Herbst, herzlich willkommen! | Profil Klett

Herbst, Profil Klett

31. listopad 2016.

Herbst, herzlich willkommen!

Autor: Doroteja Vojedilov

Doroteja Vojedilov, Osnovna škola Višnjevac, pripremila je tekst i kreativne jesenske zadatke

Jesen je predivno godišnje doba: nema šarenijega, plodnijeg i bogatijeg doba u cijeloj godini. To nam je poticaj i za razgovor o ovom godišnjem dobu na satima njemačkog jezika jer jesen je svakako neiscrpan izvor ideja: boje, jesenski plodovi, vremenske prilike, odjeća samo su neke od tema koje ćemo lako povezati uz ovo godišnje doba i time nastavu povezati sa svakodnevnim događajima.

Herbst, Profil Klett

Ako zažmirimo na sve češća maglovita i kišna jutra, moramo priznati da je jesen predivno godišnje doba: nema šarenijega, plodnijeg i bogatijeg doba u cijeloj godini. To nam je poticaj i za razgovor o ovom godišnjem dobu na satima njemačkog jezika jer jesen je svakako neiscrpan izvor ideja: boje, jesenski plodovi, vremenske prilike, odjeća samo su neke od tema koje ćemo lako povezati uz ovo godišnje doba i time nastavu povezati sa svakodnevnim događajima.

Preuzmite radne listiće za obradu ovih tema na nastavnom satu njemačkoga jezika ovdje.

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Erntedankfest und Apfeltag

Ne postoji fiksni datum uz koji vežemo Dane kruha ili kako ih posljednjih godina nazivamo Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Budući da su sva tri mjeseca: kolovoz, rujan i  listopad bogati plodovima njiva, voćnjaka i povrtnjaka, ovim projektom možemo se baviti od samog početka nastavne godine pa do sredine listopada.

 

 

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Christian Fandrych, Ulrike Tallowitz
udzbenik
Gordana Barišić Lazar
udzbenik
Gordana Barišić Lazar, Sanja Ivančić