskog jezika. Listići mogu poslužiti i učitelju na normalnim nastavnim satovima za više vježbe pojedinih vještina za koje procijeni da su potrebnije za dodatno uvježbavanje ili samo kao razbibriga boljim učenicima te za ciljane vježbe u pojedinom području jezika.

- Natalija Hranjec, prof.

 

 

 

Iz iste serije predstavljamo i nastavne listiće Clever me! za 4. razred osnovne škole, a najavljujemo i listiće za 6. razred osnovne škole.

Uživajte u radu s listićima i javite nam dojmove i ideje kako bismo listiće u sljedećem izdanju učinili još boljima.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke
Zanima nas

Hallo, Ostern!

 

Promjenjivo vrijeme, kojemu smo svakodnevni svjedoci, siguran je znak da je stiglo proljeće, a s njim i ćudljivi travanj. No bez obzira na povremeni oblak ili kišu, svi se osjećamo puni energije i spremni za akciju. Pa krenimo.

 

I ove godine, Valentinovo

Jeste li znali da je Valentinovo drugi po redu najčešće slavljeni praznik u svijetu nakon Nove godine? S ljubavlju je taj dan prvi povezao Chaucer, a danas najviše čestitki dobivaju - učitelji! Saznajte više u našem članku i potražite materijale u Metodičkom kutku.

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Cheryl Palin, Mary Charrington, Charlotte Covill, Sarah Philips, Katherine Bilsborough, Steve Bilsborough, Helen Casey
udzbenik
Maja Oltran, Ivana Mesarić, (Daška Domljan)
udzbenik
Katarina Reicher, (Danka Singer)