Hello, World! | Profil Klett

Hello, World!

Hello, World!

udžbenička serija za učenje engleskog jezika od petoga do osmoga razreda osnovne škole

Hello, World! inovativna je serija udžbenika od petoga do osmoga razreda osnovne škole koju su za Vas pripremili autori s dugogodišnjim iskustvom rada u nastavi. S posebnim fokusom na vještinama potrebnim za pripremu učenika za svladavanje novih izazova u stranome jeziku, ali i uz temeljito i zabavno predstavljene jezične sadržaje, Hello, World! svakom učitelju omogućuje kvalitetnu izvedbu nastave i jedinstveno mjesto za sve nastavne potrebe.

Udžbenički komplet

Udžbenik

Hello, World! 5 svakom učitelju omogućuje kvalitetnu izvedbu nastave i jedinstveno mjesto za sve nastavne potrebe. Nastavni materijal ciklički je organiziran, teme se ponavljaju i nadograđuju te djeci i učiteljicama/učiteljima pružaju mogućnost da stalno upotrebljavaju i ponavljaju vokabular i strukture u različitim jezičnim situacijama.

Radna bilježnica

Bogata radna bilježnica u potpunosti strukturom i progresijom prati sadržaje iz udžbenika. Nudi veliki izbor vježbi za usvajanje i ponavljanje vokabulara, gramatike i razvijanje komunikacije koji su usko povezani sa zadacima u udžbeniku. Na kraju svake cjeline nalazi se ponavljanje u skladu s novim uputama za provođenje sumativnog vrednovanja.

Priručnik

U stvaranju serije Hello, Wordl! slijedili smo svoju misiju da svakom učitelju pružimo kvalitetne edukativne materijale, prije svega praktične i inovativne u nastavi, a pritom osiguramo i pouzdanu podršku u radu u priručniku.

IZZI digitalni obrazovni sadržaj

Osmišljen prema predmetnome kurikulumu, IZZI digitalni obrazovni sadržaj tematski prati i obogaćuje sadržaj udžbenika i nudi dodatne materijale koji unose interaktivnost, zabavu i zanimljivost u nastavu, a prilagođeni su različitim potrebama učenika (inkluzivnost). IZZI je dostupan svim učiteljima, učenicima i roditeljima.

Radni materijali za pomoć u učenju

Samourediv materijal sadrži bogat fond zadataka i primjera s preko 400 stranica radnog materijala i više od 100 zadataka po cjelini. Materijali vode učenike u samostalnom radu te u zadatcima pokrivaju različitost potreba prilagođavanja. Materijale mogu koristiti svi učenici kojima je potrebna pomoć u svladavanju ili ponavljanju gradiva.

Provjere znanja

Provjere znanja sadržavaju sljedeće vrste pisanih provjera znanja:

1. formativne provjere znanja nakon svake cjeline,

2. formativne provjere slušanja s razumijevanjem uz cjeline 1 – 2, te 3 – 5,

3. formativne provjere čitanja s razumijevanjem uz cjeline 1 – 2, te 3 – 5,

4. sumativne provjere čitanja s razumijevanjem nakon svake cjeline,

5. sumativne provjere slušanja s razumijevanjem nakon svake cjeline,

te uputu učenicima, rješenja, transkript zvučnih zapisa i zvučne zapise.

Sve provjere znanja sadržavaju inačice za grupe A, B i C

Učitelji prepoznaju kvalitetu nastavničkog kompleta jer:

 • je vrhunski metodički osmišljen
 • potiče razvoj kritičkog mišljenja, samostalnosti u učenju i kreativnog izražavanja na ciljanom jeziku
 • dolazi uz dodatnu podršku za sve digitalne i papirnate potrebe svakog nastavnog sata
 • pruža autonomiju u izboru materijala za poučavanje

Učenici vole Hello, World! jer:

 • im se sviđa projektna nastava unutar koje sami biraju projekt i svoje uloge u njemu
 • učenik ima veću autonomiju u odabiru sadržaja, potencira se njegov aktivni pristup, što stvara samopouzdanijeg i samostalnijeg učenika
 • omogućuje da osjete vezu s različitim anglofonim zemljama i likovima te da ih povežu sa sobom i svojim iskustvima
 • o anglofonoj kulturi uče na suvremen način, upoznavajući njene posebnosti i raznolikosti
 • ih pitanja i zadatci potiču na kritičko promišljanje i radovanje vlastitom napretku
 • im svaki novi kviz na IZZI-u predstavlja novi izazov

Novi tjedan, novi izazovi

Novi je tjedan učenja na daljinu pred nama. Novi izazovi, očekivanja, zahtjevi… Nadamo se da ste se i Vi zabavili rješavajući New Building Blocks kviz i virtualno se družeći s našim Blocksicama. I u ovaj tjedan ulazimo s jednakim entuzijazmom pa smo za Vas pripremile mnoštvo korisnog sadržaja.

Pročitaj

Μεράκι, spice and all things nice – HUPE sneak preview included!

Što je μεράκι [meráki] i zašto meraki našim učiteljima engelskog jezika? To i mnogo više možete saznati u članku.

Pročitaj

Nastava na daljinu u engleskom jeziku - prepreke i izazovi

Prazne su učionice učiteljima i nastavnicima donijele neobično mnogo posla. Mobiteli neprekidno zvone, pretinci e-pošte su im zatrpani, komuniciraju na nekoliko obrazovnih platformi te i dalje svakodnevno odlaze na radna mjesta. Razgovarali smo s učiteljicama engleskogj jezika. Što nam poručuju, kako voditi nastavu jezika na daljinu pročitajte u članku, a i prijavite se na njihove webinare.

Pročitaj
Webinar 

Testing times 2: vrednovanje na daljinu

Kako uz New Building Blocks, New Building Bridges i Hello, World! vrednovati na daljinu?

Odgovor na to i mnoga druga povezana pitanja potražite na ovome webinaru. Naša će vam Mia Šavrljuga ponuditi razna rješenja, dati pregršt ideja i predstaviti materijale izrađene upravo u tu svrhu.

Mia Šavrljuga

Kako uz New Building Blocks, New Building Bridges i Hello, World! vrednovati na daljinu? Odgovor na to i mnoga druga povezana pitanja potražite na ovome webinaru. Naša će vam Mia Šavrljuga ponuditi razna rješenja, dati pregršt ideja i predstaviti materijale izrađene upravo u tu svrhu.

Pogledaj snimku

Često postavljana pitanja

 • Je li IZZI besplatan?

  Registracija na IZZI te korištenje IZZI digitalnom platformom potpuno je besplatno za sve koji se njome žele koristiti. Mogućnost korištenja je neograničena.

 • Kako se prijaviti na IZZI?

  Za korištenje IZZI digitalnom platformom potrebna je registracija na našu mrežnu stranicu. Svi je mogu ostvariti prateći korake iz sljedeće poveznice: https://www.profil-klett.hr/user/register Nakon uspješne registracije i prijave, potrebno je posjetiti našu digitalnu platformu www.izzi.hr i na nju se prijaviti istim korisničkim podatcima koji su korišteni pri registraciji na www.profil-klett.hr (korisničko ime / adresa e-pošte, lozinka).

 • Pokušavam se prijaviti na IZZI, no ne prihvaća mi korisničko ime / lozinku.

  Ljubazno vas molimo da nam se javite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Stranica se neprekidno „vrti“ i ne mogu je otvoriti.

  Vjerojatno je riječ o trenutačno slabijoj internetskoj vezi ili pregledniku kojim se koristite. Savjetujemo da IZZI digitalnim sadržajima uvijek pristupate preko preglednika Chrome.

 • Kako otvoriti IZZI virtualni razred i pratiti uspješnost učenika?

  IZZI virtualni razred možete otvoriti slijedeći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=opR7EqCeR_0&t=199s U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • U izborniku za otvaranje razreda nema moje škole.

  Molimo vas da pokušate pronaći svoju školu drukčijim upisom njezina naziva. Primjerice, umjesto OŠ August Šenoa pokušajte upisivati Augusta Šenoe ili slično. Ako vaše škole i dalje nema na popisu, molimo vas da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Kako da se učenici pridruže IZZI razredu?

  Svi učenici mogu se pridružiti IZZI razredu prateći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=sTyRV07J6C0 U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Virtualna učionica pogrešno zbraja rezultate / ne vidim rezultate učenika.

  Ako se to događa dok učenik rješava zadatke preko aplikacije, za računalo ili mobitel, molimo vas da preuzmete zadnju inačicu IZZI sadržaja koje učenik rješava. Ako se to događa dok učenik rješava online, provjerite je li prijavljen ili je možda pristupio bez prijave u sustav. U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Gdje mogu pronaći vaše pripreme, planove i prezentacije?

  Možete ih pogledati na našoj mrežnoj stranici www.profil-klett.hr, u rubrici „za učitelje“ – repozitorij i metodički kutak. Ako su vam potrebni neki tiskani materijali, ljubazno vas molimo da ih potražite kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu.

 • Ne vidim sadržaje u metodičkom kutku.

  Potvrdite svoj status učitelja koristeći autentifikacijski sustav AAI@Edu.Hr ili nam se obratite na podrska@profil-klett.hr kako bismo vam dodijelili status nastavnika koji vam omogućuje pristup u metodički kutak.

 • Čuo sam / čula sam da ste svima omogućili besplatno preuzimanje priručnika za polaganje državne mature. Je li to istina i gdje ih mogu pronaći?

  Istina je. Priručnike za polaganje državne mature svi mogu pronaći i besplatno preuzeti na dnu stranice na sljedećoj poveznici: https://www.profil-klett.hr/ucenje-na-daljinu.

 • Kako mogu dobiti kodove za WIR izdanja ili starija izdanja vaših udžbenika?

  Kodove za WIR izdanja ili starija izdanja možete potražiti kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu ili se obratiti našoj korisničkoj podršci na podrska@profil-klett.hr.

 • Kome se mogu obratiti za dodatna pitanja o sadržajima vaših udžbenika i radnih materijala?

  Možete se obratiti našem stručnom predstavniku za vašu školu ili našem uredništvu na adresu e-pošte urednistvo@profil-klett.hr.

 • Kako se prijaviti na webinar?

  Na sljedećoj poveznici možete pratiti najave naših novih webinara: https://www.profil-klett.hr/edukacije Na webinar koji vas zanima možete se prijaviti tako da kliknete na naslov webinara, a zatim pri dnu otvorene stranice kliknete „prijavi se na webinar“. Uoči početka webinara na istoj će vam se poveznici u donjem desnom kutu pojaviti mogućnost ulaska u webinarsku sobu. Kliknite na „webinar“ i pričekajte ulaz. Potvrda o sudjelovanju na webinaru trebala bi stići na vašu e-adresu u roku od 24 sata.

 • Na e-adresu nisam dobila/dobio potvrdu o sudjelovanju na webinaru. Kako doći do nje?

  Možete je samostalno preuzeti s naše mrežne stranice. Na poveznici u nastavku potražite webinar kojem ste prisustvovali i kliknite na njega. Unutar fotografije webinara vidjet ćete mogućnost da preuzmete svoju potvrdu. Ako je ne vidite, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr. Održani webinari: https://www.profil-klett.hr/edukacije

 • Nisam mogao/mogla prisustvovati webinaru. Može li se pogledati snimka i gdje?

  Snimke naših webinara mogu se besplatno pogledati na našoj mrežnoj stranici. Na poveznici u nastavku potražite webinar koji ste propustili i pogledajte snimku kad god vam to odgovara: https://www.profil-klett.hr/edukacije