We surfed, we found – May reading suggestions | Profil Klett

11. svibanj 2017.

We surfed, we found – May reading suggestions

Autor: Dajana Vukadin

Jesu li vaši učenici dovoljno dobro pripremljeni za sljedeću etapu u svom životu, jesu li razvili adekvatne vještine za nošenje sa svojim emocijama? Tko su bolji učitelji stranog jezika - izvorni govornici ili ne? Saznajte odgovore u ovom članku i pogledajte Parthenon od zabranjenih knjiga, zavirite u garderobu Fride Kahlo i provjerite kako knjige utječu na vaše mentalno zdravlje.

Teme iz nastave

Tekhnologic je stranica  specijalizirana za izradu različitih igara u Power Pointu, a koje možete koristiti u nastavi. Svaka aktivnost, odnosno igra,  objašnjena  je  korak po korak, tako da je možete jednostavno primijeniti u nastavi. Ova stranica, odnosno  ideje koje nudi, dokaz je da učenici mogu uživati u vježbanju gramatike.

Iz svijeta obrazovanja

Kako se bliži kraj još jedne školske godine, sve vise razmišljamo o vještinama koje naši učenici trenutačno  imaju i pitamo se koliko su spremni za idući korak u životu. Koje su to vještine koje bi svaki osamnaestogodišnjak trebao imati, pročitajte u ovom članku.

***

Ovdje pronađite savjete i konkretne primjere koji će vam pomoći da naučite učenike da bolje upravljaju vlastitim emocijama. Vjerujemo da je to korisno jer time možete ne samo kao pomoć pojedinom učeniku, već ćete primjenom tih metoda poboljšati radno ozračje u razredu.

***

Kako uskladiti učenike različitih sposobnosti unutar istog razrednog odjeljenja  pročitajte na sljedećoj poveznici.

Jedno od gorućih pitanja zadnjih godina jest: tko su bolji učitelji stranog jezika - izvorni govornici ili ne? Postoji li diskriminacija, ako da, je li opravdana i kako joj doskočiti pročitajte u sljedećem članku, a potom podijelite svoje mišljenje s nama!

***

Je li vam previše stalo do vaše karijere? Dobrodošla pomoć u nošenju sa stresom svim učiteljima bit će sljedeći članak. Nadamo se da će vam pomoći da mirnije uplovite u završetak školske godine.

A sada, predah

Umjetnost at its best: argentinska umjetnica gradi Parthenon od zabranjenih knjiga!

***

Ostajemo i dalje na temi knjiga. Evo dobre vijesti za sve knjiške moljce: knjige pozitivno utječu na vaše mentalno zdravlje, a to je argumnet preko kojeg se ne prelazi olako.

***

I dok bi čitanje svakako trebalo biti hit, minimalizam je to već neko vrijeme. Krajnje je vrijeme da se i mi oslobodimo stvari koje nam ne trebaju i tako pojednostavimo svoj život. Hoće li nas to učiniti sretnijima?

***

Naposlijetku, ako vas fascinira Frida Kahlo, a ima zašto, zavirite u njezinu fascinantnu garderobu!

 

Frida Kahlo
Frida Kahlo

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Dobrodošli u svijet priča

Iskustvo svakoga od nas bogato je barem jednom pričom vrijednom pričanja. Svi volimo čuti dobru priču, dobnih ograničenja nema. Kada dobro razmislimo, svakodnevno smo okruženi pričama raznih profila, bilo da je u pitanju priča o događaju iz novina, informacija koju smo sasvim slučajno čuli na javnom mjestu, poruka koju smo primili preko Messengera ili događaj u razgovoru s bliskom osobom. Smisao pričanja bilo koje priče je jednak – stvoriti emocionalnu vezu s publikom kojoj je priča usmjerena.

Kako je Ronnie postao youtuber

Učenici i nastavnici prihvatili su izazov najzahtjevnije školske godine i s nevjerojatnim optimizmom, snalazeći se u potpuno novim uvjetima i koristeći se često nepoznatim alatima, stigli do kraja gradiva predviđenog udžbenikom. Svakodnevno smo svjedočili nizu situacijskih projekata koje su pokrenuli sami nastavnici. Predstavljamo vam jedan izuzetan, dugoročan projekt učiteljice Anje Rumac.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Kazuo Ishiguro
udzbenik
Katarina Reicher, (Danka Singer)
udzbenik
Helena Gustović Ljubić, Martina Jeren, Nina Rezo, Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović, Danka Singer