07. studeni 2016.

We surfed, we found – November reading suggestions

Autor: Dajana Vukadin

Stigao nam je studeni sa svojim kratkim i hladnim danima – vrijeme savršeno za skrivanje ispod dekice uz šalicu čaja ili kave i čitanje. Zato su naši prijedlozi ovoga mjeseca puni novih tema, aktualnih sadržaja i korisnih poveznica koje možete proučiti iz topline svoga doma. Pogledajte što smo pripremili za vas.

Teme iz nastave

Kao i prošli mjesec, predstavljamo vam još jednu izvrsnu mrežnu stranicu za učenje i podučavanje engleskog jezika, One stop english. Materijali na stranici podijeljeni su po kategorijama i lako je naći ideje za područje koje vas zanima. Približava se Božić pa ćete na ovoj stranici naći prijedloge kako na nov i različit način obraditi božićne teme i sadržaje u svom razredu. Možete se također prijaviti za njihov newsletter i tako ostati u toku s novim materijalima.

 

Ukoliko podučavate rano učenje stranog jezika, imamo nešto i za vas. Baš zato što znamo koliko je to osjetljiv “teren” i za mnoge prepun pitanja, predlažemo članak koji obrađuje posebnost djece tog uzrasta i predlaže kako te spoznaje možete iskoristiti u učionici: How can young children best learn languages?

Iz svijeta obrazovanja

U prošlom izdanju We surfed, we found smo vas upoznali sa specifičnostima finskog obrazovnog sustava. Ovog mjeseca želimo staviti naglasak na ulogu učitelja u istom sustavu i objasniti u čemu se ona sastoji. Po čemu su različiti od nas? Pročitajte!

 

Jeste li zabrinuti, znatiželjni ili se jednostavno pitate: “Kako će se Brexit odraziti na učenje i podučavanje jezika? Hoće li engleski ostati službeni jezik EU?”

I na takva pitanja internet nudi odgovore, a mi predlažemo ovaj članak.

 

Trebamo li, i koliko, poticati kreativnost u našim školama? Kako iskoristiti kreativnost za stvaranje novih poslovnih prilika? Odgovore potražite u zanimljivom članku koji obrađuje tu problematiku.

A sada, predah!

Opustite se, zaslužili ste!

 

Navode li vas ovi hladni dani na maštanje o udaljenim i toplijim mjestima? Želite li otkriti dvadeset i pet “najsretnijih” gradova, svakako kliknite ovdje.

 

Je li Shakespeare imao pomoć u pisanju svojih djela? Smatra se da je 17 dijela napisao u suradnji s drugim autorom! Pročitajte o kojim autorima i djelima se radi i iznenadite zanimljivim informacijama svoje kolege!

 

Je li dosada uistinu nešto negativno ili je možemo iskoristiti u svoju korist?

Zainteresirani za ovu temu pogledajte članak koji tvrdi da je dosada dobra za nas.

 

Ja bih uvrstila sve ove riječi u rječnik, a vi? Javite nam koja vam je omiljena. Moj favorit je cellfish!

William Shakespeare
William Shakespeare

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Dan sjećanja

Polje makova

Jedanaesti studenog dan je svršetka Prvog svjetskog rata i diljem svijeta obilježava se kao Dan sjećanja. Za učitelje Engleskog jezika pripremili smo prigodnu lekciju s idejama kako temu obraditi sa sedmim i osmim razredima.

Rezultati literarnog natječaja Let's Build a Story!

Ovoga smo ljeta uronili u fantastičan svijet mašte te smo, čitajući svaku od 468 priča hrvatskih osnovnoškolaca koje su pristigle na naš natječaj Let's Build a Story!, istinski uživali u prostranstvima i mogućnostima koje u tom svijetu postoje. 

Dok su gradili svoje priče, mlade je kreativce podržalo čak 194 vrijedna mentora.

Čestitamo svim mladim autorima i njihovim neumornim mentorima!

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Maja Oltran, Ivana Mesarić, (Daška Domljan)
udzbenik
Kristina Čajo Anđel, Daška Domljan, Ankica Knezović, Danka Singer