Vremeplov

Vremeplov

udžbenici povijesti za peti, šesti i sedmi razred

Udžbenički kompleti za poučavanje povijesti u petome, šestome i sedmome razredu osnovne škole sastoje se od tiskanoga izdanja i digitalnih obrazovnih sadržaja. Veliki broj izvora opremljenih pitanjima potiče učenike na istraživanje prošlosti, postavljanje pitanja i donošenje vlastitih kritičkih prosudbi. Učitelji mogu količinu sadržaja prilagoditi potrebama svojih učenika i odabrati materijale i metode koje će ih najlakše dovesti do ostvarenja odgojno-obrazovnih ishoda.

Udžbenički komplet

Vremeplov 5 - udžbenik

Udžbenik Vremeplov 5 u pet cjelina vodi učenika na upoznavanje povijesti kao znanosti i kao školskoga predmeta. Bogatstvo raznovrsnih izvora uz prateća funkcionalna pitanja, velike ilustracije i povijesne karte omogućuju postupan ulaz u školski predmet.

Prolistaj

Vremeplov 5 - radna bilježnica

Radna bilježnica Vremeplov 5 sadržava zanimljive zadatke kojima učenik razvija kritičko mišljenje i povjesničarske vještine na dobi prilagođen način.

Prolistaj

IZZI digitalni obrazovni sadržaj: Vremeplov 5

IZZI digitalni obrazovni sadržaji iz povijesti učenicima pružaju dodatne izvore za proučavanje prošlosti uz didaktičku prilagodbu materijala digitalnim prednostima alata. Više od 80 digitalnih obrazovnih sadržaja.

Prolistaj

Vremeplov 5 - priručnik

Priručnik za učitelje sadrži prijedlog Godišnjeg izvedbenog kurikuluma, prijedloge aktivnosti po temama, prijedloge vrednovanja kao učenje i vrednovanja naučenoga te savjete za oblikovanje ishoda i vrednovanje učenika.

Godišnji izvedbeni kurikulum
Uskoro...
Tematsko planiranje
Uskoro...
Prijedlozi aktivnosti poučavanja
Uskoro...
Prijedlozi vrednovanja kao učenje i vrednovanja naučenoga
Uskoro...
Upute za vrednovanje učenika u nastavnom procesu
Preuzmi isječak
Metodički materijali
Idi
Kontinuirano usavršavanje i dodavanje sadržaja
Uskoro...
Mlinarice u Engleskoj u vrijeme Prvog svjetskog rata

Kako je Prvi svjetski rat utjecao na položaj žena u društvu?

Sufražetkinje su svoje aktivnosti 1914. godine ostavile za bolja vremena i usredotočile se na što aktivnije sudjelovanje u ratnim naporima. Kada je postalo jasno da Prvi svjetski rat neće brzo završiti, angažman žena  postao je neophodan.

Pročitaj
Jadranska obala

Pomorstvo i trgovina na Sredozemlju i Jadranu u antici

Sredozemno more je zatvoreno more. Kao što i samo ime govori, nalazilo se u središtu tada poznatoga svijeta. Ondašnjim je pomorcima Sredozemlje predstavljalo nepreglednu morsku površinu. Odisejeve su pustolovine, iako u umjetničkoj formi, svjedočanstvo da se i u tako zatvorenome moru moglo lutati u potrazi za pravim putom.

Pročitaj

Grbovi i njihovo značenje kroz povijest na primjeru grba grada Zagreba

 

Davno je Pavao Ritter-Vitezović u svojem djelu Grbopis Ilirika napisao: „Domovine, naime, sjaj u njima blista; sjaj kojim se svaki sugrađanin u svom rodu proslavljuje.“ Ako ste se odlučili da vaše razredne zastave krase i grbovi, otkrijte u tekstu kolika je važnost grbova bila nekada, a kolika je danas. Predstavi se zastavom!

 

 

Pročitaj
Webinar 

Predstavljanje udžbeničke serije Vremeplova

S autorima udžbeničkih kompleta krenite u istraživanje novosti u novoj udžbeničkoj seriji Vremeplova.

U ovoj epizodi Vremeplovi posjećuju teme od srednjega do kraja novoga vijeka, a autori će pojasniti kako su teme predmetnoga kurikuluma pripitomili za današnje generacije učenika. Uz udžbenike predstavljamo i radne bilježnice, digitalne obrazovne sadržaje te, premijerno, radne udžbenike za učenike kojima treba dodatna pomoć pri učenju.

Manuela Kujundžić, Miljenko Hajdarović

U petak 15. svibnja 2020. godine s početkom u 18.00 sati.

Pogledaj snimku

Često postavljana pitanja

 • Je li IZZI besplatan?

  Registracija na IZZI te korištenje IZZI digitalnom platformom potpuno je besplatno za sve koji se njome žele koristiti. Mogućnost korištenja je neograničena.

 • Kako se prijaviti na IZZI?

  Za korištenje IZZI digitalnom platformom potrebna je registracija na našu mrežnu stranicu. Svi je mogu ostvariti prateći korake iz sljedeće poveznice: https://www.profil-klett.hr/user/register Nakon uspješne registracije i prijave, potrebno je posjetiti našu digitalnu platformu www.izzi.hr i na nju se prijaviti istim korisničkim podatcima koji su korišteni pri registraciji na www.profil-klett.hr (korisničko ime / adresa e-pošte, lozinka).

 • Pokušavam se prijaviti na IZZI, no ne prihvaća mi korisničko ime / lozinku.

  Ljubazno vas molimo da nam se javite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Stranica se neprekidno „vrti“ i ne mogu je otvoriti.

  Vjerojatno je riječ o trenutačno slabijoj internetskoj vezi ili pregledniku kojim se koristite. Savjetujemo da IZZI digitalnim sadržajima uvijek pristupate preko preglednika Chrome.

 • Kako otvoriti IZZI virtualni razred i pratiti uspješnost učenika?

  IZZI virtualni razred možete otvoriti slijedeći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=opR7EqCeR_0&t=199s U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • U izborniku za otvaranje razreda nema moje škole.

  Molimo vas da pokušate pronaći svoju školu drukčijim upisom njezina naziva. Primjerice, umjesto OŠ August Šenoa pokušajte upisivati Augusta Šenoe ili slično. Ako vaše škole i dalje nema na popisu, molimo vas da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Kako da se učenici pridruže IZZI razredu?

  Svi učenici mogu se pridružiti IZZI razredu prateći korake iz kratke videoupute: https://www.youtube.com/watch?v=sTyRV07J6C0 U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Virtualna učionica pogrešno zbraja rezultate / ne vidim rezultate učenika.

  Ako se to događa dok učenik rješava zadatke preko aplikacije, za računalo ili mobitel, molimo vas da preuzmete zadnju inačicu IZZI sadržaja koje učenik rješava. Ako se to događa dok učenik rješava online, provjerite je li prijavljen ili je možda pristupio bez prijave u sustav. U slučaju dodatnih pitanja ili teškoća, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr ili besplatni infotelefon 0800 913 090 kako bismo riješili problem u najkraćem roku.

 • Gdje mogu pronaći vaše pripreme, planove i prezentacije?

  Možete ih pogledati na našoj mrežnoj stranici www.profil-klett.hr, u rubrici „za učitelje“ – repozitorij i metodički kutak. Ako su vam potrebni neki tiskani materijali, ljubazno vas molimo da ih potražite kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu.

 • Ne vidim sadržaje u metodičkom kutku.

  Potvrdite svoj status učitelja koristeći autentifikacijski sustav AAI@Edu.Hr ili nam se obratite na podrska@profil-klett.hr kako bismo vam dodijelili status nastavnika koji vam omogućuje pristup u metodički kutak.

 • Čuo sam / čula sam da ste svima omogućili besplatno preuzimanje priručnika za polaganje državne mature. Je li to istina i gdje ih mogu pronaći?

  Istina je. Priručnike za polaganje državne mature svi mogu pronaći i besplatno preuzeti na dnu stranice na sljedećoj poveznici: https://www.profil-klett.hr/ucenje-na-daljinu.

 • Kako mogu dobiti kodove za WIR izdanja ili starija izdanja vaših udžbenika?

  Kodove za WIR izdanja ili starija izdanja možete potražiti kod našeg stručnog predstavnika za vašu školu ili se obratiti našoj korisničkoj podršci na podrska@profil-klett.hr.

 • Kome se mogu obratiti za dodatna pitanja o sadržajima vaših udžbenika i radnih materijala?

  Možete se obratiti našem stručnom predstavniku za vašu školu ili našem uredništvu na adresu e-pošte urednistvo@profil-klett.hr.

 • Kako se prijaviti na webinar?

  Na sljedećoj poveznici možete pratiti najave naših novih webinara: https://www.profil-klett.hr/edukacije Na webinar koji vas zanima možete se prijaviti tako da kliknete na naslov webinara, a zatim pri dnu otvorene stranice kliknete „prijavi se na webinar“. Uoči početka webinara na istoj će vam se poveznici u donjem desnom kutu pojaviti mogućnost ulaska u webinarsku sobu. Kliknite na „webinar“ i pričekajte ulaz. Potvrda o sudjelovanju na webinaru trebala bi stići na vašu e-adresu u roku od 24 sata.

 • Na e-adresu nisam dobila/dobio potvrdu o sudjelovanju na webinaru. Kako doći do nje?

  Možete je samostalno preuzeti s naše mrežne stranice. Na poveznici u nastavku potražite webinar kojem ste prisustvovali i kliknite na njega. Unutar fotografije webinara vidjet ćete mogućnost da preuzmete svoju potvrdu. Ako je ne vidite, ljubazno vas molimo da nam se obratite na podrska@profil-klett.hr. Održani webinari: https://www.profil-klett.hr/edukacije

 • Nisam mogao/mogla prisustvovati webinaru. Može li se pogledati snimka i gdje?

  Snimke naših webinara mogu se besplatno pogledati na našoj mrežnoj stranici. Na poveznici u nastavku potražite webinar koji ste propustili i pogledajte snimku kad god vam to odgovara: https://www.profil-klett.hr/edukacije