Želim stablo natječaj: Prijavite se i osvojite set za zalijevanje za vaš micro:bit | Profil Klett

16. studeni 2017.

Želim stablo natječaj: Prijavite se i osvojite set za zalijevanje za vaš micro:bit

Autor: Mirta Ambruš Maršić

Ohrabreni vašim pohvalama i željom za razvojem projekta, nastavljamo s integracijom različitih područja i predmeta te razvojem međuučeničke i učiteljske suradnje u školama.

U sklopu natječaja, na konkretnom primjeru želimo pokazati kako primijeniti IKT u nastavi i istovremeno razvijati društvenu i ekološku svijest učenika - odabranim školama donirat ćemo  set za zalijevanje biljaka koji se sastoji od senzora za mjerenje vlažnosti tla u kojem je biljka posađena i pumpe za vodu. Spajajući taj senzor na micro:bit i njegovim progamiranjem, postižemo da micro:bit zalijeva biljku uz pomoć ove opreme.

 

Natječaj za dodjelu seta za zalijevanje

Na natječaj za dodjelu seta za zalijevanje može se prijaviti bilo koja škola, koja već koristi micro:bit. Već je dodijeljeno 50 setova, a sada je otvorena prilika da putem natječaja i Vaša škola bude jedna od 100 kojima ćemo dodijeliti set.

Sve što je potrebno jest da podijelite s nama ideje za aktivnosti učenika koje će omogućiti da se što više učenika uključi i da se primjena micro:bita i seta za zalijevanje integrira u nastavu različith predmeta i razreda. Također, potrebno je da imenujete jednu učiteljicu ili učitelja iz razredne nastave i jednog nastavnika predmetne nastave koji će osigurati kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti na Vašoj školi.

Priručnik, uvijek pri ruci

Kako bismo vas podržali u idejama za primjenu micro:bita u nastavi, pripremili smo za vas priručnik koji će dobiti svi nastavnici informatike, a možete ga preuzeti i na našoj web stranici ovdje.

Prolistajte priručnik, porazgovarajte s kolegicama i kolegama u svojoj školi, osmislite aktivnosti za učenike i što prije se prijavite na naš natječaj kako biste skupili što više glasova podrške.

Kako biste se prijavili na natječaj, ispunite obrazac koji možete pronaći ovdje.

Neka glasanje počne!

Jednom kada se prijavite na natječaj, prijava vaše škole bit će vidljiva na našoj mrežnoj stranici natječaja. Pozovite svoje kolegice i kolege, učenike, roditelje i prijatelje da podrže vašu školu svojim glasom. 100 škola s najviše glasova osvojit će Micro:bit set za zalijevanje biljaka te podršku našeg tima za osmišljavanje projektnih aktivnosti i implementaciju u nastavu kao i dodatne edukacije i radne materijale.

Prijave su otvorene 15.11. i traju do 15.12, a možete ih pratiti i glasati za svoje favorite na web stranici natječaja: www.profil-klett.hr/prijavljene-skole

Veselimo se vašim kreativnim i inovativnim idejama za primjenu IKT-a u nastavi i želimo vam svima puno glasova!

 

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Europski tjedan programiranja u OŠ Strahoninec

Učiteljice Tea Horvatić i Snežana Nedelkovska stručno su se usavršavale u slopu Erasmus+ KA1 projekta “Iskorak u budućnost” OŠ Strahoninec na Malti te su nakon toga, u sklopu nastave engleskog i njemačkog jezika uspješno organizirale Code Week aktivnosti, povodom europskog tjedna programiranja. Više o njihovom iskustvu te o digitalnim kompetenicijama općenito možete saznati u članku.

Može li Moodle poučavati?

Uvodna slika

Može li računalo poučavati učenike? Isto je kao da pitamo može li knjiga poučavati učenike. Računalo je samo još jedna alatka u nizu koja nam može pomoći u poučavanju. Je li bolje od knjige? Ponekad je, a ponekad i nije. Sve ovisi o tome što želimo naučiti, o osobi koju poučavamo i još o mnogo različitih faktora. Kada koristimo računala u nastavi potrebni su nam dobri i korisni programi koji nam mogu olakšati i upotpuniti nastavu.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Biljana Agić, Tamara Banović, Anamarija Kirac, Ana Lopac Groš
udzbenik
Jasminka Džapo, Jasna Tonšetić, Lela Zadražil
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Danica Ušćumlić
udzbenik
Anica Banović, Antonela Dragobratović, Nataša Kletečki

Komentari

Slika korisnika Dragan Nikčević

....
Slika korisnika nikola.zeleni

:)