Licitari u Etnografskom muzeju | Profil Klett
Božićni licitari

Božićni licitari

22. prosinac 2016.

Licitari u Etnografskom muzeju

Autor: Sanja Gjurčević

Učenici petog razreda OŠ Julija Klovića posjetili su Etnografski muzej i sudjelovali u radionici izrade licitara. 

Kroz muzej ih je provela kustosica koja je pripovijedala o tome kako su ljudi iz naših krajeva živjeli u prošlosti. Naučili su puno i o božićnim narodnim običajima.

Radionica licitara
Radionica licitara

Nakon razgledavanja učenici su imali priliku sami ukrasiti svoj licitar. U svojem su se radu učenici služili likovnim tehnikama koje već otprije poznaju tako da su imali prilike utvrditi svoje znanje, ali i potpunu slobodu kreativnog izražavanja.

Izrada licitara
Izrada licitara

Učenici su uživali slikajući različite ornamente. Licitar je u prošlosti bio omiljen predmet darivanja. Tako su svoje licitare učenici ponijeli kući i poklonili ih svojim bližnjima.

Učenički radovi - licitari
Učenički radovi - licitari

Rezultat našeg posjeta Etnografskom muzeju su ovi predivni licitari uz koje vam želimo sretne i mirne blagdane te uspješu novu godinu!

Vezani Članci

Pogledajte tematski slične članke

Pobjedonosna kulisa za Festival francuske šansone

Učenici na pozornici s dovršenim slavolukom

Slaven Jurić, profesor likovne kulture u OŠ Samobor, opisuje nam proces izrade velike makete pariškoga Slavoluka pobjede (l'Arc de triomphe) od stiropora u scenografske svrhe. Osim kao scenografija za koncerte i predstave, makete velikih razmjera mogu krasiti aulu škole, učionicu, a uz likovno stvaralaštvo učenike se približava baštini i kulturi različitih naroda.

Božićni baloni

Božićni baloni

Vrijeme je kićenja školskih prostora prigodnim ukrasima u ovim blagdanskim danima koji likovno mogu jako lijepo oplemeniti prostor. Učenici Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli su sa svojim mentorom Abelom Brčićem balonima ukrasili hodnik i stubište škole.

Vezani Sadržaj

Pogledajte našu ponudu sadržaja

udzbenik
Martina Kosec, Romana Nikolić, Petra Ružić
udzbenik
Ana Šobat, Martina Kosec, Jurana Linarić, Emina Mijatović, Zdenka Bilušić, Dijana Nazor