Veseli i nesebični – učenici OŠ Remete | Profil Klett

06. srpanj 2016.

Veseli i nesebični – učenici OŠ Remete

Autor: Maja Jelić Kolar

Učiteljica razredne nastave Irja Kren, OŠ Remete, Zagreb, sa svojim je učenicima tijekom godine sudjelovala u brojnim aktivnostima. Osim što su puno toga naučili, svojim su pozitivnim stavom razveselili mnoge ljude.

Posjetili su Kliniku za pedijatriju KBC Rebro gdje su održali priredbu djeci s odjela pedijatrije. Pjevali su, plesali, svirali i recitirali, a zatim su se svi zajedno družili na likovnoj radionici i uz igrice.

Učenici OŠ Remete nisu mirovali ni za Božić. Prepoznali su potrebe brojnih obitelji slabijeg imovinskog stanja te su pripremili mnogo božićnih poklona koje je podijelila udruga Susjed susjedu pomaže. Svoje su osmjehe podijelili i s umirovljenicima u Domu Bene Vita, gdje su izrađivali uskrsne ukrase i uljepšali im dan zajedničkim obrokom.

Učenici OŠ Remete i njihova učiteljica Irja Kren pravi su primjer međugeneracijskog razumijevanja, a raznim aktivnostima koje smo ovdje naveli pridružujemo i nastup na Maksimirskim jesenima kada su uz pjesmu i ples još jednom pokazali volju i želju da starijim osobama poklone svoje vrijeme.

Na ovakav trud i zalaganje, uz nekoliko slika, možemo dodati još samo: bravo!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Lapbook – knjiga koju rade učenici

Suvremena nastava od učitelja i učenika traži kreativnije i samostalnije pristupe učenju. U takvim situacijama prestaje tradicionalno učenje, a razvija se niz mogućnosti za nešto novo, zabavno i edukativno, nešto što će pomoći učenicima da nastavne sadržaje obrazlažu i primjenjuju sa sigurnošću i samopouzdanjem.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Vesna Marjanović, Andrea Škribulja, Renata Gredelj, Marina Gabelica