Učenički osvrt na New Building Blocks 3 | Profil Klett

27. lipanj 2018.

Učenički osvrt na New Building Blocks 3

Autor: Marta Užarević Vuksan

Lana Jakovljević učenica je Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi, a engleski joj je jezik jedan od najdražih predmeta.

 

Za dobru nastavu potreban je i dobar udžbenik stoga vam donosimo Lanin stručni osvrt na udžbenik engleskog jezika za 3. razred osnovne škole - New Building Blocks 3.

Unit 1 Summer Adventures

Najdraže su mi pjesme: Row, Row, Row Your Boat i The Summer Rap. Odlične su i zabavne i moji prijatelji ih vole.

Više mi se sviđa kada je priča napisana u obliku teksta (str.10), nego kada je obliku stripa (str.12).

Priča o Pixyju bila mi je zanimljiva, ali malo predugačka i nekako s previše riječi. Najdraži dio u vezi priče bio je u radnoj bilježnici kada smo bojali i docrtavali odjeću za Pixyja.

Unit 2 A New School Year 

U prvoj lekciji A New Classroom puno je starih i novih riječi, ali jako je zanimljivo. U ovoj smo lekciji igrali i mnogo igara i ponavljali smo. Nije previše. U radnoj mi se svidio zadatak imenovanja predmeta po brojevima. Zabavno mi je bilo računati na satu engleskog i rezultate pisati na engleskom jeziku. Tako smo i matematiku ponovili.

Na strani 23. u udžbeniku tekst mi je bio malo pretežak i prevelik, ali jako mi se svidjela Ms Springfield.

Unit 3 The Week, Days, Hours 

Robot Robbie jako je zabavan, smiješan i zanimljiv. Strip na strani 31. najviše mi se svidio jer Robbie govori polako i robotskim glasom. Pjesma na strani 33. jako je vesela i svi smo ju pjevali i plesali glumeći robote. Odlično smo se zabavili!

Dani u tjednu u udžbeniku su bolje obrađeni, a u radnoj bilježnici zadaci su nekako prelagani za nas. Super Suzy mi se kao junakinja svidjela, ali ne treba se stalno pojavljivati, samo ponekad. Tekst na strani 37. malo je teži, a pjesma A Silly Week (str.38) najzanimljivija je jer smo ponovili i dane i vrijeme i radnje.

Unit 4 The Calendar 

Sličice koje opisuju mjesece na stranici 42. baš su fora i odgovaraju mjesecima.

Sve o mjesecima bilo je zanimljivo učiti. Igrali smo razne igre u vezi mjeseci.  Pjesma Itsy Bitsy Spider je lagana i znamo je svi otprije. Svejedno smo je jedva dočekali i naučili smo ju napamet!

 

Unit 5 Home Sweet Home 

Jedna od najzanimljivijh lekcija mi je Elliot's House jer učimo o prostorijama u kući. Zadatak u radnoj bilježnici gdje treba upisati samo ime prostorije, a onda bojati kuću bio je prelagan za nas, a i malo dosadan (iako je teacher rekla da ga ne moramo odraditi).

Na strani 54. dosta je novih riječi, ali ipak je jako zanimljivo sa sličicama.

Volim i lijepiti naljepnice u radnoj, to mi je baš super! Zadaci s prijedlozima in, on, under jako su lagani jer smo ih već pola naučili u drugom razredu pa je ovo samo ponavljanje. Pjesmicu A Magic Mess nažalost nismo stigli odraditi.

 

Unit 6 The Animal World

Uvijek svi volimo učiti o životinjama zato mi je sve na strani 62. bilo super! Teacher nam je zadala da u stupce napišemo sve životinje koje vidimo u svojim staništima. Bilo ih je puno, ali tako smo ponovili sve životinje iz prvog, drugog i trećeg razreda.

Igrali smo memory i bingo sa životinjama. Priča na strani 63. bila je jako smiješna. Glumili smo i smijali se, a glasovi na CD-u su odlični.

Old McDonald's Zoo je također bio lagan i smiješan jer je sve krivo čuo, a pjesmu na str. 65 smo odmah svi upamtili. Igrali smo i pogađanje životinja, koristeći tablicu na stranici 65. Jako zabavna lekcija!

 

Najdraži lik i aktivnosti

Iako svi najviše vole Ronnieja, pogotovo kad dođe njegova lutka u učionicu; meni je najdraža Jessica jer je djevojčica kao i ja! Na satu najviše volim igrati igre s velikom kockom, bingo, vješala, pobijedi učiteljicu i mnoge druge igre...

 

Razgovor vodila Jasmina Radović Jakovljević.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Drugašići uče engleski

Image by Prashant Sharma from Pixabay

Tijekom školske godine 2022./2023. učenici drugih razreda više osnovnih škola iz Hrvatske i Europe surađivali su online uz vodstvo svojih učitelja s vršnjacima u raznim aktivnostima razmjenjujući ideje i materijale za poučavanje i učenje engleskog kao stranog jezika.

Nastao je niz korisnih aktivnosti koje se mogu primjenjivati u nastavi stranih jezika, a donosimo ih u ovom članku.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Ira Raše, (Ankica Knezović)
udzbenik
Ivana Kirin, Marinko Uremović, (Daška Domljan)