Učenički osvrt na New Building Blocks 3 | Profil Klett

27. lipanj 2018.

Učenički osvrt na New Building Blocks 3

Autor: Marta Užarević Vuksan

Lana Jakovljević učenica je Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi, a engleski joj je jezik jedan od najdražih predmeta.

 

Za dobru nastavu potreban je i dobar udžbenik stoga vam donosimo Lanin stručni osvrt na udžbenik engleskog jezika za 3. razred osnovne škole - New Building Blocks 3.

Unit 1 Summer Adventures

Najdraže su mi pjesme: Row, Row, Row Your Boat i The Summer Rap. Odlične su i zabavne i moji prijatelji ih vole.

Više mi se sviđa kada je priča napisana u obliku teksta (str.10), nego kada je obliku stripa (str.12).

Priča o Pixyju bila mi je zanimljiva, ali malo predugačka i nekako s previše riječi. Najdraži dio u vezi priče bio je u radnoj bilježnici kada smo bojali i docrtavali odjeću za Pixyja.

Unit 2 A New School Year 

U prvoj lekciji A New Classroom puno je starih i novih riječi, ali jako je zanimljivo. U ovoj smo lekciji igrali i mnogo igara i ponavljali smo. Nije previše. U radnoj mi se svidio zadatak imenovanja predmeta po brojevima. Zabavno mi je bilo računati na satu engleskog i rezultate pisati na engleskom jeziku. Tako smo i matematiku ponovili.

Na strani 23. u udžbeniku tekst mi je bio malo pretežak i prevelik, ali jako mi se svidjela Ms Springfield.

Unit 3 The Week, Days, Hours 

Robot Robbie jako je zabavan, smiješan i zanimljiv. Strip na strani 31. najviše mi se svidio jer Robbie govori polako i robotskim glasom. Pjesma na strani 33. jako je vesela i svi smo ju pjevali i plesali glumeći robote. Odlično smo se zabavili!

Dani u tjednu u udžbeniku su bolje obrađeni, a u radnoj bilježnici zadaci su nekako prelagani za nas. Super Suzy mi se kao junakinja svidjela, ali ne treba se stalno pojavljivati, samo ponekad. Tekst na strani 37. malo je teži, a pjesma A Silly Week (str.38) najzanimljivija je jer smo ponovili i dane i vrijeme i radnje.

Unit 4 The Calendar 

Sličice koje opisuju mjesece na stranici 42. baš su fora i odgovaraju mjesecima.

Sve o mjesecima bilo je zanimljivo učiti. Igrali smo razne igre u vezi mjeseci.  Pjesma Itsy Bitsy Spider je lagana i znamo je svi otprije. Svejedno smo je jedva dočekali i naučili smo ju napamet!

 

Unit 5 Home Sweet Home 

Jedna od najzanimljivijh lekcija mi je Elliot's House jer učimo o prostorijama u kući. Zadatak u radnoj bilježnici gdje treba upisati samo ime prostorije, a onda bojati kuću bio je prelagan za nas, a i malo dosadan (iako je teacher rekla da ga ne moramo odraditi).

Na strani 54. dosta je novih riječi, ali ipak je jako zanimljivo sa sličicama.

Volim i lijepiti naljepnice u radnoj, to mi je baš super! Zadaci s prijedlozima in, on, under jako su lagani jer smo ih već pola naučili u drugom razredu pa je ovo samo ponavljanje. Pjesmicu A Magic Mess nažalost nismo stigli odraditi.

 

Unit 6 The Animal World

Uvijek svi volimo učiti o životinjama zato mi je sve na strani 62. bilo super! Teacher nam je zadala da u stupce napišemo sve životinje koje vidimo u svojim staništima. Bilo ih je puno, ali tako smo ponovili sve životinje iz prvog, drugog i trećeg razreda.

Igrali smo memory i bingo sa životinjama. Priča na strani 63. bila je jako smiješna. Glumili smo i smijali se, a glasovi na CD-u su odlični.

Old McDonald's Zoo je također bio lagan i smiješan jer je sve krivo čuo, a pjesmu na str. 65 smo odmah svi upamtili. Igrali smo i pogađanje životinja, koristeći tablicu na stranici 65. Jako zabavna lekcija!

 

Najdraži lik i aktivnosti

Iako svi najviše vole Ronnieja, pogotovo kad dođe njegova lutka u učionicu; meni je najdraža Jessica jer je djevojčica kao i ja! Na satu najviše volim igrati igre s velikom kockom, bingo, vješala, pobijedi učiteljicu i mnoge druge igre...

 

Razgovor vodila Jasmina Radović Jakovljević.

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Luciana de Oliveira, Mary Schleppegrell
udzbenik
Vida Lukić, (Jasna Pavuna)
udzbenik
Katarina Reicher, (Danka Singer)