Superjunaci u ružičastim majicama! | Profil Klett

22. veljača 2017.

Superjunaci u ružičastim majicama!

Autor: Maja Križman Roškar

Dan ružičastih majica nacionalni je program prevencije vršnjačkog nasilja. Odjenite i vi svoje ružičaste majice i podržite borbu protiv nasilja uz Ninu i Tina!

Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u veljači, s ciljem osvještavanja i prevencije vršnjačkog nasilja i poticanja nenasilnog, empatičnog ponašnja među učenicima. Priča o tome kako je obilježavanje ovog dana počelo vodi nas u Kanadu, gdje su prijatelji odlučili podržati svog suučenika koji je odjenuo ružičastu majicu kao znak potpore svojoj majci koja je bolovala od raka, ali je zbog toga bio meta vršnjačkog nasilja.

 

Danu ružičastih majica pridružili su se i naši junaci Nina i Tino, koji  Vas i Vaše učenike pozivaju da danas, zajedno sa svima nama u Profil Klett-u odijenete ružičaste majice i podržite borbu protiv nasilja.

Za Vas smo pripremili i prigodnu sliku za radnu površinu računala, koju može preuzeti ovdje.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Kviz Nina i Tino održan diljem Hrvatske

Prvi kviz Nina i Tino održan je u srijedu, 17. 5. 2017. godine diljem Hrvatske. To je jedini učenički kviz dosad osmišljen prema principu cjelovitog učenja. Gotovo dvije tisuće učenika trećeg razreda marljivo je učilo čitavu školsku godinu kako bi svoje znanje provjerilo za vrijeme jednosatnog testa. Sve što su naučili iz svih predmeta učenici su morali primijeniti na interdisciplinarna pitanja iz kviza, a zadatci su ih toliko zaokupili da su ih s veseljem rješavali i za vrijeme odmora.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Budinski, Marina Diković, Gordana Ivančić, Saša Veronek Germadnik, Martina Kolar Billege
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić